CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 8/2011 Sb.m.s. Sdělení Ministerstva zahraničních věcí, kterým se vyhlašuje konsolidovaný text Dohody o mezinárodních přepravách zkazitelných potravin a o specializovaných prostředcích určených pro tyto přepravy (ATP) Příloha 3 - Výběr dopravního nebo přepravního prostředku a teplotní podmínky, které se musí dodržet pro přepravu chlazených potravin

Příloha 3 - Výběr dopravního nebo přepravního prostředku a teplotní podmínky, které se musí dodržet pro přepravu chlazených potravin

8/2011 Sb.m.s. Sdělení Ministerstva zahraničních věcí, kterým se vyhlašuje konsolidovaný text Dohody o mezinárodních přepravách zkazitelných potravin a o specializovaných prostředcích určených pro tyto přepravy (ATP)

Příloha 3

Výběr dopravního nebo přepravního prostředku a teplotní podmínky, které se musí dodržet pro přepravu chlazených potravin

1. Pro přepravu dále uvedených chlazených potravin musí být vybrán a použit takový dopravní nebo přepravní prostředek, aby během přepravy maximální teplota potravin v kterékoli jejich části nepřekročila předepsanou teplotu. Je-li uskutečněna kontrola teploty potravin, musí se tak dík podle postupu uvedenému v dodatku 2, přílohy 2 této Dohody.

2. Proto maximální teplota potravin v kterékoli jejich části nesmí překročit níže předepsanou teplotu během nakládky, převozu i vykládky.

3. Je-li nezbytné otevřít dopravní nebo přepravní prostředek, např. k provedení inspekce, je nezbytné se ujistit, že potraviny nebudou vystaveny procedurám, nebo podmínkám, které by byly v rozporu s cíly této přílohy a také s Mezinárodní konvencí o harmonizaci hraničních kontrol zboží.

4. Kontrola teploty potravin specifikovaná v této příloze nesmí mít za následek zmražení jakékoliv části těchto potravin.

Maximální teplota:

------------------

I. Čerstvé mléko 1) +6 °C

II. Červené maso 2) a vysoká zvěřina +7 °C

(jiné, než čerstvé vnitřnosti)

III. Masné výrobky 3), pasterizované mléko, buď +6 °C, nebo

čerstvé mléčné produkty teplota uvedená na

[jogurt, kefír, smetana, čerstvý sýr 4)], etiketě, nebo

Předvařené potraviny (maso, ryby, v přepravních

zelenina), dokumentech

K jídlu připravená čerstvá zelenina

a zeleninové výrobky 5), rybí výrobky 3)

dále neuvedené

IV. Zvěřina (jiná, než vysoká), drůbež 2) +4 °C

a králíci

V. Čerstvé vnitřnosti 2) +3 °C

VI. Sekané maso 2) buď +2 °C, nebo

teplota uvedená na

etiketě, nebo v

přepravních dokumentech

VII. Čerstvé ryby, měkkýši a korýši 6) v tajícím ledu, nebo při

teplotě tajícího ledu

------------------------------------------------------------------

1) Je-li mléko sváženo z farem k okamžitému zpracování, může teplota během přepravy dosáhnout teploty +10 °C.

2) Bez úpravy.

3) S výjimkou potravin upravených solením, uzením, sušením nebo sterilizací.

4) "Čerstvým sýrem" se rozumí nevyzrálý sýr, který je připraven k požívání krátce po vyrobení a který má omezenou konzervační dobu.

5) Čerstvá zelenina, která byla slisovaná, nebo byla její velikost jiným způsobem zredukovaná, mimo toho, že byla pouze omyta, očištěna, nebo rozpůlena.

6) S výjimkou živých ryb, měkkýšů a korýšů

******************************************************************