Příloha č. 3
Průměrná skladba spotřeby potravin na osobu a den k dosažení požadovaných energetických a výživových hodnot podle přídavků potravin k určení výše jejich finanční hodnoty
+--------------------------+----------------------------------+
| Druh potravin | Přídavek potravin |
| +----------------+-----+-----+-----+
| | A | B | C | D |
| +----------------+-----+-----+-----+
| | Dávka v gramech/mililitrech |
+--------------------------+----------------+-----+-----+-----+
| maso celkem | 50 | 50 | - | - |
+--------------------------+----------------+-----+-----+-----+
| chléb | 100 | 100 | - | - |
+--------------------------+----------------+-----+-----+-----+
| cukr a cukrářské výrobky | - | 25 | - | - |
+--------------------------+----------------+-----+-----+-----+
| ovoce celkem | 100 | 100 | - | 380 |
+--------------------------+----------------+-----+-----+-----+
| přísady, nápoje, | 300 | 300 | 300 | - |
| ostatní potraviny | | | | |
+--------------------------+----------------+-----+-----+-----+
------------------------------------------------------------------