CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 326/2001 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Tabulka 1 - Požadavky na jakost majonéz

Tabulka 1 - Požadavky na jakost majonéz

326/2001 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Tabulka 1

Požadavky na jakost majonéz

+---------------------+-----------------------------------------------------+

| Znak | |

+---------------------+-----------------------------------------------------+

| konzistence a barva | v závislosti na obsahu oleje - pastovitá, krémovitá |

| | až polotekutá stejnorodá hmota, olej neoddělen, |

| | částice kusovitých přísad rovnoměrně rozptýlené, |

| | menší vzduchové dutinky přípustné, výrobky |

| | nesmějí obsahovat zbytky vaječných skořápek, |

| | nečistot, cizích předmětů a hrudek vaječné hmoty |

+---------------------+-----------------------------------------------------+

| vůně | typická pro majonézy, mírně nakyslá, případně po |

| | použitých přísadách a koření |

+---------------------+-----------------------------------------------------+

| chuť | nakyslá, po použitých přísadách, bez cizích |

| | pachutí |

+---------------------+-----------------------------------------------------+