CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 54/2025 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů Čl. I

Čl. I

54/2025 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů

Čl. I

Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:

1. V § 1 se číslo "6" nahrazuje číslem "7".

2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:

"Příloha č. 1

Fyzikálně-chemické rozbory

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| Číslo | Rozbor | Výše náhrady |

| | | nákladů v Kč |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 1. | Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách | 1 340 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 2. | Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC | 2 590 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 3. | Stanovení napadení těstovin škůdci | 90 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 4. | Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 5. | Stanovení očkovitosti těstovin | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 6. | Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 7. | Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích | 470 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 8. | Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích | 570 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 9. | Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 10. | Stanovení příměsi ve strouhance | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 11. | Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích | 570 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 12. | Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích | 470 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 13. | Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 14. | Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 15. | Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou | 570 |

| | Schoorla ve zmrzlinách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 16. | Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a | 330 |

| | trvanlivém pečivu | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 17. | Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a | 470 |

| | trvanlivém pečivu | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 18. | Stanovení čokoládové polevy formované, máčené | 220 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 19. | Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a | 330 |

| | trvanlivém pečivu | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 20. | Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 560 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 21. | Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 22. | Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích | 330 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 23. | Stanovení barvy cukrovarských výrobků | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 24. | Stanovení granulometrického složení u řepného cukru | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 25. | Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských | 290 |

| | výrobcích | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 26. | Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 27. | Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích | 340 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 28. | Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu | 160 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 29. | Stanovení stipů ve škrobu | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 30. | Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu | 160 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 31. | Stanovení barvy piva | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 32. | Výpočet využitelné energie piva | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 33. | Stanovení pěnivosti piva | 90 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 34. | Stanovení cukrů v pivu | 620 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 35. | Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 36. | Stanovení kyselosti droždí | 230 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 37. | Stanovení hustoty vonných a chuťových látek | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 38. | Stanovení alkoholu v lihovinách | 460 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 39. | Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 40. | Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 41. | Stanovení kyanovodíku v lihovinách | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 42. | Stanovení cukrů v lihovinách | 560 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 43. | Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, | 70 |

| | manometricky | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 44. | Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích | 260 |

| | titrační metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 45. | Stanovení kyselosti – titrovatelné kyseliny v nealkoholických | 260 |

| | nápojích | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 46. | Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích | 400 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 47. | Stanovení cukru v nealkoholických nápojích | 460 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 48. | Stanovení kyselosti kvasného octa | 220 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 49. | Stanovení etanolu v kvasném octě | 550 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 50. | Stanovení veškerého extraktu kvasného octa | 350 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 51. | Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 52. | Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z | 260 |

| | ovoce a zeleniny | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 53. | Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v | 690 |

| | konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 54. | Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a | 430 |

| | výrobcích z ovoce a zeleniny | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 55. | Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích | 390 |

| | z ovoce a zeleniny | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 56. | Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a | 570 |

| | výrobcích z ovoce a zeleniny | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 57. | Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech | 2 370 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 58. | Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou | 2 940 |

| | spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 59. | Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a | 2 940 |

| | tabákových výrobcích | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 60. | Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) | 260 |

| | fermentovaného tabáku a tabákových výrobků | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 61. | Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 62. | Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 63. | Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 64. | Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 65. | Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách | 1 660 |

| | metodou spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 66. | Stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a | 2 210 |

| | zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 67. | Stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a | 2 210 |

| | zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 68. | Stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách | 1 240 |

| | metodouspektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 69. | Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách | 1 400 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 70. | Stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a | 2 210 |

| | zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 71. | Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových | 4 810 |

| | cukrovinkách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 72. | Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a | 2 250 |

| | čokoládových cukrovinkách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 73. | Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a | 1 790 |

| | čokoládových cukrovinkách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 74. | Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu | 1 440 |

| | kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího | |

| | přístroje | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 75. | Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 76. | Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 77. | Stanovení hmotnosti obsahu a podílu složek u ryb, rybích | 130 |

| | výrobků a konzerv | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 78. | Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích | 470 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 79. | Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných | 130 |

| | konzervách a hotových jídlech v konzervách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 80. | Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích | 380 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 81. | Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou | 1 400 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 82. | Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů a oleoresinů v | 1 990 |

| | chilli paprikách metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 83. | Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 84. | Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 160 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 85. | Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a | 1 240 |

| | ochucovadlech | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 86. | Stanovení cukru v hořčici | 570 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 87. | Stanovení kyselosti hořčice | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 88. | Stanovení tuku v hořčici | 650 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 89. | Stanovení vlhkosti a těkavých látek | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 90. | Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové | 130 |

| | použití při 20°C | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 91. | Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky | 180 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 92. | Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou | 1 400 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 93. | Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu | 400 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 94. | Zjišťování alkality lihu | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 95. | Stanovení kyselosti lihu | 220 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 96. | Stanovení odparku lihu | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 97. | Stanovení vitamínu D metodou HPLC-Stanovení cholekalciferolu | 4 810 |

| | (D3) a ergokalciferolu (D2). | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 98. | Stanovení vitamínu E metodou HPLC-Stanovení alfa, beta, gama, | 2 210 |

| | a delta-tokoferolů | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 99. | Stanovení obsahu síranů | 340 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 100. | Stanovení methylesterů mastných kyselin plynovou | 2 500 |

| | chromatografií | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 101. | Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu | 3 200 |

| | (BHT) – metoda plynové chromatografie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 102. | Stanovení reziduí bromidů – Stanovení anorganických bromidů | 2 980 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 103. | Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC – stanovení | 2 590 |

| | beta-karotenu | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 104. | Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a | 2 410 |

| | protlaku – metoda HPLC s přečištěním na rozhraní | |

| | kapalina/kapalina | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 105. | Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě – metoda | 9 570 |

| | HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 106. | Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu – metoda HPLC s | 9 570 |

| | přečištěním na imunoafinitní kolonce | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 107. | Stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v | 7 880 |

| | lískových oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a | |

| | práškové paprice – metoda HPLC s postkolonovou derivatizací a | |

| | s předčištěním a imunoafinitní kolonce | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 108. | Detekce ozářených potravin obsahujících tuk – analýza | 6 180 |

| | 2-alkylcyklobutanonů – metoda plynové chromatografie s | |

| | detekcí hmotnostní | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 109. | Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých | 6 490 |

| | mohou být izolovány křemičité minerály | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 110. | Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice | 7 140 |

| | - HPLC metoda s přečištěním na imunoafinitní kolonce | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 111. | Stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech cigaret– | 960 |

| | metoda plynové chromatografie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 112. | Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých | 2 680 |

| | frakcí karotenoidů | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 113. | Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky | 730 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 114. | Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků (zmrazené rybí | 130 |

| | tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve | |

| | strouhance nebo těstíčku) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 115. | Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách | 7 120 |

| | plynovou chromatografií | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 116. | Stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu v potravinách metodou | 1 400 |

| | HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 117. | Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC | 1 470 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 118. | Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC | 2 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 119. | Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC | 2 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 120. | Stanovení polyfosfátů v mase a masných výrobcích | 1 240 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 121. | Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném | 330 |

| | zahuštěném mléce | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 122. | Stanovení hustoty | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 123. | Stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech cigaret | 2 940 |

| | metodou plynové chromatografie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 124. | Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou | 600 |

| | ve vodách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 125. | Stanovení chlormequatu a mepiquatu metodou LC-MS/MS v | 4 750 |

| | potravinách s nízkým obsahem tuku | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 126. | Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií v bezvodém | 3 380 |

| | mléčném tuku (Rutinní metoda) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 127. | Stanovení veškerých kyselin v lihovinách | 220 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 128. | Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku | 3 410 |

| | 13 12 | |

| | ( C/ C) v cukrech ovocných šťáv - metoda izotopové | |

| | hmotnostní spektrometrie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 129. | Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku | 3 410 |

| | 13 12 | |

| | ( C/ C) v dužině ovocných šťáv - metoda izotopové | |

| | hmotnostní spektrometrie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 130. | Stanovení vitamínu B6 metodou HPLC v potravinách | 2 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 131. | Stanovení hořkosti v pivu | 810 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 132. | Stanovení siřičitanu v potravinách optimalizovanou metodou | 440 |

| | dle Monier-Williamse | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 133. | Stanovení pH potenciometricky | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 134. | Stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z | 430 |

| | potravinářských sulfonovaných organických barviv rozpustných | |

| | ve vodě | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 135. | Stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280) | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 136. | Důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině | 160 |

| | sorbové (E 200), sorbanu sodném, draselném a vápenatém | |

| | (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 137. | Důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v | 90 |

| | mléčnanu sodném, draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 138. | Stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního | 160 |

| | množství dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) – pouze | |

| | stanovení vyššího než mezního množství dusičnanů | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 139. | Stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v | 350 |

| | orthofosforečnanu sodném, disodném a trisodném a v | |

| | orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném | |

| | (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), | |

| | E 340(ii), E 340(i)) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 140. | Stanovení sukralózy – metoda HPLC | 2 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 141. | Identifikace syntetických potravinářských barviv v | 1 010 |

| | potravinách metodou TLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 142. | Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách | 2 700 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 143. | Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách | 1 920 |

| | metodou spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 144. | Stanovení karotenoidů v potravinách metodou | 1 560 |

| | spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 145. | Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou | 2 590 |

| | metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 146. | Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v | 1 250 |

| | potravinách metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 147. | Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách | 1 240 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 148. | Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou | 420 |

| | destilačně-titrační | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 149. | Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou | 1 400 |

| | spektrofotometrickou s pararosanilinem | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 150. | Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC | 1 420 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 151. | Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou | 1 660 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 152. | Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách | 1 510 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 153. | Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC | 1 440 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 154. | Stanovení chininu metodou HPLC | 1 300 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 155. | Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou | 1220 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 156. | Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách | 2 600 |

| | metodou GC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 157. | Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných | 1 400 |

| | aromatických látek v potravinách metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 158. | Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy | 1 990 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 159. | Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC | 2 080 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 160. | Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC | 2 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 161. | Stanovení vitaminu B12 v potravinách imuno-enzymatickou | 3 900 |

| | metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 162. | Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC | 1 240 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 163. | Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC | 1 820 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 164. | Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v | 3 900 |

| | potravinách imunoenzymatickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 165. | Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD | 1 810 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 166. | Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní | 4 420 |

| | spektrometrií | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 167. | Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS | 4 460 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 168. | Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách | 3 900 |

| | imunoenzymatickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 169. | Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC | 3 340 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 170. | Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách | 4 750 |

| | kapalinovou chromatografií s MS detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 171. | Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD | 2 980 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 172. | Stanovení ovocného (zeleninového) podílu | 8 150 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 173. | Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou | 7 150 |

| | surovinou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 174. | Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC | 2 180 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 175. | Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC | 2 570 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 176. | Stanovení 1,3-dimethylamylaminu a přírodních látek v | 4 730 |

| | doplňcích stravy metodou LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 177. | Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou | 7 880 |

| | HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 178. | Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC | 7 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 179. | Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC | 9 570 |

| | s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 180. | Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC | 2 410 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 181. | Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC | 2 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 182. | Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC | 1 240 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 183. | Stanovení chloraminu | 1 500 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 184. | Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC | 1 810 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 185. | Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách | 2 600 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 186. | Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E | 3 900 |

| | v potravinách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 187. | Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách | 3 640 |

| | imunoenzymatickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 188. | Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně | 610 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 189. | Stanovení celkového alkoholu ve víně výpočet | 40 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 190. | Stanovení těkavých organických látek v potravinách | 2 180 |

| | metodou GC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 191. | Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC | 7 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 192. | Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií | 1 240 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 193. | Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách | 180 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 194. | Stanovení veškerých kyselin v lihovinách | 220 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 195. | Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách | 1 950 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 196. | Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách | 1 740 |

| | s vyšším obsahem těkavých složek | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 197. | Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a | 1 740 |

| | lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 198. | Stanovení furalů v lihu a lihovinách | 1 950 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 199. | Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové | 17 510 |

| | a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické | |

| | rezonance (SNIF-NMR), stanovení zvýšení přirozeného obsahu | |

| | alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 200. | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku | 11 350 |

| | 13 12 13 | |

| | C/ C (vyjádřeného jako δ C) v ethanolu metodou hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (IRMS), stanovení zvýšení | |

| | přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených | |

| | hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 201. | 18 16 | 4 880 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku O/ O | |

| | 18 | |

| | (vyjádřeného jako δ O) ve vodě metodou hmotnostní spektrometrie | |

| | izotopových poměrů (IRMS) a stanovení přídavku vody ekvilibrační | |

| | metodou ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 202. | Stanovení beta-laktoglobulinu v potravinách | 3 250 |

| | imuno-enzymatickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 203. | Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou | 3 250 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 204. | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku | 22 620 |

| | 13 12 13 | |

| | C/ C vyjádřeného jako delta C) v ethanolu pomocí hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru | |

| | stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové | |

| | skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance | |

| | (SNIF-NMR) - stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu | |

| | a průkaz slazení ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 205. | Stanovení markerů pro odhalení falšování přídavkem | 7 350 |

| | syntetického glycerolu plynovou chromatografií s MS detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 206. | Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku | 4 880 |

| | 18 16 18 | |

| | O/ O (vyjádřeného jako delta O) ve vodě pomocí hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení původu | |

| | vody v ovocných a zeleninových šťávách | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 207. | Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách | 1 240 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 208. | Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách imuno-enzymatickou | 3 250 |

| | metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 209. | Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes | 1 570 |

| | 3-methylhistidin | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 210. | Stanovení provařenosti masných výrobků | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 211. | Stanovení obsahu masa | 8 030 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 212. | Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích | 1 860 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 213. | Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC | 1 560 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 214. | Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 215. | Stanovení volné vody u zabité drůbeže | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 216. | Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách | 1 740 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 217. | Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou | 620 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 218. | Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic | 530 |

| | v tabákových výrobcích | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 219. | Stanovení obsahu sójové bílkoviny v potravinách | 3 900 |

| | imuno-enzymatickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 220. | Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes | 2 350 |

| | 4-hydroxyprolin | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 221. | Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v | 1 240 |

| | potravinách metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 222. | Stanovení spektra cukrů v medu | 1 690 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 223. | Stanovení tuku po hydrolýze metodou podle Soxhleta | 470 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 224. | Stanovení tuku přímou extrakcí metodou podle Soxhleta | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 225. | Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC | 2 500 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 226. | Stanovení sterolů v potravinách metodou GC | 3 380 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 227. | Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC | 3 380 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 228. | Stanovení dusíku v potravinách | 770 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 229. | Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách | 790 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 230. | Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí | 3 300 |

| | polyakrylamidové elektroforézy | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 231. | Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko – | 4 550 |

| | gravimetrickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 232. | Stanovení spektra aminokyselin metodou HPLC | 3 470 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 233. | Stanovení chloridů/chloridu sodného/soli titračně | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 234. | Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC | 1 820 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 235. | Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC | 1 240 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 236. | Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a | 2 680 |

| | xanthophylesteru v potravinách metodou | |

| | spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 237. | Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického | 730 |

| | analyzátoru | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 238. | Stanovení kyselosti | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 239. | Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 240. | Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 241. | Stanovení složení nesourodých potravin | 330 |

| | – makroskopický rozbor | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 242. | Stanovení složení nesourodých potravin | 430 |

| | – mikroskopický rozbor | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 243. | Stanovení cizorodé příměsi v potravinách | 330 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 244. | Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, | 2 050 |

| | tuk, popel, bílkoviny) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 245. | Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC | 4 810 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 246. | Stanovení obsahu kakaového prášku | 3 610 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 247. | Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC | 1 820 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 248. | Identifikace původu anthokyanů metodou "fingerprinting | 3 430 |

| | chromatography" | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 249. | Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau | 2 080 |

| | a výrobcích z kakaa | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 250. | Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci – ovocná | 400 |

| | vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní | |

| | alkoholické nápoje | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 251. | Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce | 2 340 |

| | v doplňcích stravy metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 252. | Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů | 2 080 |

| | v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní | |

| | ampérometrickou detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 253. | Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou | 7 480 |

| | chromatografií | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 254. | 13 12 | 11 040 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C | |

| | 13 | |

| | (vyjádřeného jako δ C) v ethanolu metodou hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz | |

| | botanického původu lihu ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 255. | Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové | 17 200 |

| | a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické | |

| | rezonance (SNIF-NMR) a průkaz deklarovaného botanického | |

| | původu lihu ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 256. | 13 12 | 22 310 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C | |

| | 13 | |

| | (vyjádřeného jako delta C) v ethanolu pomocí hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru | |

| | stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové | |

| | skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance | |

| | (SNIF-NMR) – průkaz deklarovaného botanického původu lihu | |

| | ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 257. | Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové | 3 900 |

| | chromatografie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 258. | Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové | 2 080 |

| | chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 259. | Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v | 2 210 |

| | potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 260. | Stanovení koenzymu Q10 v doplňcích stravy metodou HPLC | 2 080 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 261. | Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, | 6 600 |

| | tuk, popel, bílkoviny, vláknina) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 262. | Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci | 460 |

| | – ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, | |

| | ostatní alkoholické nápoje | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 263. | Stanovení těkavých kyselin v lihovinách | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 264. | Stanovení oxidu siřičitého titračně – ovocná vína, ostatní | 180 |

| | vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 265. | 13 12 | 7 080 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C | |

| | 13 | |

| | (vyjádřeného jako δ C) v medu a v proteinu izolovaného z | |

| | medu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů | |

| | (IRMS) a stanovení obsahu C4-cukrů ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 266. | Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí | 5 370 |

| | GC/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 267. | Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí | 5 340 |

| | LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 268. | Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS | 6 370 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 269. | Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) | 2 730 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 270. | Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové | 17 510 |

| | a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické | |

| | rezonance (SNIF-NMR) a průkaz botanického původu cukrů ze | |

| | stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 271. | 13 12 | 11 350 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C | |

| | 13 | |

| | (vyjádřeného jako δ C) v ethanolu pomocí hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz botanického | |

| | původu cukrů ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 272. | Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s | 1 630 |

| | refraktometrickou detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 273. | Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí | 1 630 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 274. | 13 12 | 22 620 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C | |

| | 13 | |

| | (vyjádřeného jako delta C) v ethanolu izolovaného z | |

| | fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní spektrometrie | |

| | izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku | |

| | D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí | |

| | nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - průkaz | |

| | botanického původu cukrů ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 275. | Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení | 4 160 |

| | antrachinonů metodou LC/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 276. | Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 277. | Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím | 4 940 |

| | screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 278. | Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC | 1 820 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 279. | Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou | 810 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 280. | 13 12 | 3 360 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C | |

| | 13 | |

| | (vyjádřeného jako δ C) v oxidu uhličitém metodou hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz exogenního | |

| | CO2 ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 281. | Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou | 3 650 |

| | plynové chromatografie s MS detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 282. | Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách | 180 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 283. | Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích a potravinách | 470 |

| | na bázi mléka vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa | |

| | (Referenční metoda) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 284. | Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC | 3 120 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 285. | Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný | 1 260 |

| | alkohol, glukóza, fruktóza) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 286. | Stanovení polárních pesticidů a kontaminantů v potravinách | 5 190 |

| | rostlinného původu metodou IC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 287. | Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové | 180 |

| | chromatografie s detektorem diodového pole | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 288. | 18 16 | 27 500 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku O/ O a poměru | |

| | 13 12 18 | |

| | stabilních izotopů uhlíku C/ C (vyjádřených jako δ O a | |

| | 13 | |

| | δ C) ve vodě a ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie | |

| | izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních | |

| | izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině | |

| | ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) | |

| | a průkaz geografického původu s deklarovaným původem | |

| | statistickou analýzou stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 289. | Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD | 1 820 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 290. | Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS | 3 970 |

| | s detekcí GC/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 291. | Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS | 3 940 |

| | s detekcí a LCMS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 292. | Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů | 4 750 |

| | v dětské výživě metodou LCMS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 293. | Stanovení přetlaku sycených nápojů | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 294. | Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu | 7 900 |

| | v rostlinných olejích a ztužených tucích metodou GC/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 295. | Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS | 5 800 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 296. | Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou | 6 850 |

| | GC/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 297. | Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou | 3 250 |

| | metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 298. | Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií | 1 740 |

| | s FID detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 299. | Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové | 4 030 |

| | chromatografie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 300. | Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích | 4 030 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 301. | Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové | 3 380 |

| | chromatografie (GC) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 302. | Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením | 4 810 |

| | triacylglycerolů metodou plynové chromatografie | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 303. | Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové | 2 500 |

| | chromatografie v olivových olejích | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 304. | Stanovení hodnot K232, K270 a delta K v olivovém oleji | 730 |

| | spektrofotometricky v UV oblasti | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 305. | Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 306. | Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat | 430 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 307. | Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat | 570 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 308. | Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 309. | Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích | 550 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 310. | Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech | 1 660 |

| | spektrofotometrickou metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 311. | Stanovení extraktu ve víně | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 312. | Stanovení popela ve víně | 510 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 313. | Stanovení hustoty vína | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 314. | Stanovení alkoholu ve víně – pyknometricky | 460 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 315. | Stanovení celkové kyselosti vína | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 316. | Stanovení těkavých kyselin ve víně | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 317. | Stanovení oxidu siřičitého ve víně | 180 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 318. | Stanovení pH vína | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 319. | Stanovení alkality popela ve víně | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 320. | Stanovení obsahu alkoholu | 460 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 321. | Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách | 1 740 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 322. | Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah | 650 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 323. | Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah | 650 |

| | po destilaci | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 324. | Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách | 650 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 325. | Stanovení barvy cukru v roztoku | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 326. | Stanovení kyseliny glycyrrhizové metodou HPLC | 1 400 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 327. | Stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných | 200 |

| | hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech | |

| | refraktometricky | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 328. | Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky | 270 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 329. | Stanovení redukujících látek ve víně a moštech | 680 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 330. | Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci | 570 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 331. | Stanovení oxidu siřičitého po destilaci – ovocná vína, | 570 |

| | ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické | |

| | nápoje, lihoviny | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 332. | Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín | 130 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 333. | Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky | 610 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 334. | Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky | 640 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 335. | Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové | 2 150 |

| | ve víně metodou HPLC s UV detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 336. | Stanovení poměru voda/bílkoviny | 1 080 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 337. | Stanovení síranů ve víně gravimetricky | 770 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 338. | Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií | 2 690 |

| | s detekcí FID | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 339. | Stanovení metanolu plynovou chromatografií s detekcí FID | 2 690 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 340. | Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda | 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 341. | Stanovení elektrické vodivosti | 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 342. | Stanovení pH a volné kyselosti | 290 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 343. | Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí | 1 470 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 344. | Stanovení nerozpustných látek gravimetricky | 260 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 345. | Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase | 820 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 346. | Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky | 1 220 |

| | se spektrofotometrickou detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 347. | Stanovení velikosti písma údaje na obalu a plochy obalu | 230 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 348. | Stanovení obsahu škrobu po enzymatickém rozkladu | 2 550 |

| | metodou HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 349. | Stanovení čisté svalové bílkoviny | 3 150 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 350. | Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou | 2 240 |

| | HPLC | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 351. | Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS | 4 030 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 352. | Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného | 5 670 |

| | původu metodou LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 353. | Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD | 1 690 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 354. | Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové | 3 340 |

| | gelové elektroforézy | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 355. | Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky | 4 950 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 356. | Stanovení aktivity trypsinu v potravinách | 3 430 |

| | spektrofotometricky | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 357. | Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v | 4 540 |

| | potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 358. | Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS | 3 110 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 359. | Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC | 2 590 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 360. | Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím | 470 |

| | multiparametrického automatického analyzátoru | |

| | a enzymatického setu | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 361. | Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím | 470 |

| | multiparametrického automatického analyzátoru | |

| | a enzymatického setu | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 362. | Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku | 550 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 363. | Stanovení plochy spotřebitelského balení | 400 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 364. | Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 365. | Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou | 6 720 |

| | GC/FID | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 366. | Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu | 5 140 |

| | metodou LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 367. | Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu | 5 140 |

| | metodou LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 368. | Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce | 4 540 |

| | a mléčných výrobcích proteomickou analýzou s využitím | |

| | LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 369. | Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných | 4 540 |

| | proteinů v masných výrobcích proteomickou analýzou | |

| | s využitím LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 370. | Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování přídavkem | 12 490 |

| | syntetického aroma chirální plynovou chromatografií s MS | |

| | detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 371. | Stanovení obsahu hořčice v potravinách imuno-enzymatickou | 3 760 |

| | metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 372. | Stanovení celkového obsahu cukrů v lihovinách | 1 530 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 373. | Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé | 4 430 |

| | pšenice v mouce a těstovinách proteomickou analýzou s | |

| | využitím LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 374. | Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení | 70 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 375. | Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot | 9 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 376. | Stanovení těkavých kyselin v lihovinách | 380 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 377. | Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách | 4 300 |

| | imunoenzymatickou metodou (včetně dialýzy) | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 378. | Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC | 1 470 |

| | s UV detekcí | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 379. | 13 12 | 7 480 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C | |

| | 13 | |

| | (vyjádřeného jako δ C) sacharidů metodou hmotnostní | |

| | spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) a průkaz původu | |

| | sacharidů výpočtem ze stanovených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 380. | Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně | 2 560 |

| | vázaným plazmatem ve víně | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 381. | Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně | 2 560 |

| | vázaným plazmatem v potravinách a nápojích | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 382. | Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v | 1 400 |

| | paprice metodou spektrofotometrickou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 383. | Stanovení hustoty lihovin | 210 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 384. | Stanovení hmotnosti potraviny/pokrmu | 90 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 385. | Stanovení objemu potraviny/pokrmu | 90 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 386. | Stanovení obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního | 130 |

| | podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku nebo počtu | |

| | tablet | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 387. | Stanovení popela gravimetricky | 460 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 388. | Stanovení písku/popela nerozpustného v kyselině | 550 |

| | gravimetricky | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 389. | Stanovení sušiny refraktometricky | 200 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 390. | Stanovení methylsulfonylmethanu (MSM) metodou GC/FID | 2 540 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 391. | Stanovení glukosaminu a jeho forem metodou HPLC/DAD | 2 140 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 392. | Stanovení chondroitin sulfátu metodou HPLC/DAD | 6 860 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 393. | Stanovení lískových ořechů v potravinách imuno-enzymatickou | 3 540 |

| | metodou | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 394. | Stanovení kyseliny kyanovodíkové titračně | 2 190 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 395. | Stanovení specifických aktivních látek v potravinách metodou | 1 870 |

| | HPLC/DAD | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 396. | Stanovení pyrolizidinových alkaloidů v potravinách | 8 710 |

| | rostlinného původu metodou LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 397. | Stanovení furanu a příbuzných sloučenin v potravinách | 6 870 |

| | metodou GC/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 398. | Stanovení přítomnosti degradačních produktů benzoátu | 6 920 |

| | denatonia (bitrexu) v etanolu a lihovinách metodou GC/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 399. | Stanovení degradačních produktů karamelových barviv v | 5 700 |

| | potravinách metodou LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 400. | Stanovení léčiv v potravinách a doplňcích stravy metodou | 5 350 |

| | LC/MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 401. | Stanovení a identifikace charakteristických proteinů pšenice | 4 610 |

| | seté a pšenice špaldy proteomickou analýzou s využitím | |

| | LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 402. | Identifikace a stanovení toxinů Bacillus cereus v potravinách | 2 410 |

| | proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 403. | Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení | 2 260 |

| | LC/DAD/FID/RID | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 404. | Stanovení cyklamátu v potravinách metodou HPLC | 1 580 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 405. | Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103°C | 220 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 406. | Stanovení náhradních sladidel metodou UHPLC/MS | 5 670 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 407. | 1 | 8 660 |

| | H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek | |

| | 1 | |

| | vín, H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních | |

| | složek ovocných šťáv | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 408. | 1 | 9 280 |

| | H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek | |

| | medu | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 409. | Posouzení funkčnosti obalu | 140 |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

| 410. | 18 16 | 3 700 |

| | Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku O/ O a poměru | |

| | 13 12 18 | |

| | stabilních izotopů uhlíku C/ C (vyjádřených jako delta O | |

| | 13 | |

| | a delta C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou | |

| | hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz | |

| | geografického původu dopočtem z naměřených hodnot | |

+-------+------------------------------------------------------------------+---------------+

Příloha č. 2

Senzorické rozbory

+-------+-------------------------------------------------+---------------+

| Číslo | Rozbor | Výše náhrady |

| | | nákladů v Kč |

+-------+-------------------------------------------------+---------------+

| 1. | Senzorické hodnocení jednoho znaku | 90 |

| | u jednoho vzorku | |

+-------+-------------------------------------------------+---------------+

| 2. | Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho | 180 |

| | vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě | |

+-------+-------------------------------------------------+---------------+

| 3. | Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku | 460 |

| | bez mechanické nebo tepelné úpravy | |

+-------+-------------------------------------------------+---------------+

| 4. | Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku | 550 |

| | s mechanickou nebo tepelnou úpravou | |

+-------+-------------------------------------------------+---------------+

| 5. | Posouzení označování potravin a popis obalu | 90 |

+-------+-------------------------------------------------+---------------+

".

3. Na konci přílohy č. 3 se na samostatný řádek doplňuje věta "Náklady v Kč se matematicky zaokrouhlí na desítky Kč.".