§ 66
Jatečná drůbež
(1) Při vyšetřování jatečné drůbeže se posuzují výživný stav, povrch těla, vykrvení a krev a vyšetřují se
a) hlava,
b) osrdečník a srdce,
c) játra se žlučníkem,
d) slezina,
e) ledviny,
f) žlaznatý a svalnatý žaludek a střeva,
g) plíce,
h) vzdušné vaky,
i) pohlavní orgány,
j) svalstvo, popřípadě i kosti, klouby a bursa Fabricii,
k) tělní dutiny.
(2) Podle potřeby se provádí
a) vyšetření naříznutých orgánů nebo kosterní svaloviny, tělní dutiny po rozseknutí prsní kosti a dutiny zobáku a hltanu po jednostranném řezu v koutku zobáku,
b) odebrání vzorků k pomocným zkouškám a mikrobiologickému nebo jinému laboratornímu vyšetření.