Příloha č. 5
Chemické a fyzikální požadavky na jakost révového vína
+--------+--------------------------------------+-----------------------------+--------------+--------------+-----------------+------------------+
| | Révové víno s přívlastkem | Révové víno jakostní |Révové víno |Révové víno |Révové víno |Révové víno |
| | | |stolní |šumivé a |dezertní a +--------+---------+
| | | | |perlivé |dezertní |nízko- |odalko- |
| | | | | |kořeněné |alkohol.|holiz. |
+--------+------------+------------+------------+--------------+--------------+--------------+--------------+-----------------+--------+---------+
|Jakostní|Výběr hroznů|Pozdní sběr | Kabinet | Odrůdové | Známkové | | | | |
| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------------------+
|ukazatel|bílé|červené|bílé|červené|bílé|červené|bílé+)|červené|bílé+)|červené|bílé+)|červené|bílé+) červené|bílé+)|červené | |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------------------+
|Obsah alkoholu v % objemových |
| +--------------------------------------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------+-----------+
|nejvýše | nestanovuje se | 12 | 12,5 |12 |12 | 11,5 | 11,5 |nestanovuje se| 20 | 20 | 6 | 0,5 |
| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+--------------+------+----------+------+-----------+
|nejméně | 9 | 9 | 9 | 9 | 9 | 9 | n e s t a n o v u j e s e |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------------------------------------------------------------------------------------------------+
|Obsah těkavých kyselin v g na 1 l |
| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+
|nejvýše | 1,4| 0,3 | 1,1| 1,3 | 1 | 1,2 | 1 | 1,2 | 1 |1,2 |1 |1,2 | 0,9 | 1,2 | 1 | 1,2 | 1 | 1 |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+
|Obsah popela v g na 1 l |
| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+----------+------+-----------+
|nejméně | 1,4| 1,4 | 1,3| 1,4 | 1,3| 1,4 | 1,3 | 1,3 |1,3 | 1,3 |1,3 |1,3 | 1,3 | 1,4 | nestanovuje se |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+
|Obsah bezcukernatého extraktu v g na 1 l |
| +----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+
| | | | | | | | | | | | | | | | |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+
|nejméně | 21 | 21 | 19 | 20 | 17 | 20 | 17 | 18 | 17 | 18 | 16 | 18 | 17 | 18 | nestanovuje se |
+--------+----+-------+----+-------+----+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------+-------+------------------------------------+
|Tlak C02 v MP při teplotě 20°C
+--------+---------------------------------------------+
|nejvýše | U perlivého révového vína O,29 |
+--------+---------------------------------------------+
|nejméně | U šumivého révového vína 0,3 |
+--------+---------------------------------------------+
+) Platí i pro růžové víno
------------------------------------------------------------------