§ 16
Stanovení spotřeby surovin
(1) Organizace stanoví v dohodě se závodním výborem normy spotřeby surovin na jedno hlavní jídlo připravované v zařízení závodního stravování v souladu s příslušnými předpisy. 3)
(2) Organizace stanoví v dohodě se závodním výborem průměrný roční finanční limit spotřeby surovin v pořizovací ceně na jedno hlavní jídlo poskytované na předplatné - stravenky (dále jen "finanční limit") odpovídající charakteru práce a pracovnímu režimu.
(3) Při dodávkách polotovarů, hotových jídel a opracovaných surovin z výroben k tomu určených se do spotřeby surovin pro přípravu jídel započítává pouze pořizovací cena surovin spotřebovaných na jejich výrobu. Ostatní náklady spojené s výrobou u dodavatele (včetně jeho zisku) hradí odběratelská organizace na vrub nákladů své činnosti jako věcné náklady závodního stravování. Dodavatel fakturuje cenu spotřebovaných surovin odděleně od ostatních položek.
------------------------------------------------------------------
3) § 140 odst. 1 věta třetí zákoníku práce.