CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 304/2004 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných a pomocných látek při výrobě potravin Tabulka č. 2

Tabulka č. 2

304/2004 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných a pomocných látek při výrobě potravin

Tabulka č. 2

+-------------------------+--------------------------------------+

| Látka | NPM reziduí rozpouštědla v potravině |

| | -1 |

| | mg.kg |

+-------------------------+--------------------------------------+

| diethylether | 2 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| hexan *) | 1 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| methylacetát | 1 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| butan-1-ol | 1 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| butan-2-ol | 1 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| ethylmethylketon | 1 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| dichlormethan | 0,02 **) |

+-------------------------+--------------------------------------+

| 1,1,1,2-tetrafluorethan | 0,02 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| propanol | 1 |

+-------------------------+--------------------------------------+

| cyklohexan | 1 |

+-------------------------+--------------------------------------+

*) Hexanem se ve smyslu této vyhlášky rozumí směs acyklických nasycených uhlovodíků obsahujících 6 uhlíkových atomů a který destiluje mezi 64 °C a 70 °C.

**) Výjimka: 1 mg/kg v cukrovinkách a pečivu, které obsahují aromatické látky, charakteristické pro potravinu a které se získávají z extraktů alkoholických nápojů o obsahu alkoholu přes 35 %.

------------------------------------------------------------------