6. Ověření výživářsko-fyziologických vlastností krmiva
6.1. Určení hodnoty bílkoviny krmiva
6.1.1. Chemické, biochemické a mikrobiologické zkoušky.
6.1.2. Zkoušky krmiva provedené na laboratorních zvířatech ve srovnání s kontrolní bílkovinou.
6.2. Zkoušky krmiva provedené na druzích zvířat, pro něž je krmivo určené.
Na každém druhu zvířat, u něhož je předpoklad užití krmiva, se provádějí dále uvedené zkoušky ve srovnání s kontrolní skupinou, která je krmena obvyklým krmivem s ekvivalentním podílem dusíkatých látek bílkovinné povahy, u přežvýkavců ekvivalentním podílem celkového dusíku, ze naprosto stejných podmínek výživářsko-fyziologické srovnatelnosti.
6.2.1. Stanovení hodnoty bílkovin a hodnoty energie přidávaného krmiva v krmné dávce v navržených praktických podmínkách použití a v různých fyziologických obdobích zvířat (např. růst, březost, snáška).
6.2.2. Stanovení vlivu krmiva na růst zvířat (přírůstek), produkční účinnost, zdravotní stav zvířat, případné úhyny v navržených praktických podmínkách užití.
6.2.3. Stanovení optimálního podílu krmiva v krmné dávce z výživářsko-fyziologického hlediska.
6.2.4. Ověření působení krmiva za navržených podmínek užití na technologické, organoleptické a ostatní kvalitativní vlastnosti živočišných produktů.
6.3. Pokusné podmínky při zkouškách krmiva na jeho použitelnost u předpokládaných druhů zvířat.