1.2.9 Linkosamidy:
Linkomycin
Povaha reziduí: původní látka
+------------------------+------------+--------------------------+
| Druh živočichů | MLR | Surovina |
| | (mg/kg) | |
+------------------------+------------+--------------------------+
| všechny druhy | 0,100 | maso |
| živočichů * +------------+--------------------------+
| | 0,050 | tuk, vejce |
| +------------+--------------------------+
| | 0,500 | játra |
| +------------+--------------------------+
| | 1,500 | ledviny |
| +------------+--------------------------+
| | 0,150 | mléko |
+------------------------+------------+--------------------------+
* Tukem u prasat a drůbeže se rozumí tuk včetně kůže v přirozené podobě.
Masem u ryb se rozumí maso včetně kůže v přirozené podobě.
Pirlimycin
Povaha reziduí: původní látka
+------------------------+------------+--------------------------+
| Druh živočichů | MLR | Surovina |
| | (mg/kg) | |
+------------------------+------------+--------------------------+
| skot | 0,100 | maso, tuk, mléko |
| +------------+--------------------------+
| | 1,000 | játra |
| +------------+--------------------------+
| | 0,400 | ledviny |
+------------------------+------------+--------------------------+