§ 37
(1) Maso určené k výrobě tepelně neopracovaných výrobků, určených k přímé spotřebě, musí být zmrazeno na teplotu -5 °C po dobu 48 hodin nebo na teplotu -10 °C po dobu 24 hodin a v této teplotě udržováno až do opracování, které musí být provedeno do 96 hodin od zmrazení masa na uvedenou teplotu.
(2) K docílení přirozené masově červené barvy masných výrobků (probarvení) lze používat jen schválené prostředky. Dusitany a dusičnany se používají ve směsi s jedlou solí, přičemž dusitanová solicí směs může obsahovat nejvýše 0,9 % dusitanu sodného nebo draselného, dusičnanová solicí směs nejvýše 2,5 % dusičnanu sodného nebo draselného.
(3) Nejde-li o teplé maso, musí být v průběhu bourání a balení trvale udržována uvnitř masa velkých jatečných zvířat teplota do 7 °C, uvnitř masa malých jatečných zvířat teplota do 4 °C; v případě vnitřností musí být trvale udržována teplota do 3 °C.
(4) Zmrazené maso lze použít k výrobě tepelně neopracovaných masných výrobků, jen pokud
a) hovězí a telecí maso nebylo skladováno při teplotě
-18 °C déle než 18 měsíců, popřípadě při teplotě
-12 °C déle než 12 měsíců,
b) skopové, kozí, drůbeží a králičí maso, maso zvěře z farmového chovu a zvěřina nebyly skladovány při teplotě
-18 °C déle než 12 měsíců, popřípadě při teplotě
-12 °C déle než 9 měsíců,
c) maso ostatních zvířat nebylo skladováno při teplotě
-18 °C déle než 6 měsíců, popřípadě při teplotě
-12 °C déle než 3 měsíce.
(5) Po skončení výroby musí být masné výrobky co nejrychleji zchlazeny na teplotu (ve všech jejich částech)
a) 7 °C, jestliže byly vyrobeny z čerstvého masa (s výjimkou drůbežího a králičího),
b) 4 °C, jestliže byly vyrobeny s použitím drůbežího nebo králičího masa, anebo zvěřiny,
c) 3 °C, jestliže byly vyrobeny s použitím vnitřností,
d) 2 °C, jestliže byly vyrobeny s použitím separovaného masa.