Tabulka č. 1
+---------+------------------------------------+--------+
| Číslo E | Látka | Symbol |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 200 | kyselina sorbová | S |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 202 | sorbát draselný | S |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 203 | sorbát vápenatý | S |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 210 | kyselina benzoová | B |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 211 | benzoát sodný | B |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 212 | benzoát draselný | B |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 213 | benzoát vápenatý | B |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 214 | ethylparahydroxybenzoát | PHB |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 215 | ethylparahydroxybenzoát sodná sůl | PHB |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 216 | propylparahydroxybenzoát | PHB |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 217 | propylparahydroxybenzoát sodná sůl | PHB |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 218 | methylparahydroxybenzoát | PHB |
+---------+------------------------------------+--------+
| E 219 | methylparahydroxybenzoát sodná sůl | PHB |
+---------+------------------------------------+--------+
(2) Nejvyšší povolená množství jsou vztažena na potraviny připravené ke spotřebě podle návodu výrobce.
(3) Kyselina benzoová může být přirozeně přítomna v určitých fermentovaných výrobcích jako důsledek fermentačního procesu při zachování zásad správné výrobní praxe. V takovém případě se tato látka nepovažuje za látku přídatnou.