Tabulka č. 6
+---------+-------------------+-----------------------------------+------------+------------+
| Číslo E | Látka | Název potraviny | Povolené | Povolená |
| | | | dávkování | rezidua |
| | | | mg.kg-1 | mg.kg-1 |
+---------+-------------------+-----------------------------------+------------+------------+
| E 249 | dusitan draselný | masné výrobky tepelně | 150 | 50 |
| E 250 | dusitan sodný | neopracované, nasolené či | jako NaNO | jako NaNO |
| | | naložené do solící směsi, sušené | 2 | 2 |
| | +-----------------------------------+------------+------------+
| | | ostatní masné výrobky nasolené či | 150 | 100 |
| | | naložené do solící směsi a masné | jako NaNO | jako NaNO |
| | | konzervy | 2 | 2 |
| | | husí játra | | |
| | | "foie gras entier, blocs de foie | | |
| | | gras" | | |
| | +-----------------------------------+------------+------------+
| | | uzená anglická slanina | nestanoví | 175 |
| | | | se | jako NaNO |
| | | | | 2 |
+---------+-------------------+-----------------------------------+------------+------------+
| E 251 | dusičnan sodný | masné výrobky nasolené či | 300 | 250 |
| E 252 | dusičnan draselný | naložené do solící směsi a masné | | jako NaNO |
| | | konzervy | | 3 |
| | +-----------------------------------+------------+------------+
| | | tvrdé, polotvrdé a poloměkké sýry | nestanoví | 50 |
| | | a jejich analogy na bázi mléka | se | jako NaNO |
| | | | | 3 |
| | +-----------------------------------+------------+------------+
| | | uzení a solení sledi a šproty | nestanoví | 200 |
| | | | se | jako NaNO |
| | | | | 2 |
| | +-----------------------------------+------------+------------+
| | | husí játra | nestanoví | 50 |
| | | "foie gras entier, blocs de foie | se | jako NaNO |
| | | gras" | | 3 |
+---------+-------------------+-----------------------------------+------------+------------+