CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 328/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č.1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č.1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny

328/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č.1

Členění na druhy, skupiny a podskupiny

Druh mléčného Skupina Podskupina

výrobku

tekuté odtučněné

nízkotučné

Mléko zahuštěné částečně odtučněné, odstředěné

včetně polotučného

sušené plnotučné,včetně selského

tekutá ke šlehání

vysokotučná

Smetana zahuštěná

sušená

jogurt nízkotučný nebo odtučněný

se sníženým obsahem tuku

smetanový

jogurtové mléko

acidofilní mléko

kefír

Kysaný mléčný kefírové mléko

výrobek kysané mléko nebo

smetanový zákys

kysaná nebo

zakysaná smetana

kysané podmáslí

kysaný mléčný

výrobek

s bifido kulturou

Mléčný výrobek

tepelně ošetřený

po kysacím

procesu

Mléčný výrobek

obohacený

přídavkem

mlékařské kultury

Máslo

Máslo

se smetanovým zákysem

Máslo mlékárenské Máslo

se sníženým obsahem tuku

Máslo

s nízkým obsahem tuku

Máslo stolní

Pomazánkové

máslo

měkký nebo odtučněný termizovaný

nízkotučný nebo jemný

Tvaroh polotučný

tučný

tvrdý nebo

na strouhání nebo

ke strouhání

nezrající

termizovaný

zrající

zrající pod mrazem

Sýr přírodní zrající v celé hmotě

s plísní na povrchu

s plísní uvnitř hmoty

dvouplísňový

v solném nálevu, bílý

extratvrdý (ke strouhání)

tvrdý

polotvrdý

měkký

tavený nízkotučný

vysokotučný

syrovátkový

kasein potravinářský

Bílkovinný mléčný kaseinát potravinářský

výrobek koprecipitát mléčných

bílkovin

------------------------------------------------------------------