CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 273/2000 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví nejvyšší přípustné zbytky veterinárních léčiv a biologicky aktivních látek používaných v živočišné výrobě v potravinách a potravinových surovinách 1.2.4 Makrolidy

1.2.4 Makrolidy

273/2000 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví nejvyšší přípustné zbytky veterinárních léčiv a biologicky aktivních látek používaných v živočišné výrobě v potravinách a potravinových surovinách

1.2.4 Makrolidy:

Erythromycin

Povaha reziduí: erythromycin A

+------------------------+---------------+-----------------------+

| Druh živočichů | MLR | Surovina |

| | (mg/kg) | |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| všechny druhy | 0,200 | maso, tuk, játra, |

| živočichů * | | ledviny |

| +---------------+-----------------------+

| | 0,040 | mléko |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| | 0,150 | vejce |

+------------------------+---------------+-----------------------+

* Masem u ryb se rozumí maso včetně kůže v přirozené podobě.

Tukem u prasat se rozumí tuk včetně kůže v přirozené podobě.

Spiramycin

Povaha reziduí (prasata): spiramycin 1

Povaha reziduí (ostatních živočichů): suma spiramycinu a neospiramycinu

+------------------------+---------------+-----------------------+

| Druh živočichů | MLR | Surovina |

| | (mg/kg) | |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| skot | 0,200 | maso, mléko |

| +---------------+-----------------------+

| | 0,300 | játra, ledviny, tuk |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| prasata | 0,250 | maso |

| +---------------+-----------------------+

| | 2,000 | játra |

| +---------------+-----------------------+

| | 1,000 | ledviny |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| kur domácí | 0,200 | maso |

| +---------------+-----------------------+

| | 0,400 | játra |

| +---------------+-----------------------+

| | 0,300 | kůže a tuk |

+------------------------+---------------+-----------------------+

Tilmikosin

Povaha reziduí: původní látka

+------------------------+---------------+-----------------------+

| Druh živočichů | MLR | Surovina |

| | (mg/kg) | |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| všechny druhy | 0,050 | maso, tuk, mléko |

| živočichů * +---------------+-----------------------+

| s výjimkou drůbeže | 1,000 | játra, ledviny |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| drůbež ** | 0,075 | maso, kůže a tuk |

| +---------------+-----------------------+

| | 1,000 | játra |

| +---------------+-----------------------+

| | 0,250 | ledviny |

+------------------------+---------------+-----------------------+

* Masem u ryb se rozumí maso včetně kůže v přirozené podobě.

Tukem u prasat se rozumí tuk včetně kůže v přirozené podobě.

** Tilmikosin se nesmí používat u živočichů, jejichž vejce slouží k lidské spotřebě.

Tylosin

Povaha reziduí: tylosin A

+------------------------+---------------+-----------------------+

| Druh živočichů | MLR | Surovina |

| | (mg/kg) | |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| všechny druhy | 0,100 | maso, tuk, játra, |

| živočichů * | | ledviny |

| +---------------+-----------------------+

| | 0,050 | mléko |

| +---------------+-----------------------+

| | 0,200 | vejce |

+------------------------+---------------+-----------------------+

* Tukem u prasat a drůbeže se rozumí tuk včetně kůže v přirozené podobě.

Masem u ryb se rozumí maso včetně kůže v přirozené podobě.

Acetylisovaleryltylosin

Povaha reziduí: suma acetyl-isovaleryltylosin a 3-O-acetyltylosin

+------------------------+---------------+-----------------------+

| Druh živočichů | MLR | Surovina |

| | (mg/kg) | |

+------------------------+---------------+-----------------------+

| prasata | 0,050 | maso, kůže a tuk, |

| | | játra, ledviny |

+------------------------+---------------+-----------------------+