CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 54/2025 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů Čl. I

Čl. I

54/2025 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění pozdějších předpisů

Čl. I

Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:

1. V § 1 se číslo "6" nahrazuje číslem "7".

2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:

"Příloha č. 1

Fyzikálně-chemické rozbory

 Číslo 
  
 Rozbor 
  
 Výše náhrady 
 nákladů v Kč 
 1. 
  
 Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách 
 metodou HPLC 
        1 340 
  
 2.   Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC          2 590 
 3.   Stanovení napadení těstovin škůdci             90 
 4.   Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin            130 
 5.   Stanovení očkovitosti těstovin             70 
 6.   Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích            290 
 7.   Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích            470 
 8.   Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích            570 
 9.   Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích            210 
 10.   Stanovení příměsi ve strouhance             70 
 11.   Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích            570 
 12.   Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích            470 
 13.   Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích            130 
 14.   Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách            270 
 15. 
  
 Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou 
 Schoorla ve zmrzlinách 
          570 
  
 16. 
  
 Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a 
 trvanlivém pečivu 
          330 
  
 17. 
  
 Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a 
 trvanlivém pečivu 
          470 
  
 18.   Stanovení čokoládové polevy formované, máčené            220 
 19. 
  
 Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a 
 trvanlivém pečivu 
          330 
  
 20.   Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu            560 
 21.   Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích            260 
 22.   Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích            330 
 23.   Stanovení barvy cukrovarských výrobků            290 
 24.   Stanovení granulometrického složení u řepného cukru            130 
 25. 
  
 Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských 
 výrobcích 
          290 
  
 26.   Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích             70 
 27.   Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích            340 
 28.   Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu            160 
 29.   Stanovení stipů ve škrobu             70 
 30.   Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu            160 
 31.   Stanovení barvy piva            260 
 32.   Výpočet využitelné energie piva             70 
 33.   Stanovení pěnivosti piva             90 
 34.   Stanovení cukrů v pivu            620 
 35.   Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí            210 
 36.   Stanovení kyselosti droždí            230 
 37.   Stanovení hustoty vonných a chuťových látek            210 
 38.   Stanovení alkoholu v lihovinách            460 
 39.   Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách            270 
 40.   Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy            130 
 41.   Stanovení kyanovodíku v lihovinách            270 
 42.   Stanovení cukrů v lihovinách            560 
 43. 
  
 Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, 
 manometricky 
           70 
  
 44. 
  
 Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích 
 titrační metodou 
          260 
  
 45. 
  
 Stanovení kyselosti – titrovatelné kyseliny v nealkoholických 
 nápojích 
          260 
  
 46.   Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích            400 
 47.   Stanovení cukru v nealkoholických nápojích            460 
 48.   Stanovení kyselosti kvasného octa            220 
 49.   Stanovení etanolu v kvasném octě            550 
 50.   Stanovení veškerého extraktu kvasného octa            350 
 51.   Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa             70 
 52. 
  
 Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z 
 ovoce a zeleniny 
          260 
  
 53. 
  
 Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v 
 konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 
          690 
  
 54. 
  
 Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a 
 výrobcích z ovoce a zeleniny 
          430 
  
 55. 
  
 Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích 
 z ovoce a zeleniny 
          390 
  
 56. 
  
 Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a 
 výrobcích z ovoce a zeleniny 
          570 
  
 57.   Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech          2 370 
 58. 
  
 Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou 
 spektrofotometrickou 
        2 940 
  
 59. 
  
 Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a 
 tabákových výrobcích 
        2 940 
  
 60. 
  
 Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) 
 fermentovaného tabáku a tabákových výrobků 
          260 
  
 61.   Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích            290 
 62.   Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků            260 
 63.   Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv            130 
 64.   Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv            260 
 65. 
  
 Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách 
 metodou spektrofotometrickou 
        1 660 
  
 66. 
  
 Stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a 
 zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou 
        2 210 
  
 67. 
  
 Stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a 
 zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou 
        2 210 
  
 68. 
  
 Stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách 
 metodouspektrofotometrickou 
        1 240 
  
 69. 
  
 Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách 
 metodou HPLC 
        1 400 
  
 70. 
  
 Stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a 
 zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou 
        2 210 
  
 71. 
  
 Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových 
 cukrovinkách 
        4 810 
  
 72. 
  
 Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a 
 čokoládových cukrovinkách 
        2 250 
  
 73. 
  
 Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a 
 čokoládových cukrovinkách 
        1 790 
  
 74. 
  
  
 Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu 
 kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího 
 přístroje 
        1 440 
  
  
 75.   Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách            130 
 76.   Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv            130 
 77. 
  
 Stanovení hmotnosti obsahu a podílu složek u ryb, rybích 
 výrobků a konzerv 
          130 
  
 78.   Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích            470 
 79. 
  
 Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných 
 konzervách a hotových jídlech v konzervách 
          130 
  
 80.   Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích            380 
 81.   Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou          1 400 
 82. 
  
 Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů a oleoresinů v 
 chilli paprikách metodou HPLC 
        1 990 
  
 83.   Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny            290 
 84.   Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel            160 
 85. 
  
 Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a 
 ochucovadlech 
        1 240 
  
 86.   Stanovení cukru v hořčici            570 
 87.   Stanovení kyselosti hořčice            130 
 88.   Stanovení tuku v hořčici            650 
 89.   Stanovení vlhkosti a těkavých látek            270 
 90. 
  
 Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové 
 použití při 20°C 
          130 
  
 91.   Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky            180 
 92.   Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou          1 400 
 93.   Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu            400 
 94.   Zjišťování alkality lihu             70 
 95.   Stanovení kyselosti lihu            220 
 96.   Stanovení odparku lihu            260 
 97. 
  
 Stanovení vitamínu D metodou HPLC-Stanovení cholekalciferolu 
 (D3) a ergokalciferolu (D2). 
        4 810 
  
 98. 
  
 Stanovení vitamínu E metodou HPLC-Stanovení alfa, beta, gama, 
 a delta-tokoferolů 
        2 210 
  
 99.   Stanovení obsahu síranů            340 
 100. 
  
 Stanovení methylesterů mastných kyselin plynovou 
 chromatografií 
        2 500 
  
 101. 
  
 Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu 
 (BHT) – metoda plynové chromatografie 
        3 200 
  
 102.   Stanovení reziduí bromidů – Stanovení anorganických bromidů          2 980 
 103. 
  
 Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC – stanovení 
 beta-karotenu 
        2 590 
  
 104. 
  
  
 Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a 
 protlaku – metoda HPLC s přečištěním na rozhraní 
 kapalina/kapalina 
        2 410 
  
  
 105. 
  
 Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě – metoda 
 HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce 
        9 570 
  
 106. 
  
 Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu – metoda HPLC s 
 přečištěním na imunoafinitní kolonce 
        9 570 
  
 107. 
  
  
  
 Stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v 
 lískových oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a 
 práškové paprice – metoda HPLC s postkolonovou derivatizací a 
 s předčištěním a imunoafinitní kolonce 
        7 880 
  
  
  
 108. 
  
  
 Detekce ozářených potravin obsahujících tuk – analýza 
 2-alkylcyklobutanonů – metoda plynové chromatografie s 
 detekcí hmotnostní 
        6 180 
  
  
 109. 
  
 Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých 
 mohou být izolovány křemičité minerály 
        6 490 
  
 110. 
  
 Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice 
 - HPLC metoda s přečištěním na imunoafinitní kolonce 
        7 140 
  
 111. 
  
 Stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech cigaret– 
 metoda plynové chromatografie 
          960 
  
 112. 
  
 Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých 
 frakcí karotenoidů 
        2 680 
  
 113.   Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky            730 
 114. 
  
  
 Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků (zmrazené rybí 
 tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve 
 strouhance nebo těstíčku) 
          130 
  
  
 115. 
  
 Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách 
 plynovou chromatografií 
        7 120 
  
 116. 
  
 Stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu v potravinách metodou 
 HPLC 
        1 400 
  
 117.   Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC          1 470 
 118.   Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC          2 200 
 119.   Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC          2 200 
 120.   Stanovení polyfosfátů v mase a masných výrobcích          1 240 
 121. 
  
 Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném 
 zahuštěném mléce 
          330 
  
 122.   Stanovení hustoty            210 
 123. 
  
 Stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech cigaret 
 metodou plynové chromatografie 
        2 940 
  
 124. 
  
 Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou 
 ve vodách 
          600 
  
 125. 
  
 Stanovení chlormequatu a mepiquatu metodou LC-MS/MS v 
 potravinách s nízkým obsahem tuku 
        4 750 
  
 126. 
  
 Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií v bezvodém 
 mléčném tuku (Rutinní metoda) 
        3 380 
  
 127.   Stanovení veškerých kyselin v lihovinách            220 
 128. 
  
  
  
 Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku 
  13  12 
 (  C/  C) v cukrech ovocných šťáv - metoda izotopové 
 hmotnostní spektrometrie 
        3 410 
  
  
  
 129. 
  
  
  
 Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku 
  13  12 
 (  C/  C) v dužině ovocných šťáv - metoda izotopové 
 hmotnostní spektrometrie 
        3 410 
  
  
  
 130.   Stanovení vitamínu B6 metodou HPLC v potravinách          2 200 
 131.   Stanovení hořkosti v pivu            810 
 132. 
  
 Stanovení siřičitanu v potravinách optimalizovanou metodou 
 dle Monier-Williamse 
          440 
  
 133.   Stanovení pH potenciometricky            130 
 134. 
  
  
 Stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z 
 potravinářských sulfonovaných organických barviv rozpustných 
 ve vodě 
          430 
  
  
 135.   Stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280)            270 
 136. 
  
  
 Důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině 
 sorbové (E 200), sorbanu sodném, draselném a vápenatém 
 (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280) 
          160 
  
  
 137. 
  
 Důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v 
 mléčnanu sodném, draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327) 
           90 
  
 138. 
  
  
 Stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního 
 množství dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) – pouze 
 stanovení vyššího než mezního množství dusičnanů 
          160 
  
  
 139. 
  
  
  
  
 Stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v 
 orthofosforečnanu sodném, disodném a trisodném a v 
 orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném 
 (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), 
 E 340(ii), E 340(i)) 
          350 
  
  
  
  
 140.   Stanovení sukralózy – metoda HPLC          2 210 
 141. 
  
 Identifikace syntetických potravinářských barviv v 
 potravinách metodou TLC 
        1 010 
  
 142. 
  
 Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách 
 metodou HPLC 
        2 700 
  
 143. 
  
 Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách 
 metodou spektrofotometrickou 
        1 920 
  
 144. 
  
 Stanovení karotenoidů v potravinách metodou 
 spektrofotometrickou 
        1 560 
  
 145. 
  
 Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou 
 metodou 
        2 590 
  
 146. 
  
 Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v 
 potravinách metodou HPLC 
        1 250 
  
 147. 
  
 Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách 
 metodou HPLC 
        1 240 
  
 148. 
  
 Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou 
 destilačně-titrační 
          420 
  
 149. 
  
 Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou 
 spektrofotometrickou s pararosanilinem 
        1 400 
  
 150.   Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC          1 420 
 151.   Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou          1 660 
 152. 
  
 Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách 
 metodou HPLC 
        1 510 
  
 153.   Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC          1 440 
 154.   Stanovení chininu metodou HPLC          1 300 
 155.   Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou           1220 
 156. 
  
 Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách 
 metodou GC 
        2 600 
  
 157. 
  
 Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných 
 aromatických látek v potravinách metodou HPLC 
        1 400 
  
 158. 
  
 Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy 
 metodou HPLC 
        1 990 
  
 159.   Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC          2 080 
 160.   Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC          2 200 
 161. 
  
 Stanovení vitaminu B12 v potravinách imuno-enzymatickou 
 metodou 
        3 900 
  
 162.   Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC          1 240 
 163.   Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC          1 820 
 164. 
  
 Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v 
 potravinách imunoenzymatickou metodou 
        3 900 
  
 165.   Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD          1 810 
 166. 
  
 Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní 
 spektrometrií 
        4 420 
  
 167.   Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS          4 460 
 168. 
  
 Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách 
 imunoenzymatickou metodou 
        3 900 
  
 169.   Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC          3 340 
 170. 
  
 Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách 
 kapalinovou chromatografií s MS detekcí 
        4 750 
  
 171.   Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD          2 980 
 172.   Stanovení ovocného (zeleninového) podílu          8 150 
 173. 
  
 Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou 
 surovinou 
        7 150 
  
 174.   Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC          2 180 
 175.   Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC          2 570 
 176. 
  
 Stanovení 1,3-dimethylamylaminu a přírodních látek v 
 doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 
        4 730 
  
 177. 
  
 Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou 
 HPLC 
        7 880 
  
 178.   Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC          7 290 
 179. 
  
 Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC 
 s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek 
        9 570 
  
 180.   Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC          2 410 
 181.   Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC          2 290 
 182.   Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC          1 240 
 183.   Stanovení chloraminu          1 500 
 184.   Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC          1 810 
 185.   Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách          2 600 
 186. 
  
 Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E 
 v potravinách 
        3 900 
  
 187. 
  
 Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách 
 imunoenzymatickou metodou 
        3 640 
  
 188.   Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně            610 
 189.   Stanovení celkového alkoholu ve víně výpočet             40 
 190. 
  
 Stanovení těkavých organických látek v potravinách 
 metodou GC 
        2 180 
  
 191.   Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC          7 290 
 192.   Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií          1 240 
 193.   Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách            180 
 194.   Stanovení veškerých kyselin v lihovinách            220 
 195.   Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách          1 950 
 196. 
  
 Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách 
 s vyšším obsahem těkavých složek 
        1 740 
  
 197. 
  
 Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a 
 lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek 
        1 740 
  
 198.   Stanovení furalů v lihu a lihovinách          1 950 
 199. 
  
  
  
 Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové 
 a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické 
 rezonance (SNIF-NMR), stanovení zvýšení přirozeného obsahu 
 alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot 
       17 510 
  
  
  
 200. 
  
  
  
  
  
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 
 13  12                     13 
   C/  C (vyjádřeného jako δ  C) v ethanolu metodou hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (IRMS), stanovení zvýšení 
 přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených 
 hodnot 
       11 350 
  
  
  
  
  
 201. 
  
  
  
  
  
                                             18  16 
 Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku   O/  O 
                    18 
 (vyjádřeného jako δ  O) ve vodě metodou hmotnostní spektrometrie 
 izotopových poměrů (IRMS) a stanovení přídavku vody ekvilibrační 
 metodou ze stanovených hodnot 
        4 880 
  
  
  
  
  
 202. 
  
 Stanovení beta-laktoglobulinu v potravinách 
 imuno-enzymatickou metodou 
        3 250 
  
 203.   Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou          3 250 
 204. 
  
  
  
  
  
  
  
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 
 13  12                         13 
   C/  C vyjádřeného jako delta   C) v ethanolu pomocí hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru 
 stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 
 skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance 
 (SNIF-NMR) - stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu 
 a průkaz slazení ze stanovených hodnot 
       22 620 
  
  
  
  
  
  
  
 205. 
  
 Stanovení markerů pro odhalení falšování přídavkem 
 syntetického glycerolu plynovou chromatografií s MS detekcí 
        7 350 
  
 206. 
  
  
  
  
 Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 
 18  16                          18 
   O/  O (vyjádřeného jako delta   O) ve vodě pomocí hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení původu 
 vody v ovocných a zeleninových šťávách 
        4 880 
  
  
  
  
 207.   Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách          1 240 
 208. 
  
 Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách imuno-enzymatickou 
 metodou 
        3 250 
  
 209. 
  
 Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 
 3-methylhistidin 
        1 570 
  
 210.   Stanovení provařenosti masných výrobků            210 
 211.   Stanovení obsahu masa          8 030 
 212.   Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích          1 860 
 213.   Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC          1 560 
 214.   Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků            130 
 215.   Stanovení volné vody u zabité drůbeže             70 
 216.   Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách          1 740 
 217.   Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou            620 
 218. 
  
 Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic 
 v tabákových výrobcích 
          530 
  
 219. 
  
 Stanovení obsahu sójové bílkoviny v potravinách 
 imuno-enzymatickou metodou 
        3 900 
  
 220. 
  
 Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes 
 4-hydroxyprolin 
        2 350 
  
 221. 
  
 Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v 
 potravinách metodou HPLC 
        1 240 
  
 222.   Stanovení spektra cukrů v medu          1 690 
 223.   Stanovení tuku po hydrolýze metodou podle Soxhleta            470 
 224.   Stanovení tuku přímou extrakcí metodou podle Soxhleta            290 
 225.   Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC          2 500 
 226.   Stanovení sterolů v potravinách metodou GC          3 380 
 227.   Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC          3 380 
 228.   Stanovení dusíku v potravinách            770 
 229.   Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách            790 
 230. 
  
 Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí 
 polyakrylamidové elektroforézy 
        3 300 
  
 231. 
  
 Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko – 
 gravimetrickou metodou 
        4 550 
  
 232.   Stanovení spektra aminokyselin metodou HPLC          3 470 
 233.   Stanovení chloridů/chloridu sodného/soli titračně            290 
 234.   Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC          1 820 
 235.   Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC          1 240 
 236. 
  
  
 Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a 
 xanthophylesteru v potravinách metodou 
 spektrofotometrickou 
        2 680 
  
  
 237. 
  
 Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického 
 analyzátoru 
          730 
  
 238.   Stanovení kyselosti            210 
 239.   Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech            260 
 240.   Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem             70 
 241. 
  
 Stanovení složení nesourodých potravin 
 – makroskopický rozbor 
          330 
  
 242. 
  
 Stanovení složení nesourodých potravin 
 – mikroskopický rozbor 
          430 
  
 243.   Stanovení cizorodé příměsi v potravinách            330 
 244. 
  
 Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, 
 tuk, popel, bílkoviny) 
        2 050 
  
 245.   Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC          4 810 
 246.   Stanovení obsahu kakaového prášku          3 610 
 247.   Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC          1 820 
 248. 
  
 Identifikace původu anthokyanů metodou "fingerprinting 
 chromatography" 
        3 430 
  
 249. 
  
 Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau 
 a výrobcích z kakaa 
        2 080 
  
 250. 
  
  
 Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci – ovocná 
 vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní 
 alkoholické nápoje 
          400 
  
  
 251. 
  
 Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce 
 v doplňcích stravy metodou HPLC 
        2 340 
  
 252. 
  
  
 Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů 
 v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní 
 ampérometrickou detekcí 
        2 080 
  
  
 253. 
  
 Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou 
 chromatografií 
        7 480 
  
 254. 
  
  
  
  
  
                                            13  12 
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku   C/  C 
                    13 
 (vyjádřeného jako δ  C) v ethanolu metodou hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz 
 botanického původu lihu ze stanovených hodnot 
       11 040 
  
  
  
  
  
 255. 
  
  
  
 Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové 
 a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické 
 rezonance (SNIF-NMR) a průkaz deklarovaného botanického 
 původu lihu ze stanovených hodnot 
       17 200 
  
  
  
 256. 
  
  
  
  
  
  
  
  
                                            13  12 
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku   C/  C 
                         13 
 (vyjádřeného jako delta   C) v ethanolu pomocí hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru 
 stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 
 skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance 
 (SNIF-NMR) – průkaz deklarovaného botanického původu lihu 
 ze stanovených hodnot 
       22 310 
  
  
  
  
  
  
  
  
 257. 
  
 Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové 
 chromatografie 
        3 900 
  
 258. 
  
 Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové 
 chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí 
        2 080 
  
 259. 
  
 Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v 
 potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou 
        2 210 
  
 260.   Stanovení koenzymu Q10 v doplňcích stravy metodou HPLC          2 080 
 261. 
  
 Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, 
 tuk, popel, bílkoviny, vláknina) 
        6 600 
  
 262. 
  
  
 Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci 
 – ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, 
 ostatní alkoholické nápoje 
          460 
  
  
 263.   Stanovení těkavých kyselin v lihovinách            270 
 264. 
  
 Stanovení oxidu siřičitého titračně – ovocná vína, ostatní 
 vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje 
          180 
  
 265. 
  
  
  
  
  
                                            13  12 
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku   C/  C 
                    13 
 (vyjádřeného jako δ  C) v medu a v proteinu izolovaného z 
 medu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů 
 (IRMS) a stanovení obsahu C4-cukrů ze stanovených hodnot 
        7 080 
  
  
  
  
  
 266. 
  
 Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí 
 GC/MS 
        5 370 
  
 267. 
  
 Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí 
 LC-MS/MS 
        5 340 
  
 268.   Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS          6 370 
 269. 
  
 Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) 
 metodou HPLC 
        2 730 
  
 270. 
  
  
  
 Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové 
 a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické 
 rezonance (SNIF-NMR) a průkaz botanického původu cukrů ze 
 stanovených hodnot 
       17 510 
  
  
  
 271. 
  
  
  
  
  
                                            13  12 
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku   C/  C 
                    13 
 (vyjádřeného jako δ  C) v ethanolu pomocí hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz botanického 
 původu cukrů ze stanovených hodnot 
       11 350 
  
  
  
  
  
 272. 
  
 Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s 
 refraktometrickou detekcí 
        1 630 
  
 273.   Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí          1 630 
 274. 
  
  
  
  
  
  
  
  
                                            13  12 
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku   C/  C 
                         13 
 (vyjádřeného jako delta   C) v ethanolu izolovaného z 
 fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní spektrometrie 
 izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku 
 D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí 
 nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - průkaz 
 botanického původu cukrů ze stanovených hodnot 
       22 620 
  
  
  
  
  
  
  
  
 275. 
  
 Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení 
 antrachinonů metodou LC/MS 
        4 160 
  
 276.   Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně            270 
 277. 
  
 Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím 
 screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody 
        4 940 
  
 278.   Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC          1 820 
 279.   Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou            810 
 280. 
  
  
  
  
  
                                            13  12 
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku   C/  C 
                    13 
 (vyjádřeného jako δ  C) v oxidu uhličitém metodou hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz exogenního 
 CO2 ze stanovených hodnot 
        3 360 
  
  
  
  
  
 281. 
  
 Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou 
 plynové chromatografie s MS detekcí 
        3 650 
  
 282.   Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách            180 
 283. 
  
  
 Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích a potravinách 
 na bázi mléka vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa 
 (Referenční metoda) 
          470 
  
  
 284.   Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC          3 120 
 285. 
  
 Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný 
 alkohol, glukóza, fruktóza) 
        1 260 
  
 286. 
  
 Stanovení polárních pesticidů a kontaminantů v potravinách 
 rostlinného původu metodou IC-MS/MS 
        5 190 
  
 287. 
  
 Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové 
 chromatografie s detektorem diodového pole 
          180 
  
 288. 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
                                             18  16 
 Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku   O/  O a poměru 
                           13  12                     18 
 stabilních izotopů uhlíku   C/  C (vyjádřených jako δ  O a 
  13 
 δ  C) ve vodě a ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie 
 izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních 
 izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině 
 ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) 
 a průkaz geografického původu s deklarovaným původem 
 statistickou analýzou stanovených hodnot 
       27 500 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 289.   Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD          1 820 
 290. 
  
 Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS 
 s detekcí GC/MS 
        3 970 
  
 291. 
  
 Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS 
 s detekcí a LCMS/MS 
        3 940 
  
 292. 
  
 Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů 
 v dětské výživě metodou LCMS/MS 
        4 750 
  
 293.   Stanovení přetlaku sycených nápojů            130 
 294. 
  
 Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu 
 v rostlinných olejích a ztužených tucích metodou GC/MS 
        7 900 
  
 295.   Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS          5 800 
 296. 
  
 Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou 
 GC/MS 
        6 850 
  
 297. 
  
 Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou 
 metodou 
        3 250 
  
 298. 
  
 Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií 
 s FID detekcí 
        1 740 
  
 299. 
  
 Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové 
 chromatografie 
        4 030 
  
 300.   Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích          4 030 
 301. 
  
 Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové 
 chromatografie (GC) 
        3 380 
  
 302. 
  
 Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením 
 triacylglycerolů metodou plynové chromatografie 
        4 810 
  
 303. 
  
 Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové 
 chromatografie v olivových olejích 
        2 500 
  
 304. 
  
 Stanovení hodnot K232, K270 a delta K v olivovém oleji 
 spektrofotometricky v UV oblasti 
          730 
  
 305.   Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat            260 
 306.   Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat            430 
 307.   Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat            570 
 308.   Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích            270 
 309.   Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích            550 
 310. 
  
 Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech 
 spektrofotometrickou metodou 
        1 660 
  
 311.   Stanovení extraktu ve víně            130 
 312.   Stanovení popela ve víně            510 
 313.   Stanovení hustoty vína            210 
 314.   Stanovení alkoholu ve víně – pyknometricky            460 
 315.   Stanovení celkové kyselosti vína            130 
 316.   Stanovení těkavých kyselin ve víně            270 
 317.   Stanovení oxidu siřičitého ve víně            180 
 318.   Stanovení pH vína            130 
 319.   Stanovení alkality popela ve víně            130 
 320.   Stanovení obsahu alkoholu            460 
 321.   Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách          1 740 
 322.   Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah            650 
 323. 
  
 Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah 
 po destilaci 
          650 
  
 324.   Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách            650 
 325.   Stanovení barvy cukru v roztoku            290 
 326.   Stanovení kyseliny glycyrrhizové metodou HPLC          1 400 
 327. 
  
  
 Stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných 
 hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech 
 refraktometricky 
          200 
  
  
 328.   Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky            270 
 329.   Stanovení redukujících látek ve víně a moštech            680 
 330.   Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci            570 
 331. 
  
  
 Stanovení oxidu siřičitého po destilaci – ovocná vína, 
 ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické 
 nápoje, lihoviny 
          570 
  
  
 332.   Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín            130 
 333.   Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky            610 
 334.   Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky            640 
 335. 
  
 Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové 
 ve víně metodou HPLC s UV detekcí 
        2 150 
  
 336.   Stanovení poměru voda/bílkoviny          1 080 
 337.   Stanovení síranů ve víně gravimetricky            770 
 338. 
  
 Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií 
 s detekcí FID 
        2 690 
  
 339.   Stanovení metanolu plynovou chromatografií s detekcí FID          2 690 
 340.   Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda            200 
 341.   Stanovení elektrické vodivosti            200 
 342.   Stanovení pH a volné kyselosti            290 
 343.   Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí          1 470 
 344.   Stanovení nerozpustných látek gravimetricky            260 
 345.   Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase            820 
 346. 
  
 Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky 
 se spektrofotometrickou detekcí 
        1 220 
  
 347.   Stanovení velikosti písma údaje na obalu a plochy obalu            230 
 348. 
  
 Stanovení obsahu škrobu po enzymatickém rozkladu 
 metodou HPLC 
        2 550 
  
 349.   Stanovení čisté svalové bílkoviny          3 150 
 350. 
  
 Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou 
 HPLC 
        2 240 
  
 351.   Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS          4 030 
 352. 
  
 Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného 
 původu metodou LC-MS/MS 
        5 670 
  
 353.   Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD          1 690 
 354. 
  
 Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové 
 gelové elektroforézy 
        3 340 
  
 355.   Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky          4 950 
 356. 
  
 Stanovení aktivity trypsinu v potravinách 
 spektrofotometricky 
        3 430 
  
 357. 
  
 Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v 
 potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 
        4 540 
  
 358.   Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS          3 110 
 359.   Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC          2 590 
 360. 
  
  
 Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím 
 multiparametrického automatického analyzátoru 
 a enzymatického setu 
          470 
  
  
 361. 
  
  
 Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím 
 multiparametrického automatického analyzátoru 
 a enzymatického setu 
          470 
  
  
 362.   Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku            550 
 363.   Stanovení plochy spotřebitelského balení            400 
 364.   Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích            210 
 365. 
  
 Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou 
 GC/FID 
        6 720 
  
 366. 
  
 Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu 
 metodou LC-MS/MS 
        5 140 
  
 367. 
  
 Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu 
 metodou LC-MS/MS 
        5 140 
  
 368. 
  
  
 Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce 
 a mléčných výrobcích proteomickou analýzou s využitím 
 LC-MS/MS 
        4 540 
  
  
 369. 
  
  
 Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných 
 proteinů v masných výrobcích proteomickou analýzou 
 s využitím LC-MS/MS 
        4 540 
  
  
 370. 
  
  
 Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování přídavkem 
 syntetického aroma chirální plynovou chromatografií s MS 
 detekcí 
       12 490 
  
  
 371. 
  
 Stanovení obsahu hořčice v potravinách imuno-enzymatickou 
 metodou 
        3 760 
  
 372.   Stanovení celkového obsahu cukrů v lihovinách          1 530 
 373. 
  
  
 Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé 
 pšenice v mouce a těstovinách proteomickou analýzou s 
 využitím LC-MS/MS 
        4 430 
  
  
 374.   Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení             70 
 375.   Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot          9 200 
 376.   Stanovení těkavých kyselin v lihovinách            380 
 377. 
  
 Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách 
 imunoenzymatickou metodou (včetně dialýzy) 
        4 300 
  
 378. 
  
 Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC 
 s UV detekcí 
        1 470 
  
 379. 
  
  
  
  
  
                                            13  12 
 Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku   C/  C 
                    13 
 (vyjádřeného jako δ  C) sacharidů metodou hmotnostní 
 spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) a průkaz původu 
 sacharidů výpočtem ze stanovených hodnot 
        7 480 
  
  
  
  
  
 380. 
  
 Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně 
 vázaným plazmatem ve víně 
        2 560 
  
 381. 
  
 Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně 
 vázaným plazmatem v potravinách a nápojích 
        2 560 
  
 382. 
  
 Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v 
 paprice metodou spektrofotometrickou 
        1 400 
  
 383.   Stanovení hustoty lihovin            210 
 384.   Stanovení hmotnosti potraviny/pokrmu             90 
 385.   Stanovení objemu potraviny/pokrmu             90 
 386. 
  
  
 Stanovení obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního 
 podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku nebo počtu 
 tablet 
          130 
  
  
 387.   Stanovení popela gravimetricky            460 
 388. 
  
 Stanovení písku/popela nerozpustného v kyselině 
 gravimetricky 
          550 
  
 389.   Stanovení sušiny refraktometricky            200 
 390.   Stanovení methylsulfonylmethanu (MSM) metodou GC/FID          2 540 
 391.   Stanovení glukosaminu a jeho forem metodou HPLC/DAD          2 140 
 392.   Stanovení chondroitin sulfátu metodou HPLC/DAD          6 860 
 393. 
  
 Stanovení lískových ořechů v potravinách imuno-enzymatickou 
 metodou 
        3 540 
  
 394.   Stanovení kyseliny kyanovodíkové titračně          2 190 
 395. 
  
 Stanovení specifických aktivních látek v potravinách metodou 
 HPLC/DAD 
        1 870 
  
 396. 
  
 Stanovení pyrolizidinových alkaloidů v potravinách 
 rostlinného původu metodou LC-MS/MS 
        8 710 
  
 397. 
  
 Stanovení furanu a příbuzných sloučenin v potravinách 
 metodou GC/MS 
        6 870 
  
 398. 
  
 Stanovení přítomnosti degradačních produktů benzoátu 
 denatonia (bitrexu) v etanolu a lihovinách metodou GC/MS 
        6 920 
  
 399. 
  
 Stanovení degradačních produktů karamelových barviv v 
 potravinách metodou LC-MS/MS 
        5 700 
  
 400. 
  
 Stanovení léčiv v potravinách a doplňcích stravy metodou 
 LC/MS/MS 
        5 350 
  
 401. 
  
  
 Stanovení a identifikace charakteristických proteinů pšenice 
 seté a pšenice špaldy proteomickou analýzou s využitím 
 LC-MS/MS 
        4 610 
  
  
 402. 
  
 Identifikace a stanovení toxinů Bacillus cereus v potravinách 
 proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 
        2 410 
  
 403. 
  
 Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení 
 LC/DAD/FID/RID 
        2 260 
  
 404.   Stanovení cyklamátu v potravinách metodou HPLC          1 580 
 405.   Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103°C            220 
 406.   Stanovení náhradních sladidel metodou UHPLC/MS          5 670 
 407. 
  
  
  
  
 1 
  H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek 
      1 
 vín,  H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních 
 složek ovocných šťáv 
        8 660 
  
  
  
  
 408. 
  
  
 1 
  H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek 
 medu 
        9 280 
  
  
 409.   Posouzení funkčnosti obalu            140 
 410. 
  
  
  
  
  
  
  
                                             18  16 
 Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku   O/  O a poměru 
                           13  12                          18 
 stabilních izotopů uhlíku   C/  C (vyjádřených jako delta   O 
         13 
 a delta   C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou 
 hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz 
 geografického původu dopočtem z naměřených hodnot 
        3 700 
  
  
  
  
  
  
  

Příloha č. 2

Senzorické rozbory

 Číslo 
  
 Rozbor 
  
 Výše náhrady 
 nákladů v Kč 
 1. 
  
 Senzorické hodnocení jednoho znaku 
 u jednoho vzorku 
  90 
  
 2. 
  
 Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho 
 vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě 
 180 
  
 3. 
  
 Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku 
 bez mechanické nebo tepelné úpravy 
 460 
  
 4. 
  
 Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku 
 s mechanickou nebo tepelnou úpravou 
 550 
  
 5.   Posouzení označování potravin a popis obalu    90 

".

3. Na konci přílohy č. 3 se na samostatný řádek doplňuje věta "Náklady v Kč se matematicky zaokrouhlí na desítky Kč.".