§ 3
Označování
Kromě údajů uvedených v zákoně a ve zvláštním předpise 3) jsou tyto další požadavky na označení:
a) maso se označí názvem skupiny a dále živočišným druhem bez ohledu na pohlaví, podle § 1 písm. e) až r). Maso z ostatních zvířat se označí názvem živočišného druhu,
b) výsekové maso velkých jatečných zvířat lze označit i tržním druhem podle technických norem 4) pro výseková masa,
c) při označování skupiny "droby" se uvede druh podle přílohy č. 2,
d) u mletého masa se označí hmotnostní procenta jednotlivých druhů použitých výsekových mas,
e) drůbeží maso se označí názvem kuře, slepice, kachna, husa, perlička, krůta a u děleného a vykostěného drůbežího masa i částí jatečného těla,
f) zvěřina se označuje názvem jelen, daněk, srnec, muflon, prase divoké, zajíc, bažant nebo koroptev a u dělené zvěřiny i částí jatečného těla,
g) výsekové maso balené, drůbež, dělená balená zvěřina a králíci, droby, kosti, krev, syrový tuk a balené mleté maso, pokud nebyly zmrazeny, se označují datem použitelnosti,
h) u mletého masa baleného se označí maximální obsah tuku v hmotnostních procentech.
------------------------------------------------------------------
3) Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 324/1997 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, o přípustné odchylce od údajů o množství výrobku označeného symbolem "e".
4) ČSN 57 6510 Hovězí maso pro výsek. Norma jakosti.
ČSN 57 6540 Vepřové maso pro výsek. Norma jakosti.
ČSN 57 6570 Telecí maso pro výsek. Norma jakosti.