B. PŠENICE
(1) Kvalita pšenice pro výrobu škrobu
a) vlhkost 14,0 %,
b) vlhký lepek nejméně 23,0 %,
c) obsah příměsí nejvýše 4,0 %,
d) obsah nečistot nejvýše 0,0 %.
(2) Postup při zjišťování čisté hmotnosti pšenice
a) zvážení dodávky pšenice - hrubá hmotnost dodávky,
b) odebrání vzorku dle normy ČSN ISO 950,
c) zjištění obsahu vlhkosti,
d) přepočet hrubé hmotnosti dodávky na čistou hmotnost podle koeficientu:
1,000 pro vlhkost v rozmezí 14,00 - 14,24 %,
0,994 pro vlhkost v rozmezí 14,25 - 14,74 %,
0,988 pro vlhkost v rozmezí 14,75 - 15,00 %.
(3) Hrubá hmotnost pšenice se zjišťuje jako rozdíl mezi hmotností plného dopravního prostředku a hmotností prázdného dopravního prostředku nebo zvážením dodané pšenice na pásové nebo výklopné váze.
------------------------------------------------------------------