B Účinný makroorganismus se charakterizuje těmito údaji
1 Identifikace účinného makroorganismů
1.1 Údaje o výrobci:
a) obchodní firma a sídlo, jde-li o právnickou osobu, nebo
b) jméno, popřípadě jména, a příjmení, adresa místa trvalého pobytu nebo místa podnikání, není-li totožné s místem trvalého pobytu, jde-li o fyzickou osobu
1.2 Název makroorganismů (vědecký název, český název, synonymum)
1.3 Referenční označení chovu makroorganismů a jeho místo
1.4 Determinační znaky a další kritéria pro identifikaci makroorganismů
2 Biologické vlastnosti makroorganismu
2.1 Cílový škodlivý organismus, druh antagonismu ke škodlivému organismu
2.2 Dosavadní poznatky o použití makroorganismu, jeho přirozený výskyt, zeměpisné rozšíření
2.3 Okruh případných hostitelů a účinky na jiné druhy mimo cílový škodlivý organismus, možnosti rozšíření makroorganismu mimo oblast použití, pro niž je určen
2.4 Souvislost s klimatickými podmínkami, autekologická charakteristika druhu, ekologická valence
3 Další informace o makroorganismu
3.1 Biologická funkce (zejména proti hmyzu, roztočům)
3.2 Mechanismus působení na škodlivé organismy
3.3 Omezení použití
3.4 Popis metody produkce účinného makroorganismu
3.5 Riziko ztráty biologické aktivity makroorganismu
3.6 Doporučené postupy a opatření pro zacházení s makroorganismem, jeho skladování a dopravu
4 Analytické a diagnostické metody
4.1 Metoda stanovení identity, životnosti a aktivit makroorganismu, determinační znaky
5 Riziko makroorganismu pro zdraví lidí
5.1 Rizika při zacházení s makroorganismem
5.2 Návrhy na minimalizaci rizik pro zdraví lidí při zacházení s makroorganismem
6 Chování makroorganismu v prostředí
6.1 Šíření, mobilita, množení a schopnost přezimování v podmínkách České republiky
7 Ekotoxikologické údaje
7.1 Účinky na necílové organismy, je-li jejich expozice možná