§ 1
Tato vyhláška upravuje podrobněji
a) veterinární podmínky a požadavky, stanovené pro získávání, výrobu, zpracovávání, ošetřování, balení, skladování a přepravu živočišných produktů a jejich uvádění do oběhu (dále jen "zacházení se živočišnými produkty"),
b) veterinární požadavky na uspořádání a vybavení provozů, v nichž se zachází se živočišnými produkty,
c) veterinární podmínky prodeje živočišných produktů,
d) zacházení s jatečnými zvířaty na jatkách včetně jejich porážení, organizaci provozu jatek a přípravu těl, masa, orgánů a ostatních částí poražených zvířat k veterinárnímu vyšetření,
e) prohlídku jatečných zvířat a masa a veterinární vyšetření ostatních živočišných produktů,
f) posuzování a označování živočišných produktů na základě jejich veterinárního vyšetření a jejich uvolňování do oběhu,
g) postup při odběru vzorků.