§ 11
(1) Sádlo z porážek nakupují sběrny sádla. Sádlo musí být odevzdáno do sběrny do 7 dnů po provedení porážky. Sběrna sádla vystaví při převzetí sádla nákupní lístek, v němž uvede: jméno a přesnou adresu chovatele prasete, datum převzetí, váhu sádla, cenu za 1 kg a úhrnnou částku k výplatě. Nákupní lístek podepíší dodávající i zástupce sběrny.
(2) Sádlo musí být vyškvařené ze sádla hřbetního, popřípadě plstního, musí být čerstvé, bezvadné jakosti, barvy bílé, nejvýše s mírným šedožlutým odstínem, konsistence při 15 °C masťovité, struktury hladké až jemně krupičkovité, vůně a chuti plné, příjemné, jemné a typické pro čerstvě škvařené sádlo, čisté, bez usazenin, škvarků a jiných nečistot.