CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 133/1962 Sb. Vyhláška Ministerstva financí České republiky o hmotném zabezpečení účastníků školení v krátkodobých kursech pořádaných v oboru působnosti jednotlivých ústředních orgánů a národních výborů § 3 - Náklady na kursy a jejich úhrada

§ 3 - Náklady na kursy a jejich úhrada

133/1962 Sb. Vyhláška Ministerstva financí České republiky o hmotném zabezpečení účastníků školení v krátkodobých kursech pořádaných v oboru působnosti jednotlivých ústředních orgánů a národních výborů

§ 3

Náklady na kursy a jejich úhrada

(1) Pořadatel kursu je povinen před zahájením kursu vypracovat podrobný rozpočet všech výdajů a příjmů spojených s pořádáním kursu včetně nákladů na stravování a ubytování na jednoho účastníka denně. Po skončení kursu je pořadatel povinen provést řádné vyúčtování všech výdajů a příjmů.

(2) Norma spotřeby potravin v kursech pořádaných v zařízeních resortů činí v letním období (od 1. dubna do 30. září) nejvýše 10,60 Kčs a v zimním období (od 1. října do 31. března) nejvýše 11,30 Kčs denně na jednoho účastníka. V těchto částkách není zahrnuta osobní ani věcná režie spojená s přípravou stravy a s provozem stravovacího zařízení. Pořadatel kursu musí dbát, aby celkové náklady na potraviny odpovídaly v průměru stanoveným normám spotřeby potravin.

(3) Při stravování účastníků kursu v závodech veřejného stravování činí limit nákladů na stravování jednoho účastníka v maloobchodních (prodejních) cenách jídel 19 Kčs denně při stravování účastníků za ceny III. a IV. cenové skupiny a 22 Kčs denně při stravování účastníků za ceny II. cenové skupiny.

(4) Při ubytování účastníků ve veřejných ubytovacích zařízeních je pořadatel kursu povinen zajistit, aby kapacita jednotlivých místností byla plně využita a náklady na ubytování jednoho účastníka byly co nejnižší.

(5) Částku za stravování podle § 2 odst. 5 vybere pořadatel kursu od účastníků. Pořadatelé kursů jsou povinni odvádět vybrané částky přesahující limit pokladního zůstatku v souhlasu s ustanovením § 5 a 6 vyhlášky č. 187/1960 Sb., o provádění pokladních operací, na své příslušné účty u banky nebo spořitelny. Je-li pořadatelem kursu hospodářská organizace, použije částek vybraných od účastníků na částečnou úhradu nákladů na jejich stravování. V rozpočtových organizacích se přijaté částky vyúčtují jako náhrada výdajů ve prospěch příslušného výdajového účtu.

(6) Náklady na stravování, ubytování a náhradu jízdného účastníkům uvedené v § 2 odst. 4 a 6 hradí ze svých prostředků organizace, která účastníky do kursu vysílá. Ostatní náklady na školení hradí pořadatel kursu; avšak v těch případech, kdy pořadatel kursu zabezpečuje školení účastníků jiných organizací, pro něž tyto náklady ani neplánuje ani nerozpočtuje, hradí i ostatní náklady na školení organizace, která účastníky do kursu vysílá.

(7) Pořadatel kursu si vyžádá od organizace, která účastníka do kursu vyslala, úhradu nákladů na stravování a ubytování (po odečtení částek za stravování podle § 2 odst. 5). Je-li kurs organizován mimo závody veřejného stravování (ubytování), nesmí pořadatel kursu požadovat vyšší úhradu nákladů na stravování (ubytování), než činí skutečné režijní náklady.

(8) Náklady na jízdné a dopravu účastníků se hradí z prostředků na cestovní výdaje. Vykazuje je organizace, která účastníka do kursu vyslala.