§ 3.
Pro případ oprávněné výroby bílého drobného pečiva ve smyslu § 18 nařízení presidenta zemské správy politické v Praze ze dne 5. srpna 1919, č. 466 Sb. z. a ,n., stanoví se nejvyšší cena v drobném prodeji jak u pekařů, tak i v hostincích, kavárnách i jídelnách a pod. pro
žemle a nesypané zboží ............. 20 h
za kus ve váze 60 g,
rohlík neb housku (pečivo sypané) .. 30 h
za kus ve váze 60 g.
Pečivo toto musí býti vyrobeno z 50 g mouky, zaděláno vodou a nesmí kromě soli k výrobě potřebné, droždí a 2% cukru obsahovati žádného přídavku.
Povolení k živnostenské výrobě bílého pečiva udělí zemská správa politická v Praze po dohodě se Státním obilním ústavem v Praze, jak mile pohotově budou dostatečné zásoby bílé mouky.