CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 189/1995 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů Příloha č. 5 - Chemické a fyzikální požadavky na jakost révového vína

Příloha č. 5 - Chemické a fyzikální požadavky na jakost révového vína

189/1995 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů

Příloha č. 5

Chemické a fyzikální požadavky na jakost révového vína

+--------+--------------------------------------+-----------------------------+--------------+--------------+-----------------+------------------+

| | Révové víno s přívlastkem | Révové víno jakostní |Révové víno |Révové víno |Révové víno |Révové víno |

| | | |stolní |šumivé a |dezertní a +--------+---------+

| | | | |perlivé |dezertní |nízko- |odalko- |

| | | | | |kořeněné |alkohol.|holiz. |

+--------+------------+------------+------------+--------------+--------------+--------------+--------------+-----------------+--------+---------+

|Jakostní|Výběr hroznů|Pozdní sběr | Kabinet | Odrůdové | Známkové | | | | |

| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------------------+

|ukazatel|bílé|červené|bílé|červené|bílé|červené|bílé+)|červené|bílé+)|červené|bílé+)|červené|bílé+) červené|bílé+)|červené | |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------------------+

|Obsah alkoholu v % objemových |

| +--------------------------------------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------+-----------+

|nejvýše | nestanovuje se | 12 | 12,5 |12 |12 | 11,5 | 11,5 |nestanovuje se| 20 | 20 | 6 | 0,5 |

| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------+-----------+

|nejméně | 9 | 9 | 9 | 9 | 9 | 9 | n e s t a n o v u j e s e |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------------------------------------------------------------------------------------------------+

|Obsah těkavých kyselin v g na 1 l |

| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+

|nejvýše | 1,4| 0,3 | 1,1| 1,3 | 1 | 1,2 | 1 | 1,2 | 1 |1,2 |1 |1,2 | 0,9 | 1,2 | 1 | 1,2 | 1 | 1 |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+

|Obsah popela v g na 1 l |

| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+

|nejméně | 1,4| 1,4 | 1,3| 1,4 | 1,3| 1,4 | 1,3 | 1,3 |1,3 | 1,3 |1,3 |1,3 | 1,3 | 1,4 | nestanovuje se |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+

|Obsah bezcukernatého extraktu v g na 1 l |

| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+

| | | | | | | | | | | | | | | | |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+

|nejméně | 21 | 21 | 19 | 20 | 17 | 20 | 17 | 18 | 17 | 18 | 16 | 18 | 17 | 18 | nestanovuje se |

+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+

|Tlak C02 v MP při teplotě 20°C

+--------+---------------------------------------------+

|nejvýše | U perlivého révového vína O,29 |

+--------+---------------------------------------------+

|nejméně | U šumivého révového vína 0,3 |

+--------+---------------------------------------------+

+) Platí i pro růžové víno

------------------------------------------------------------------