CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 293/1997 Sb. Vyhláška o způsobu výpočtu a uvádění výživové (nutriční) hodnoty potravin a o značení údaje o možném nepříznivém ovlivnění zdraví § 7

§ 7

293/1997 Sb. Vyhláška o způsobu výpočtu a uvádění výživové (nutriční) hodnoty potravin a o značení údaje o možném nepříznivém ovlivnění zdraví

§ 7

(1) Kde jsou uvedeny volné cukry, polyoly nebo škrob, následují tyto údaje bezprostředně po údajích o obsahu sacharidů v uspořádání:

sacharidy v g

z nich:

a) cukry v g

b) polyoly v g

c) škrob v g

(2) Kde je uvedeno množství, popřípadě i typ mastných kyselin a hodnota cholesterolu, musí tyto údaje následovat bezprostředně po údaji o obsahu celkových tuků v tomto uspořádání:

tuk v g

z něho:

a) nasycené mastné kyseliny v g

b) mono-nenasycené mastné kyseliny v g

c) polynenasycené mastné kyseliny v g

d) cholesterol v mg.

(3) Uvedené hodnoty musí být uvedeny jako průměrné, založené na výsledcích:

a) analýz výrobce potraviny,

b) výpočtu známých nebo aktuálních průměrných hodnot použitých složek potraviny nebo

c) výpočtu s použitím všeobecně prokázaných a přijímaných údajů.2)

------------------------------------------------------------------

2) Potravinové tabulky. Díl I. Chemické složení a energetický obsah poživatin v hodnotách jedlého podílu. Díl II. Chemické složení a energetický obsah poživatin v hodnotách "jak snědeno". Vydala Společnost pro výživu ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, Praha 1993.