Příloha č. 3
Epidemiologicky rizikové potraviny, jejichž používání je na zotavovacích akcích zakázáno
- mletá a sekaná masa z distribuční sítě a výrobky z nich
- jitrnice, prejty, jelítka, tlačenka, krevní tučnice
- syrová masa typu tatarský biftek
- nekonzervované rybí výrobky (karbanátky, pečenáče, zavináče ap.) - veškeré výrobky s huspeninou a rosolem (masové, lahůdkářské, rybí)
- majonéza a veškeré výrobky s majonézou (saláty, tatarská omáčka, obložená vejce apod.)
- tepelně neopracovaná vejce a vejce vařená na měkko
- měkké cukrářské výrobky
- šlehačka a smetana (bez tepelné úpravy)
- zmrzlina (včetně zmrzliny připravené na místě)
- houby (mimo houby získané z distribuční sítě)
- tvaroh domácí výroby
- játrový sýr, játrovky, čajovky, máslovky apod.