Příloha č. 22
Skupiny surovin pro uvádění druhů krmných surovin v označování kompletních a doplňkových krmiv pro hospodářská zvířata
+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+
| Skupina | Zahrnuje |
+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+
| 1. Obiloviny | zrna všech druhů obilovin včetně pohanky bez ohledu na jejich |
| | zpracování za předpokladu, že s výjimkou slupky (epidermis) |
| | nedošlo k odstranění jiné části zrna. |
| 2. Výrobky z obilovin a | části zrna včetně vedlejších produktů vzniklých při jeho zpracování |
| jejich vedlejší produkty | mimo oleje zahrnuté do skupiny olejů a tuků. |
| 3. Luštěniny | zrna všech druhů luštěnin bez ohledu na jejich zpracování za |
| | předpokladu, že s výjimkou slupky (epidermis) nedošlo k odstranění |
| | jiné části zrna. |
| 4. Výrobky z luštěnin a | části zrna včetně vedlejších produktů vzniklých při jejich zpracování. |
| jejich vedlejší produkty | |
| 5. Olejniny | celá semena nebo plody všech druhů olejnatých semen a olejnatých |
| | rostlin bez ohledu na jejich zpracování za předpokladu, že |
| | s výjimkou slupky (epidermis) nebo skořápky nedošlo k odstranění |
| | jiné části zrna. |
| 6. Výrobky z olejnin a | části semen včetně vedlejších produktů z olejnatých semen a rostlin |
| jejich vedlejší produkty | mimo oleje a tuky zahrnuté do skupiny olejů a tuků. |
| 7. Výrobky z řepy a třtiny | výrobky a vedlejší produkty získané z řepy a třtiny mimo cukrovou |
| | řepu a třtinu cukrovou. |
| 8. Výrobky a vedlejší | výrobky a vedlejší produkty z cukrové řepy a třtiny cukrové, které |
| produkty z výroby cukru | však nesmí obsahovat více než 250 g/kg vlákniny v sušině. |
| 9. Výrobky ze zpracování | výrobky a vedlejší produkty při zpracování ovoce za předpokladu, že |
| ovoce | tyto výrobky a vedlejší produkty neobsahují více než 250 g/kg |
| | vlákniny v sušině a obsahují více než 150 g/kg dusíkatých látek |
| | v sušině a 50 g/kg tuku v sušině. |
| 10.Sušené pícniny | nadzemní části pícnin, v posečeném stavu uměle nebo přirozeně |
| | sušené za předpokladu, že neobsahují více než 250 g/kg vlákniny |
| | v sušině a obsahují více než 150 g/kg dusíkatých látek v sušině. |
| 11.Rostlinné výrobky s | krmné suroviny rostlinného původu obsahující více než 250 g/kg |
| vysokým obsahem vlákniny | vlákniny v sušině (sláma, plevy, slupky) mimo výrobky zařazené do |
| | skupiny 6, 9 a 10. |
| 12.Mléčné výrobky | výrobky vznikají při zpracování mléka mimo mléčné tuky, které |
| | jsou zahrnuty do skupiny olejů a tuků. |
| 13.Zrušeno | |
| | |
| | |
| 14.Výrobky z ryb | ryby nebo jiné druhy neteplokrevných mořských živočichů nebo |
| | jejich části, produkty ze zpracování ryb a neteplokrevných mořských |
| | živočichů s výjimkou tuků a jejich derivátů zahrnutých do skupiny |
| | olejů a tuků a výrobky obsahující více než 500 g/kg popele v sušině |
| | zahrnuté do skupiny minerálních látek. |
| 15.Minerální látky | anorganické a organické látky s obsahem popele více než 500 g/kg |
| | v sušině s výjimkou látek, které obsahují více než 50 g/kg |
| | nerozpustného podílu popele v kyselině chlorovodíkové v sušině. |
| 16.Oleje a tuky | oleje a tuky živočišného a rostlinného původu a jejich deriváty. |
+-----------------------------+---------------------------------------------------------------------------+
Poznámka: do těchto skupin lze zařazovat jen suroviny, které jsou povolené a uvedené v příloze č. 4.
------------------------------------------------------------------