CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 2/2006 Sb. Vyhláška, kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem vnitra provádějí některá ustanovení školského zákona Příloha č. 2 - Výživové normy pro školní stravování

Příloha č. 2 - Výživové normy pro školní stravování

2/2006 Sb. Vyhláška, kterou se pro školy a školská zařízení zřizované Ministerstvem vnitra provádějí některá ustanovení školského zákona

Příloha č. 2

Výživové normy pro školní stravování

Průměrná měsíční spotřeba vybraných druhů potravin před zpracováním na žáka nebo studenta v gramech za den.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Druh a množství vybraných potravin v g na žáka nebo studenta a den

Věková skupina ------------------------------------------------------------------------------------

žáků a studentů, Maso Ryby Mléko Mléčné Tuky Cukr Zelenina Ovoce Brambory Luštěniny

hlavní a doplňková tekuté výr. volné volný celkem celkem

jídla

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 - 18 roků, oběd 75 10 100 9 17 16 100 90 170 10

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 - 18 roků, 163 20 300 85 35 50 250 240 300 20

celodenní stravování

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Druh a množství vybraných druhů potravin v g na strávníka a den pro laktoovovegetariánskou výživu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Druh a množství vybraných potravin v g na žáka nebo studenta a den

Věková skupina -----------------------------------------------------------------------------

žáků a studentů, Vejce Mléko Mléčné Tuky Cukr Zelenina Ovoce Brambory Luštěniny

hlavní a doplňková tekuté výr. volné volný celkem celkem

jídla

----------------------------------------------------------------------------------------------------

15 - 18 r. oběd 15 250 45 12 13 114 90 160 15

----------------------------------------------------------------------------------------------------

15 - 18 r. celodenní 25 400 210 35 40 370 290 250 30

stravování

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Při propočtu průměrné spotřeby sterilované a mražené zeleniny se hmotnost násobí koeficientem 1,42. U sušené zeleniny se hmotnost násobí koeficientem 10 (10 dkg = 1 kg). Skladba potravy se stanoví s ohledem na dosažení doporučené denní dávky vitaminu C.

------------------------------------------------------------------