§ 7
(1) Kde jsou uvedeny volné cukry, polyoly nebo škrob, následují tyto údaje bezprostředně po údajích o obsahu sacharidů v uspořádání:
sacharidy v g
z nich:
a) cukry v g
b) polyoly v g
c) škrob v g
(2) Kde je uvedeno množství, popřípadě i typ mastných kyselin a hodnota cholesterolu, musí tyto údaje následovat bezprostředně po údaji o obsahu celkových tuků v tomto uspořádání:
tuk v g
z něho:
a) nasycené mastné kyseliny v g
b) mono-nenasycené mastné kyseliny v g
c) polynenasycené mastné kyseliny v g
d) cholesterol v mg.
(3) Uvedené hodnoty musí být uvedeny jako průměrné, založené na výsledcích:
a) analýz výrobce potraviny,
b) výpočtu známých nebo aktuálních průměrných hodnot použitých složek potraviny nebo
c) výpočtu s použitím všeobecně prokázaných a přijímaných údajů.2)
------------------------------------------------------------------
2) Potravinové tabulky. Díl I. Chemické složení a energetický obsah poživatin v hodnotách jedlého podílu. Díl II. Chemické složení a energetický obsah poživatin v hodnotách "jak snědeno". Vydala Společnost pro výživu ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, Praha 1993.