CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 132/2004 Sb. Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové

Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové

132/2004 Sb. Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

Příloha č. 5

Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové

Pro následující potraviny se specifické mikrobiologické požadavky formou PH nestanoví, neboť pro své složení, technologii použitou k jejich výrobě, své vlastnosti

(a , pH,

w

obsah antimikrobiálních látek apod.) nebo pro nutnost dostatečné tepelné úpravy při kulinární úpravě před konzumací nepředstavují za stanovených podmínek *) z hlediska mikrobiologického riziko pro zdraví.

a) lihoviny (o obsahu etanolu nad 20 % objemových)

b) ocet

c) potravinářská barviva a aromata

d) přírodní a náhradní sladidla

e) sůl kuchyňská a přípravky na bázi soli

f) jedlé oleje

g) tuky (s výjimkou směsných emulgovaných tuků)

h) chléb a běžné pečivo

i) trvanlivé pečivo

j) nečokoládové cukrovinky

k) káva pražená a kávoviny

l) čaj pravý (fermentovaný, polofermentovaný, zelený)

m) sušené náhrady mléka a smetany do teplých nápojů

n) mouka, luštěniny, rýže a výrobky z nich (v suchém stavu)

o) dehydrované sojové výrobky

p) škrob, výrobky ze škrobu a výrobky z brambor (v suchém stavu)

q) pivo, víno

r) nealkoholické nápoje (včetně výrobků v prášku)

s) hořčice

t) sterilizované potraviny

u) pasterované ovoce a zelenina, ovoce naložené v lihu, ovocné pomazánky

v) doplňky stravy (bez složek rostlinného nebo živočišného původu)

------------------------------------------------------------------

*) Zákon č. 110/1997 Sb. a související vyhlášky.

------------------------------------------------------------------