§ 25
Provozy určené pro zacházení s vejci
(1) Provozy, v nichž se ošetřují a zpracovávají vejce, musí mít
a) prostory
1. k oddělenému skladování vajec a vaječných výrobků, podle potřeby s chladicím a mrazicím zařízením,
2. pro vytloukání a shromažďování skořápek a zařízení pro přepravu vaječných obsahů,
3. pro skladování obalů a surovin k jejich zhotovení,
b) zařízení
1. na čištění a dezinfekci vajec,
2. k okamžitému odstraňování a oddělenému skladování skořápek, vajec a vaječných výrobků, nezpůsobilých k využití pro výživu lidí, podle potřeby i zařízení k rozmrazování mražených výrobků, určených k dalšímu zpracování nebo úpravě, je-li součástí technologického postupu.
(2) Probíhá-li pasterace v uzavřeném systému, může být prováděna v prostorech, uvedených v odstavci 1 písm. a) bodu 2, jinak jen v samostatných, oddělených prostorech.
(3) K balení vajec nelze opakovaně používat prvotní obaly.
(4) Cisterny a obaly, určené pro přepravu vaječné hmoty, musí být neprodleně po vyprázdnění vyčištěny a dezinfikovány.