CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech Skupina: mlýnská krmiva

Skupina: mlýnská krmiva

194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech

Skupina: mlýnská krmiva

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+-----------------+

| Pořadové | Druh krmné | Charakteristika | Limitní znaky | Deklarované jakostní | Typové jakostní | Jedná se o |

| číslo | suroviny | | | znaky | znaky | hygroskopické |

| Kód | | | | | | krmivo |

| EU | | | | | | (+) |

| | | | | | | |

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+-----------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+-----------------+

| 2.001 | Ječná mouka | vzniká při výrobě ječné | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | krmná | mouky nebo při výrobě krup| | vlhkost | 50 g/kg | |

| 1.06 | | vláknina nejvýše 90 g/kg | | škrob | vláknina nejvýše | |

| | | | | přítomnost škůdců | 90 g/kg | |

| | | | | výskyt cizích | škrob nejméně | |

| | | | | pachů | 300 g/kg | |

| | | | | | | |

| 2.002 | Ječné omelky| vznikají při výrobě krup | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | | a ječné mouky | | vláknina | 80 g/kg | |

| 1.06 | | vláknina nejvýše 280 g/kg | | přítomnost škůdců | | |

| | | | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 2.003 | Ječné otruby| vznikají při výrobě krup a| vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | vláknina nejvýše | |

| | | obsahují převládající | | vláknina | 170 g/kg | |

| 1.06 | | podíl obalových částí zrna| | přítomnost škůdců | popel nejvýše | |

| | | vláknina nejvýše 170 g/kg | | výskyt cizích pachů | 60 g/kg | |

| | | prosté zrn plevelů | | | | |

| | | | | | | |

| 2.004 | Kukuřičné | vznikají při odkličování | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | tuk nejméně | |

| | klíčky | kukuřice suchým způsobem | | dusíkaté látky | 140 g/kg | |

| 1.32 | | pro výrobu jedlých mouk | | tuk | | |

| | | přípustný výskyt | | vláknina | | |

| | | endospermu | | přítomnost škůdců | | |

| | | tuk nejméně 140 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 2.005 | Kukuřičná | vzniká při výrobě | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | krupice | kukuřičné mouky | | popel | 15 g/kg | |

| 1.32 | | | | přítomnost škůdců | | |

| | | | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 2.006 | Kukuřičná | vzniká při výrobě | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | vláknina nejvýše | |

| | mouka krmná | kukuřičné krupice jedlé a | | popel | 70 g/kg | |

| | | mouky pro výrobu škrobu | | škrob | škrob nejméně | |

| | | vláknina nejvýše 70 g/kg | | přítomnost škůdců | 350 g/kg | |

| | | škrob nejméně 350 g/kg | | výskyt cizích pachů | popel nejvýše | |

| | | | | | 35 g/kg | |

| | | | | | | |

| 2.007 | Kukuřičné | vznikají při výrobě | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | otruby | kukuřičné krupice | | popel | 60g/kg | |

| | | mouky pro výrobu škrobu | | vláknina | vláknina nejvýše | |

| | | prosté zrn plevelů | | přítomnost škůdců | 100 g/kg | |

| | | vláknina nejvýše 100 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 2.008 | Ovesná mouka| vzniká při výrobě jedlé | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | krmná | ovesné mouky a krupice | | popel | 20 g/kg | |

| | | vláknina nejvýše 95 g/kg | | vláknina | škrob nejméně | |

| | | škrob nejméně 400g/kg | | přítomnost škůdců | 400 g/kg | |

| | | | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 2.009 | Ovesná rýže | vzniká loupáním ovsa | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | krmná | setého (Avena sativa L.) | | vláknina | 25 g/kg | |

| | | vláknina nejvýše 25 g/kg | | přítomnost škůdců | vláknina nejvýše | |

| | | | | výskyt cizích škůdců | 25 g/kg | |

| | | | | | | |

| 2.010 | Ovesné | vznikají při výrobě ovesné| vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | vláknina nejvýše | |

| | otruby | mouky a ovesných vloček | | vláknina | 190 g/kg | |

| 1.04 | | vláknina nejvýše 190 g/kg | | přítomnost škůdců | popel nejvýše | |

| | | prosté zrn plevelů | | výskyt cizích pachů | 50 g/kg | |

| | | | | | | |

| 2.011 | Ovesné | vznikají při výrobě | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | slupky | ovesných vloček a při | | přítomnost škůdců | 60 g/kg | |

| 1.04 | | výrobě ovesné rýže | | výskyt cizích prachů | vláknina nejvýše | |

| | | vláknina nejvýše 290 g/kg | | | 290 g/kg | |

| | | proseté zrn plevelů | | | | |

| | | | | | | |

| 2.012 | Pšeničná | vzniká při výrobě krupic, | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | mouka krmná | mouk pro konzumní účely | | popel | 32 g/kg | |

| | | včetně mouk pro výrobu | | škrob | vláknina nejvýše | |

| 1.22 | | škrobu, nesmí obsahovat | | přítomnost škůdců | 50 g/kg | |

| | | více jak 50 % obalových | | výskyt cizích pachů | škrob nejméně | |

| | | částic vláknina nejvýše | | | 350 g/kg | |

| | | 50 g/kg škrob nejméně | | | | |

| | | 350 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 2.013 | Pšeničná | vzniká zpracováním pšenice| vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | vláknina nejvýše | |

| | mouka pro | a je určena pro tepelnou | | škrob | 20 g/kg | |

| | úpravu | nebo enzymatickou úpravu | | přítomnost škůdců | škrob nejméně | |

| 1.22 | | vláknina nejvýše 20 g/kg | | výskyt cizích pachů | 600 g/kg | |

| | | škrob nejméně 600 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 2.014 | Pšeničné | vznikají při výrobě krupic| Vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | klíčky | a mouk pro konzumní účely | | dusíkaté látky | nejméně 230 g/kg | |

| | mačkané | a při výrobě mouk pro | | popel | popel nejvýše | |

| 1.25 | | výrobu škrobu | | přítomnost škůdců | 50 g/kg | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | výskyt cizích pachů | | |

| | | 230 g/kg | | | | |

| | | popel nejvýše 50 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 2.015 | Pšeničné | vznikají při zpracování | Vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | otruby Š 140| pšenice na mouky pro | | vláknina | 60 g/kg | |

| | | konzumní účely a | | škrob | vláknina nejvýše | |

| 1.24 | | vláknina nejvýše 120 g/kg | | přítomnost škůdců | 120 g/kg | |

| | | škrob nejméně 140 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | prosté zrn plevelů | | | | |

| | | | | | | |

| 2.016 | Pšeničné | vznikají při zpracování | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |

| | otruby Š 200| pšenice na krupice a | | vláknina | 60 g/kg | |

| | | mouky pro konzumní účely | | škrob | vláknina nejvýše | |

| 1.24 | | vláknina nejvýše 100 g/kg | | přítomnost škůdců | 100 g/kg | |

| | | škrob nejméně 200 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | prosté zrn plevelů | | | | |

| | | | | | | |

| 2.017 | Rýže loupaná| vzniká loupáním rýže seté | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | škrob nejméně | |

| | | (Oryza sativa L.) | | škrob | 600 g/kg | |

| | | vláknina nejvýše 8g/kg | | přítomnost škůdců | | |

| | | škrob nejméně 600 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 2.018 | Rýžová mouka| vzniká zpracováním loupané| vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | škrob nejméně | |

| | | rýže | | škrob | 600 g/kg | |

| | | vláknina nejvýše 8 g/kg | | přítomnost škůdců | | |

| | | škrob nejméně 600 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 2.019 | Sojový pudr,| vznikají z termicky | vlhkost nejvýše 13,0 % | vlhkost | tuk nejvýše | |

| | sojová mouka| upravených, praných, | | tuk | 20 g/kg | |

| | odtučněné a | loupaných a odtučněných | | aktivita ureázy | popel nejvýše | |

| | odhořčené) | sojových bobů (Glycine | | přítomnost škůdců | 65 g/kg | |

| | | max. L.) | | výskyt cizích pachů | | |

| | | aktivita ureázy nejvýše | | | | |

| | | 0,1 | | | | |

| | | | | | | |

| 2.020 | Žitné klíčky| vznikají při výrobě mouk | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | čistírenské | pro konzumní účely a při | | dusíkaté látky | nejméně 230 g/kg | |

| | | výrobě mouky pro výrobu | | popel | popel nejvýše | |

| 1.17 | | škrobu | | přítomnost škůdců | 50 g/kg | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | výskyt cizích pachů | | |

| | | 230 g/kg | | | | |

| | | popel nejvýše 50 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 2.021 | Žitné otruby| vznikají při výrobě mouk | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | vláknina nejvýše | |

| | | pro konzumní účely | | vláknina | 70 g/kg | |

| 1.19 | | vláknina nejvýše 70 g/kg | | přítomnost škůdců | popel nejvýše | |

| | | škrob nejméně 200 g/kg | | výskyt cizích pachů | 55 g/kg | |

| | | prosté zrn plevelů | | | | |

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+-----------------+

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+---------------+

| Pořadové | Druh krmné | Charakteristika | Limitní znaky | Deklarované jakostní | Typové jakostní | Jedná se o |

| číslo | suroviny | | | znaky | znaky | hygroskopické |

| Kód | | | | | | krmivo |

| EU | | | | | | (+) |

| | | | | | | |

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+---------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+---------------+

| 2.022 | Rýžové | vznikají při loupání | vlhkost - nejvýše 13,0 % | dusíkaté látky | dusíkaté látky | |

| | otruby | rýže (Oryza sativa L.) | | tuk | nejméně-230 g/kg | |

| | | a jejím následném | | vláknina | tuk nejméně | |

| | | zpracování, přítomnost | | vlhkost | 50 g/kg | |

| | | slupek nejvýše 1 % | | | vláknina nejvýše | |

| | | | | | 90 g/kg | |

+----------+-------------+---------------------------+----------------------------+-------------------------+------------------+---------------+