Příloha č. 1
Seznam alergenních složek
+---------------------------------------------------------------+
| obiloviny obsahující lepek (tj. pšenice, žito, ječmen, oves, |
| pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky |
| z nich s výjimkou glukosového sirupu a dextrózy z |
| pšenice *), maltodextrinů na bázi pšenice *), glukosového |
| sirupu vyrobeného z ječného škrobu a obilovin používaných k |
| výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny |
| a jiné alkoholické nápoje |
+---------------------------------------------------------------+
| korýši a výrobky z nich |
+---------------------------------------------------------------+
| vejce a výrobky z nich |
+---------------------------------------------------------------+
| ryby a výrobky z nich s výjimkou rybí želatiny používané |
| jako nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků, |
| rybí želatiny nebo vyziny používané jako čeřidlo při výrobě |
| piva a vína |
+---------------------------------------------------------------+
| jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich |
+---------------------------------------------------------------+
| sójové boby (sója) a výrobky z nich s výjimkou zcela |
| rafinovaného sójového oleje a tuku *), přírodní směsi |
| tokoferolů (E306), přírodního D-alfatokoferolu, přírodního |
| D-alfa tokoferolacetátu, přírodního D-alfa tokoferolů |
| sukcinátu získaného ze sójových bobů, rostlinného oleje |
| získaného z fytosterolů a esterů fytosterolů ze sójových |
| bobů, rostlinný stanol ester vyrobený ze sterolů z |
| rostlinného oleje ze sójových bobů |
+---------------------------------------------------------------+
| mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) s výjimkou syrovátky |
| používané k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu |
| pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lactitolu |
+---------------------------------------------------------------+
| suché skořápkové plody, tj. mandle (Amygdalus communis L.), |
| lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans |
| regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy |
| [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], para ořechy |
| (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), ořechy |
| makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky |
| z nich s výjimkou suchých skořápkových plodů používaných |
| k výrobě destilátů nebo lihu zemědělského původu pro lihoviny |
| a jiné alkoholické nápoje |
+---------------------------------------------------------------+
| celer a výrobky z něj |
+---------------------------------------------------------------+
| hořčice a výrobky z ní |
+---------------------------------------------------------------+
| sezamová semena (sezam) a výrobky z nich |
+---------------------------------------------------------------+
| oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než |
| 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO |
| 2 |
+---------------------------------------------------------------+
| vlčí bob (lupina) a výrobky z něj |
+---------------------------------------------------------------+
| měkkýši a výrobky z nich |
+---------------------------------------------------------------+
*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.
------------------------------------------------------------------