Příloha č. 1
Členění škrobu a výrobků ze škrobu na druhy, skupiny a podskupiny
+-------------------------------+-----------------+------------------------+
| Druh | Skupina | Podskupina |
+-------------------------------+-----------------+------------------------+
| Škrob/škrob nativní | bramborový | - |
| +-----------------+------------------------+
| | kukuřičný | - |
| +-----------------+------------------------+
| | pšeničný | bez lepku/bezlepkový |
| +-----------------+ |
| | ostatní | s velmi nízkým obsahem |
| | | lepku |
+-------------------------------+-----------------+------------------------+
| Škrob modifikovaný fyzikálním | - | - |
| způsobem | | |
+-------------------------------+ | |
| Škrob modifikovaný enzymy/ | | |
| maltodextrin | | |
+-------------------------------+-----------------+------------------------+
| Výrobek ze škrobu | puding v prášku | bez lepku/bezlepkový |
| | | |
| | | s velmi nízkým obsahem |
| | | lepku |
+-------------------------------+-----------------+------------------------+
Poznámka:
U pšeničného škrobu, ostatních škrobů a u výrobků ze škrobu, u kterých byla provedena úprava obsahu lepku, je možné uvést název podskupiny "bez lepku"/"bezlepkový" a "s velmi nízkým obsahem lepku", a to v souladu s požadavky prováděcího nařízení Komise (EU) č. 828/2014 ze dne 30. července 2014 o požadavcích na poskytování informací o nepřítomnosti či snížením obsahu lepku v potravinách spotřebitelům.
------------------------------------------------------------------