§ 2.
(1) Hotové výrobky, získané zpracováním suroviny v § 1 uvedené, jest dovoleno uváděti do oběhu jen pod jménem a v jakosti, jak následuje:
a) lahůdková brynza, vyrobená z plnotučného ovčího mléka, musí obsahovali nejméně 50% tuku v sušině a nejvíce 52% vody a smíse vyráběli a do oběhu uváděti jen v době od 1. dubna do 31. října každého roku, a to v původních nádobách libovolné velikosti, kterých pro jiné druhy sýrů nesmí býci používáno;
b) liptovská brynza musí obsahovali nejméně 40% tuku v sušině a nejvíce 56% vody a smí se do Oběhu uváděti po celý rok;
c) zimní brynza musí obsahovali nejméně 30% tuku v sušině a nejvíce 58% vody a smíse do oběhu uváděti od 1. října do 15. dubna každého roku;
d) korkovice, vzniklá jako odpadek při výrobě brynzy, podřadný to druh brynzy, vyznačující se ostrou příchutí, musí obsahovatinejméně 25% tuku v sušině a nejvíce 50% vody.
(2) Jiné názvy nebo označení obsahu tuku a vody, než jsou uvedeny v předcházejícím odstavci, jsou zakázány a nelze jich používati ani na nádobách, ani v nabídkách, účtech a jiných obchodních tiskopisech.