CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech Příloha č. 23 - Skupiny surovin pro uvádění druhů krmných surovin

Příloha č. 23 - Skupiny surovin pro uvádění druhů krmných surovin

194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech

Příloha č. 23

Skupiny surovin pro uvádění druhů krmných surovin v označování kompletních a doplňkových krmiv pro domácí zvířata

+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+

| Skupina | Zahrnuje |

+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+

| 1. Maso a produkty | všechny masité části poražených teplokrevných zvířat v čerstvém |

| živočišného původu | stavu nebo vhodným způsobem konzervované a též veškeré |

| | produkty, včetně vedlejších po zpracování těl nebo jejich částí od |

| | teplokrevných zvířat. Mezi tyto produkty nepatří: štětiny, rohovina, |

| | kůže, srst, peří a obsahy žaludků a střev. |

| 2. Mléko a mléčné výrobky | veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |

| | konzervované a vedlejší výrobky z jejich zpracování. |

| 3. Vejce a výrobky z vajec | všechny vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |

| | konzervované a vedlejší výrobky z jejich zpracování. |

| 4. Oleje a tuky | všechny živočišné a rostlinné oleje a tuky. |

| 5. Kvasnice | všechny druhy kvasnic, pokud jsou devitalizovány a sušeny |

| | a k jejichž výrobě byl použit povolený substrát. |

| 6. Ryby a vedlejší výrobky | ryby nebo části ryb v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |

| z ryb | konzervované a vedlejší výrobky z ryb a z jejich zpracování. |

| 7. Obiloviny | všechny druhy obilovin bez ohledu na jejich opracování a výrobky |

| | vzniklé při zpracování zrna, pokud v převaze obsahují škrobnatý |

| | endosperm. |

| 8. Luštěniny | všechny druhy luštěnin bez ohledu na jejich opracování a výrobky |

| | vzniklé při zpracování zrna, pokud v převaze obsahují škrobnatý |

| | endosperm. |

| 9. Olejniny | všechny druhy olejnin bez ohledu na jejich opracování. |

| 10.Zelenina | všechny druhy zelenin a luštěnin v čerstvém stavu nebo vhodným |

| | způsobem konzervované. |

| 11.Vedlejší výrobky | vedlejší výrobky ze zpracování obilovin, luštěnin, olejnin a zeleniny. |

| rostlinného původu | |

| 12.Bílkovinné extrakty | všechny produkty rostlinného původu, u nichž byla bílkovinná složka |

| rostlinného původu | vhodným způsobem koncentrována na nejméně 500 g/kg dusíkatých |

| | látek v sušině a které zpracováním mají změněnou texturu |

| | (strukturu), například hydrolyzou, extruzí, expandováním apod. |

| 13.Minerální látky | všechny anorganické látky vhodné pro výživu zvířat. |

| 14.Cukry | všechny druhy cukrů. |

| 15.Ovoce | všechny druhy ovoce v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |

| | konzervované. |

| 16.Ořechy | všechny plody se skořápkami. |

| 17.Semena | všechny druhy semen mimo obiloviny, luštěniny a olejniny v celém |

| | nebo drceném stavu. |

| 18.Řasy | řasy čerstvé nebo vhodným způsobem konzervované. |

| 19.Měkkýši a korýši | všechny druhy měkkýšů a korýšů včetně lastur (mušlí) v čerstvém |

| | stavu nebo vhodným způsobem konzervované a vedlejší výrobky |

| | vzniklé při jejich zpracování. |

| 20.Hmyz | všechny druhy hmyzu ve všech vývojových stádiích s výjimkou |

| | skladištních škůdců. |

| 21.Pekařské výrobky | všechny výrobky vzniklé při pekařské výrobě, zejména chléb, koláče, |

| | sušenky a kynuté pečivo. |

| | |

| | |

+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+

******************************************************************