Příloha 3
Teplotní podmínky pro přepravu některých druhů potravin, které nejsou hluboko zmrazené ani zmrazené
Při přepravě nesmí teplota uvedených druhů potravin překročit níže uvedené hodnoty:
Vnitřnosti .......................................... + 3 °C 3)
Máslo ............................................... + 6 °C
Zvěřina ............................................. + 4 °C
Mléko v cisternách (čerstvé
mléko pasterizované) určené
k okamžité spotřebě ............................... + 4 °C 3)
Mléko pro potravinářský průmysl ..................... + 6 °C 3)
Mléčné výrobky (jogurt, kefír,
smetana, čerstvý sýr) ............................. + 4 °C 3) 4)
Ryby, měkkýši a korýši 1) ................... musí být vždy
přepravovány v ledu
Masné výrobky 2) .................................... + 6 °C
Maso (s výjimkou vnitřností ......................... + 7 °C
Drůbež a králíci .................................... + 4 °C
[Pokud se ověřuje teplota potravin, musí se provádět postupem předepsaným v dodatku 2 přílohy k této dohodě.] +)
------------------------------------------------------------------
1) S výjimkou uzených, solených, sušených nebo živých ryb, živých měkkýšů a živých korýšů
2) S výjimkou potravin ve stabilizovaném stavu, dosaženém solením, uzením, sušením nebo sterilizací
3) Celková doba přepravy nesmí být zásadně delší než 48 hodin
4) "Čerstvým sýrem" se rozumí nevyzrálý sýr, který je připraven k požívání krátce po vyrobení a který má omezenou dobu údržnosti.
+) Tato změna uvedena v hranatých závorkách vstoupila v platnost 14. listopadu 1996; vztahuje se k novému znění přílohy 3 (viz C.N. 156.1996.TREATIES-2).
******************************************************************