§ 33
Sazby daně
(1) Základní sazba daně z piva a snížené sazby daně z piva pro malé nezávislé pivovary [§ 2 písm. i)] za 1 hektolitr a každé celé procento extraktu původní mladiny, ze které bylo pivo vyrobeno, před zakvašením jsou stanoveny takto:
+--------------+------------------------------------------------------------------------------------+
| Kód | Sazba daně v Kč/hl za každé celé procento extraktu původní mladiny |
| sazebníku +------------+-----------------------------------------------------------------------+
| | Základní | Snížené sazby pro malé nezávislé pivovary |
| | sazba +-----------------------------------------------------------------------+
| | | Velikostní skupina podle výstavu v hl |
| | +--------------+-------------+--------------+-------------+-------------+
| | | do 10 000 | nad 10 000 | nad 50 000 | nad 100 000 | nad 150 000 |
| | | | do 50 000 | do 100 000 | do 150 000 | do 200 000 |
| | | včetně | včetně | včetně | včetně | včetně |
+--------------+------------+--------------+-------------+--------------+-------------+-------------+
| 2203,2206 | 24,00 Kč | 12,00 Kč | 14,40 Kč | 16,80 Kč | 19,20 Kč | 21,60 Kč |
+--------------+------------+--------------+-------------+--------------+-------------+-------------+
Ke zlomkům procent (desetinným místům) se nepřihlíží.
(2) Pivo vyráběné v licenci podle § 31a písm. b) je vždy zdaňováno základní sazbou daně.
(3) Výše daně u vyskladněného piva konkrétní koncentrace vyjádřené v procentech se vypočítá jako součin množství vyskladněného piva v hektolitrech, konkrétní výše procenta koncentrace a základní nebo snížené sazby.