Příloha č. 11
Maximální povolené limity hnojení dusíkem na 1 ha při pěstování zeleniny v rámci podopatření postupy šetrné k životnímu prostředí titul integrovaná produkce (§ 8)
Maximální množství dusíku (N), které je možno dodat k jednotlivým druhům zeleniny
Druh zeleniny Maximální množství N v kg/ha
Brokolice 170
Celer 160
Cibule kuchyňská 100
Cibule sečka 100
Čekanka hlávková 90
Česnek kuchyňský 20
Fazol obecný 55
Hrách zahradní 40
Kapusta hlávková 155
Kapusta růžičková 130
Kedluben 125
Kopr vonný 45
Kukuřice cukrová 70
Květák 195
Meloun vodní 205
Mrkev obecná 170
Okurka setá 95
Paprika roční 80
Pastinák setý 84
Pažitka pravá 95
Petržel zahradní kořenová 70
Petržel zahradní naťová 100
Pór pravý 100
Rajče 80
Ředkev setá černá 60
Ředkvička 70
Řepa salátová 70
Salát 85
Špenát setý 90
Tykev 100
Zelí hlávkové 215
Zelí pekingské 130
------------------------------------------------------------------