CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 83/2010 Sb.m.s. Sdělení Ministerstva zahraničních věcí, kterým se vyhlašuje Evropsko-středomořská dohoda zakládající přidružení mezi Evropskými společenstvími a jejich členskými státy na jedné straně a Marockým královstvím na straně druhé Příloha 1 - Výrobky uvedené v čl. 10 odst. 1

Příloha 1 - Výrobky uvedené v čl. 10 odst. 1

83/2010 Sb.m.s. Sdělení Ministerstva zahraničních věcí, kterým se vyhlašuje Evropsko-středomořská dohoda zakládající přidružení mezi Evropskými společenstvími a jejich členskými státy na jedné straně a Marockým královstvím na straně druhé

Příloha 1

Výrobky uvedené v čl. 10 odst. 1

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| Kód KN | Popis zboží |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 0403 | Podmáslí, kyselé mléko a smetana, jogurt, kefír a jiné fermentované (kysané) nebo (acidofilní) |

| | okyselené mléko a smetana, též zahuštěné nebo obsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla nebo |

| | ochucené nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao: |

| | |

| | - jogurt ochucený nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao: |

| | |

| 0403 10 51 | --- nejvýše 1,5 % hmotnostních |

| | |

| 0403 10 53 | --- vyšším než 1,5 % hmotnostních, avšak nejvýše 27 % hmotnostních |

| | |

| 0403 10 59 | --- vyšším než 27 % hmotnostních |

| | |

| | --- ostatní o obsahu mléčného tuku: |

| | |

| 0403 10 91 | --- nejvýše 3 % hmotnostní |

| | |

| 0403 10 93 | --- vyšším než 3 % hmotnostní, avšak nejvýše 6 % hmotnostní |

| | |

| 0403 10 99 | --- vyšším než 6 % hmotnostních |

| | |

| | - ostatní, ochucený nebo obsahující přidané ovoce, ořechy nebo kakao: |

| | |

| | -- sušený, v granulích nebo jiné pevné formě, o obsahu mléčného tuku: |

| | |

| 0403 90 71 | --- nejvýše 1,5% hmotnostních |

| | |

| 0403 90 73 | --- vyšším než 1,5 % hmotnostních, avšak nejvýše 27 % hmotnostních |

| | |

| 0403 90 79 | --- vyšším než 27 % hmotnostních |

| | |

| | - ostatní, o obsahu mléčného tuku: |

| | |

| 0403 90 91 | --- nejvýše 3 % hmotnostní |

| | |

| 0403 90 93 | --- vyšším než 3 % hmotnostní, avšak nejvýše 6 % hmotnostních |

| | |

| 0403 90 99 | --- vyšším než 6 % hmotnostních |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 0710 40 00 | Kukuřice cukrová, též vařená ve vodě nebo v páře, zmrazená: |

| | |

| 0711 90 30 | Kukuřice cukrová, prozatímně konzervovaná (například oxidem siřičitým nebo ve slané vodě, sířené |

| | vodě nebo přidáním jiných konzervačních látek), avšak v tomto stavu nevhodná k výživě |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1517 | Margarín; jedlé směsi nebo přípravky živočišných nebo rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí |

| | různých tuků nebo olejů této kapitoly, jiné než jedlé tuky nebo oleje nebo jejich frakce čísla 1516: |

| | |

| 1517 10 10 | - margarín, kromě tekutého margarínu, obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % |

| | hmotnostních mléčných tuků |

| | |

| 1517 90 10 | - ostatní, obsahující více než 10 % hmotnostních, avšak nejvýše 15 % hmotnostních mléčných tuků |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1702 50 00 | Chemicky čistá fruktosa |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1704 | Cukrovinky (včetně bílé čokolády) neobsahující kakao; kromě výtažků z lékořice obsahující více než |

| | 10 % hmotnostních sacharosy, bez přídavku jiných látek, kódu KN 1704 90 10 |

| | |

| | - žvýkací guma, též obalená cukrem: |

| | |

| | -- obsahující méně než 60 % hmotnostních sacharosy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako |

| | sacharosa: |

| | |

| 1704 10 11 | --- plátková |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1704 10 19 | --- ostatní |

| | |

| | -- obsahující nejméně 60 % hmotnostních sacharosy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako |

| | sacharosa): |

| | |

| 1704 10 91 | --- plátková |

| | |

| 1704 10 99 | --- ostatní |

| | |

| 1704 90 30 | - bílá čokoláda |

| | |

| | - ostatní: |

| | |

| 1704 90 51 | -- těsta a pasty, včetně marcipánu, v bezprostředním obalu o čisté hmotnosti nejméně 1 kg |

| | |

| 1704 90 55 | - zdravotní pastilky a dropsy proti kašli |

| | |

| 1704 90 61 | - dražé a podobné cukrovinky ve formě dražé |

| | |

| | - ostatní |

| | |

| 1704 90 65 | -- gumovité cukrovinky a želé včetně ovocných součástí |

| | |

| 1704 90 71 | -- tvrdé bonbóny, též plněné |

| | |

| 1704 90 75 | -- karamely a podobné bonbóny |

| | |

| | -- ostatní |

| | |

| 1704 90 81 | --- vyrobené kompresí |

| | |

| 1704 90 99 | --- ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1806 | Čokoláda a ostatní potravinářské přípravky obsahující kakao: |

| | |

| 1806 10 15 | -- neobsahující sacharosu nebo obsahující méně než 5 % hmotnostních sacharosy (včetně invertního |

| | cukru vyjádřeného jako sacharosa) nebo isoglukosy vyjádřené jako sacharosa |

| | |

| 1806 10 20 | -- obsahující nejméně 5 % hmotnostních, avšak méně než 65 % hmotnostních sacharosy |

| | (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharosa) nebo isoglukosy vyjádřené jako sacharosa |

| | |

| 1806 10 30 | -- obsahující nejméně 65 % hmotnostních, avšak méně než 80 % hmotnostních sacharosy |

| | (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharosa) nebo isoglukosy vyjádřené jako sacharosa |

| | |

| 1806 10 90 | - obsahující nejméně 80 % hmotnostních sacharosy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako |

| | sacharosa) nebo isoglukosy vyjádřené jako sacharosa |

| | |

| | - ostatní přípravky v blocích, v tabulkách a tyčinkách o hmotnosti vyšší než 2 kg, v tekutém |

| | stavu, ve formě pasty nebo ve formě prášku, granulí a podobně, v nádobách nebo v bezprostředním |

| | obalu o obsahu vyšším než 2 kg |

| | |

| 1806 20 10 | -- obsahující nejméně 31 % hmotnostních kakaového másla nebo obsahující nejméně 31 % |

| | hmotnostních kombinace kakaového másla a mléčného tuku |

| | |

| 1806 20 30 | -- obsahující nejméně 25 % hmotnostních, avšak méně než 31 % hmotnostních kombinace kakaového |

| | másla a mléčného tuku |

| | |

| | - ostatní: |

| | |

| 1806 20 50 | -- obsahující nejméně 18 % hmotnostních kakaového másla |

| | |

| 1806 20 70 | -- čokoládová mléčná drobenka (chocolate milk crumb) |

| | |

| 1806 20 80 | -- čokoládová poleva |

| | |

| 1806 20 95 | -- ostatní |

| | |

| | - ostatní v tabulkách nebo tyčinkách: |

| | |

| 1806 31 00 | -- plněné |

| | |

| | -- neplněné: |

| | |

| 1806 32 10 | --- s přídavkem obilí, ovoce nebo ořechů |

| | |

| 1806 32 90 | -- ostatní |

| | |

| | - ostatní: |

| | |

| | -- čokoláda a čokoládové výrobky: |

| | |

| | -- čokoládové bonbony (pralinky) též plněné: |

| | |

| 1806 90 11 | ---- obsahující alkohol |

| | |

| 1806 90 19 | --- ostatní |

| | |

| | -- ostatní: |

| | |

| 1806 90 31 | --- plněné |

| | |

| 1806 90 39 | --- neplněné |

| | |

| 1806 90 50 | - cukrovinky a jejich náhražky vyrobené z náhražek cukru, obsahující kakao |

| | |

| 1806 90 60 | - pasty (pomazánky) obsahující kakao |

| | |

| 1806 90 70 | - přípravky pro výrobu nápojů obsahující kakao |

| | |

| 1806 90 90 | - ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1901 | Sladový výtažek; potravinové přípravky z mouky, krupice, krupičky, škrobu nebo sladových výtažků, |

| | neobsahující kakao nebo obsahující méně než 50 % hmotnostních kakaa, měřeno na zcela |

| | odtučněném základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté; potravinové přípravky položek 0401 až 0404, |

| | neobsahující kakao nebo obsahující méně než 10 % hmotnostních, měřeno na zcela odtučněném |

| | základě, jinde neuvedené ani nezahrnuté |

| | |

| 1901 10 | - Přípravky pro dětskou výživu v balení pro maloobchodní prodej |

| | |

| 1901 20 | - směsi a těsta pro přípravu pečiva, cukrářských výrobků a sušenek čísla 1905 |

| | |

| | - sladový výtažek: |

| | |

| 1901 90 11 | -- obsahující nejméně 90 % hmotnostních sušiny |

| | |

| 1901 90 19 | -- ostatní |

| | |

| 1901 90 99 | - ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1902 | Těstoviny, kromě nadívaných těstovin kódů KN 1902 20 10 a 1902 20 30; kuskus, též upravený |

| | |

| | - těstoviny nevařené, nenadívané ani jinak nepřipravené |

| | |

| 1902 11 00 | -- obsahující vejce: |

| | |

| 1902 19 10 | --- neobsahující mouku ani krupičku z pšenice obecné |

| | |

| 1902 19 90 | --- ostatní |

| | |

| | - těstoviny nadívané, též vařené nebo jinak upravené: |

| | |

| 1902 20 91 | --- vařené |

| | |

| 1902 20 99 | --- ostatní |

| | |

| | - ostatní těstoviny: |

| | |

| 1902 30 10 | -- sušené |

| | |

| 1902 30 90 | -- ostatní |

| | |

| | - kuskus |

| | |

| 1902 40 10 | -- neupravený |

| | |

| 1902 40 90 | -- ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1903 00 00 | Tapioka a její náhražky ze škrobu, ve formě vloček, zrn, perel, prachu a v podobných formách |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1904 | Výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením (např. pražené kukuřičné vločky); obiloviny |

| | jiné než kukuřice ve formě zrn, předvařené nebo jinak upravené. |

| | |

| | - výrobky z obilovin získané bobtnáním nebo pražením: |

| | |

| 1904 10 10 | -- z kukuřice |

| | |

| 1904 10 30 | -- z rýže |

| | |

| 1904 10 90 | -- ostatní |

| | |

| | - ostatní |

| | |

| 1904 90 10 | -- rýže |

| | |

| 1904 90 90 | -- ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1905 | Pečivo, cukrářské výrobky a sušenky, též s přídavkem kakaa; hostie, prázdné oplatky používané pro |

| | farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto v listech z mouky, škrobu a podobné |

| | výrobky: |

| | |

| 1905 10 00 | - křupavý chléb zvaný "knäckebrot" |

| | |

| | - perník: |

| | |

| 1905 20 10 | -- obsahující méně než 30 % hmotnostních sacharosy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako |

| | sacharosa) |

| | |

| 1905 20 30 | -- obsahující nejméně 30 % hmotnostních, avšak méně než 50 % hmotnostních sacharosy |

| | (včetně invertního cukru vyjádřeného jako sacharosa) |

| | |

| 1905 20 90 | -- obsahující nejméně 50 % hmotnostních sacharosy (včetně invertního cukru vyjádřeného jako |

| | sacharosa |

| | |

| | - sladké sušenky, oplatky a malé oplatky: |

| | |

| | - zcela nebo částečně polité čokoládovou polevou nebo jinými přípravky obsahujícími kakao |

| | |

| 1905 30 11 | --- v bezprostředním obalu o čisté hmotnosti nejvýše 85 g |

| | |

| 1905 30 19 | --- ostatní |

| | |

| | -- ostatní: |

| | |

| | --- sladké sušenky: |

| | |

| 1905 30 30 | ---- obsahující nejméně 8 % hmotnostních mléčného tuku |

| | |

| | ---- ostatní |

| | |

| 1905 30 51 | ----- dvojité (slepované) sušenky plněné |

| | |

| 1905 30 59 | ----- ostatní |

| | |

| | -- oplatky a malé oplatky: |

| | |

| 1905 30 91 | --- slané, též plněné |

| | |

| 1905 30 99 | --- ostatní |

| | |

| | - suchary, opékaný chléb a podobné opékané výrobky: |

| | |

| 1905 40 10 | -- suchary |

| | |

| 1905 40 90 | -- ostatní |

| | |

| 1905 90 10 | -- nekvašený chléb (macesy) |

| | |

| 1905 90 20 | -- hostie, prázdné oplatky používané pro farmaceutické účely, oplatky na zalepování, sušené těsto |

| | v listech z mouky nebo škrobu a podobné výrobky: |

| | |

| | -- ostatní |

| | |

| 1905 90 30 | --- chléb bez přídavku medu, vajec, sýra nebo ovoce, obsahující cukry a tuky, od každého nejvýše |

| | 5 % hmotnostních v sušině |

| | |

| 1905 90 40 | --- oplatky a malé oplatky s obsahem vody vyšším než 10 % hmotnostních |

| | |

| 1905 90 45 | --- sušenky |

| | |

| 1905 90 55 | --- výrobky tlačené nebo pěnové, aromatizované nebo solené |

| | |

| | -- ostatní: |

| | |

| 1905 90 60 | --- slazené |

| | |

| 1905 90 90 | --- ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2001 90 30 | Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata), upravená nebo konzervovaná octem nebo kyselinou |

| | octovou |

| | |

| 2001 90 40 | Jamy, batáty (sladké brambory) a podobné jedlé části rostlin o obsahu škrobu nejméně 5 % |

| | hmotnostních (upravené nebo konzervované octem nebo kyselinou octovou) |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2004 10 91 | Brambory ve formě mouky, krupice nebo vloček, upravené nebo konzervované jinak než octem nebo |

| | kyselinou octovou, zmrazené |

| | |

| 2004 90 10 | Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata), upravená nebo konzervovaná jinak než octem nebo |

| | kyselinou octovou, zmrazená |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2005 20 10 | Brambory ve formě mouky, krupice nebo vloček, upravené nebo konzervované jinak než octem nebo |

| | kyselinou octovou, nezmrazené. |

| | |

| 2005 80 00 | Kukuřice cukrová (Zea mays var. saccharata) upravená nebo konzervovaná jinak než octem nebo |

| | kyselinou octovou, nezmrazená |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2008 92 45 | Přípravky typu "müsli" z nepražených obilných vloček |

| | |

| 2008 99 85 | Kukuřice, kromě kukuřice cukrové (Zea mays var. Saccharata), jinak upravená nebo konzervovaná |

| | neobsahující přidaný cukr nebo alkohol |

| | |

| 2008 99 91 | Jamy, batáty (sladké brambory) a podobné jedlé části rostlin o obsahu škrobu nejméně 5 % |

| | hmotnostních, jinak upravené nebo konzervované, neobsahující přidaný cukr nebo alkohol |

| | |

| 2101 10 98 | - ostatní |

| | |

| 2101 20 98 | - ostatní |

| | |

| 2101 30 19 | Pražené kávové náhražky, kromě pražené čekanky |

| | |

| 2101 30 99 | Výtažky, tresti a koncentráty z pražených kávových náhražek, kromě pražené čekanky |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2102 10 31 | - pekařské droždí |

| | |

| 2102 10 39 | - ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2105 | Zmrzlina, též obsahující kakao |

| | |

| 2105 00 10 | - bez obsahu mléčných tuků nebo o obsahu mléčných tuků nižším než 3 % hmotnostní |

| | |

| | - o obsahu mléčných tuků: |

| | |

| 2105 00 91 | -- nejméně 3 % hmotnostní, avšak nižším než 7 % hmotnostních |

| | |

| 2105 00 99 | -- nejméně 7 % hmotnostních |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2106 | Potravinové přípravky jinde neuvedené ani nezahrnuté |

| | |

| 2106 10 80 | - Ostatní |

| | |

| 2106 90 10 | - sýrové fondue |

| | |

| | - sirupy, s přísadou aromatických látek nebo barviv: |

| | |

| 2106 90 98 | -- ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2202 90 91 | Nealkoholické nápoje, kromě ovocných nebo zeleninových šťáv čísla 2009, včetně produktů |

| | kódů KN 0401 až 0404 nebo s hmotnostním obsahem tuků získaných z produktů kódů KN 0401 |

| | až 0404 |

| | |

| | - ostatní, s hmotnostním obsahem tuků získaných z produktů kódů KN 0401 až 0404 |

| | |

| 2202 90 95 | -- nejméně 0,2 % hmotnostní, avšak nižším než 2 % hmotnostní |

| | |

| 2202 90 99 | -- vyšším než 2 % hmotnostní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2905 43 00 | Mannitol (mannit) |

| | |

| 2905 44 | D-glucitol (sorbitol, sorbit): |

| | |

| | - ve vodném roztoku: |

| | |

| 2905 44 11 | -- Obsahující nejvýše 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítáno na obsah D-glucitolu |

| | |

| 2905 44 19 | -- ostatní |

| | |

| | - ostatní: |

| | |

| 2905 44 91 | -- obsahující 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítáno na obsah D-glucitolu |

| | |

| 2905 44 99 | -- ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 3501 | Kasein, kaseináty a jiné deriváty kaseinu |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 3505 | Dextriny a jiné modifikované škroby, kromě esterifikovaných nebo etherikovaných škrobů |

| | kódů KN 3505 10 50: |

| | |

| 3505 10 | - dextriny a jiné modifikované škroby: |

| | |

| 3505 10 10 | -- dextriny |

| | |

| | -- jiné modifikované škroby: |

| | |

| 3505 10 90 | --- ostatní |

| | |

| 3505 20 | Klihy na bázi škrobů nebo dextrinů nebo jiných modifikovaných škrobů |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 3809 10 | Přípravky k úpravě povrchu, kapretování, přípravky k urychlení barvení nebo fixování |

| | barviv a jiné výrobky a přípravky (např. apretury a mořidla) používané v textilním, |

| | papírenském, kožedělném a podobném průmyslu, jinde neuvedené ani nezahrnuté. |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 3823 60 | Sorbitol, jiný než kódu KN 2905 44: |

| | |

| | - ve vodném roztoku |

| | |

| 3823 60 11 | -- obsahující nejvýše 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítaného na obsah D-glucitolu |

| | |

| 3823 60 19 | -- ostatní |

| | |

| | - ostatní: |

| | |

| 3823 60 91 | -- obsahující nejvýše 2 % hmotnostní D-mannitolu, počítaného na obsah D-glucitolu |

| | |

| 3823 60 99 | - ostatní |

+------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

------------------------------------------------------------------