Příloha č. 23
Skupiny surovin pro uvádění druhů krmných surovin v označování kompletních a doplňkových krmiv pro domácí zvířata
+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+
| Skupina | Zahrnuje |
+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+
| 1. Maso a produkty | všechny masité části poražených teplokrevných zvířat v čerstvém |
| živočišného původu | stavu nebo vhodným způsobem konzervované a též veškeré |
| | produkty, včetně vedlejších po zpracování těl nebo jejich částí od |
| | teplokrevných zvířat. Mezi tyto produkty nepatří: štětiny, rohovina, |
| | kůže, srst, peří a obsahy žaludků a střev. |
| 2. Mléko a mléčné výrobky | veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |
| | konzervované a vedlejší výrobky z jejich zpracování. |
| 3. Vejce a výrobky z vajec | všechny vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |
| | konzervované a vedlejší výrobky z jejich zpracování. |
| 4. Oleje a tuky | všechny živočišné a rostlinné oleje a tuky. |
| 5. Kvasnice | všechny druhy kvasnic, pokud jsou devitalizovány a sušeny |
| | a k jejichž výrobě byl použit povolený substrát. |
| 6. Ryby a vedlejší výrobky | ryby nebo části ryb v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |
| z ryb | konzervované a vedlejší výrobky z ryb a z jejich zpracování. |
| 7. Obiloviny | všechny druhy obilovin bez ohledu na jejich opracování a výrobky |
| | vzniklé při zpracování zrna, pokud v převaze obsahují škrobnatý |
| | endosperm. |
| 8. Luštěniny | všechny druhy luštěnin bez ohledu na jejich opracování a výrobky |
| | vzniklé při zpracování zrna, pokud v převaze obsahují škrobnatý |
| | endosperm. |
| 9. Olejniny | všechny druhy olejnin bez ohledu na jejich opracování. |
| 10.Zelenina | všechny druhy zelenin a luštěnin v čerstvém stavu nebo vhodným |
| | způsobem konzervované. |
| 11.Vedlejší výrobky | vedlejší výrobky ze zpracování obilovin, luštěnin, olejnin a zeleniny. |
| rostlinného původu | |
| 12.Bílkovinné extrakty | všechny produkty rostlinného původu, u nichž byla bílkovinná složka |
| rostlinného původu | vhodným způsobem koncentrována na nejméně 500 g/kg dusíkatých |
| | látek v sušině a které zpracováním mají změněnou texturu |
| | (strukturu), například hydrolyzou, extruzí, expandováním apod. |
| 13.Minerální látky | všechny anorganické látky vhodné pro výživu zvířat. |
| 14.Cukry | všechny druhy cukrů. |
| 15.Ovoce | všechny druhy ovoce v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |
| | konzervované. |
| 16.Ořechy | všechny plody se skořápkami. |
| 17.Semena | všechny druhy semen mimo obiloviny, luštěniny a olejniny v celém |
| | nebo drceném stavu. |
| 18.Řasy | řasy čerstvé nebo vhodným způsobem konzervované. |
| 19.Měkkýši a korýši | všechny druhy měkkýšů a korýšů včetně lastur (mušlí) v čerstvém |
| | stavu nebo vhodným způsobem konzervované a vedlejší výrobky |
| | vzniklé při jejich zpracování. |
| 20.Hmyz | všechny druhy hmyzu ve všech vývojových stádiích s výjimkou |
| | skladištních škůdců. |
| 21.Pekařské výrobky | všechny výrobky vzniklé při pekařské výrobě, zejména chléb, koláče, |
| | sušenky a kynuté pečivo. |
| | |
| | |
+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+
******************************************************************