Čl. I
Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. a vyhlášky č. 129/2019 Sb., se mění takto:
1. V § 1 se číslo "6" nahrazuje číslem "7".
2. Přílohy č. 1 a 2 znějí:
"Příloha č. 1
Fyzikálně-chemické rozbory
Číslo
|
Rozbor
|
Výše náhrady
nákladů v Kč |
1.
|
Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách
metodou HPLC |
1 340
|
2. | Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC | 2 590 |
3. | Stanovení napadení těstovin škůdci | 90 |
4. | Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin | 130 |
5. | Stanovení očkovitosti těstovin | 70 |
6. | Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích | 290 |
7. | Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích | 470 |
8. | Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích | 570 |
9. | Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích | 210 |
10. | Stanovení příměsi ve strouhance | 70 |
11. | Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích | 570 |
12. | Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích | 470 |
13. | Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích | 130 |
14. | Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách | 270 |
15.
|
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou
Schoorla ve zmrzlinách |
570
|
16.
|
Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a
trvanlivém pečivu |
330
|
17.
|
Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a
trvanlivém pečivu |
470
|
18. | Stanovení čokoládové polevy formované, máčené | 220 |
19.
|
Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách a
trvanlivém pečivu |
330
|
20. | Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu | 560 |
21. | Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích | 260 |
22. | Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích | 330 |
23. | Stanovení barvy cukrovarských výrobků | 290 |
24. | Stanovení granulometrického složení u řepného cukru | 130 |
25.
|
Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských
výrobcích |
290
|
26. | Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích | 70 |
27. | Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích | 340 |
28. | Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu | 160 |
29. | Stanovení stipů ve škrobu | 70 |
30. | Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu | 160 |
31. | Stanovení barvy piva | 260 |
32. | Výpočet využitelné energie piva | 70 |
33. | Stanovení pěnivosti piva | 90 |
34. | Stanovení cukrů v pivu | 620 |
35. | Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí | 210 |
36. | Stanovení kyselosti droždí | 230 |
37. | Stanovení hustoty vonných a chuťových látek | 210 |
38. | Stanovení alkoholu v lihovinách | 460 |
39. | Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách | 270 |
40. | Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy | 130 |
41. | Stanovení kyanovodíku v lihovinách | 270 |
42. | Stanovení cukrů v lihovinách | 560 |
43.
|
Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích,
manometricky |
70
|
44.
|
Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích
titrační metodou |
260
|
45.
|
Stanovení kyselosti – titrovatelné kyseliny v nealkoholických
nápojích |
260
|
46. | Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích | 400 |
47. | Stanovení cukru v nealkoholických nápojích | 460 |
48. | Stanovení kyselosti kvasného octa | 220 |
49. | Stanovení etanolu v kvasném octě | 550 |
50. | Stanovení veškerého extraktu kvasného octa | 350 |
51. | Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa | 70 |
52.
|
Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z
ovoce a zeleniny |
260
|
53.
|
Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v
konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
690
|
54.
|
Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a
výrobcích z ovoce a zeleniny |
430
|
55.
|
Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích
z ovoce a zeleniny |
390
|
56.
|
Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a
výrobcích z ovoce a zeleniny |
570
|
57. | Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech | 2 370 |
58.
|
Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou
spektrofotometrickou |
2 940
|
59.
|
Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a
tabákových výrobcích |
2 940
|
60.
|
Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost)
fermentovaného tabáku a tabákových výrobků |
260
|
61. | Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích | 290 |
62. | Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků | 260 |
63. | Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv | 130 |
64. | Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv | 260 |
65.
|
Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách
metodou spektrofotometrickou |
1 660
|
66.
|
Stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a
zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou |
2 210
|
67.
|
Stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a
zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou |
2 210
|
68.
|
Stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách
metodouspektrofotometrickou |
1 240
|
69.
|
Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách
metodou HPLC |
1 400
|
70.
|
Stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a
zeleninových šťávách metodou enzymaticko-spektrofotometrickou |
2 210
|
71.
|
Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových
cukrovinkách |
4 810
|
72.
|
Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a
čokoládových cukrovinkách |
2 250
|
73.
|
Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a
čokoládových cukrovinkách |
1 790
|
74.
|
Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu
kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího přístroje |
1 440
|
75. | Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách | 130 |
76. | Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv | 130 |
77.
|
Stanovení hmotnosti obsahu a podílu složek u ryb, rybích
výrobků a konzerv |
130
|
78. | Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích | 470 |
79.
|
Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných
konzervách a hotových jídlech v konzervách |
130
|
80. | Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích | 380 |
81. | Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou | 1 400 |
82.
|
Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů a oleoresinů v
chilli paprikách metodou HPLC |
1 990
|
83. | Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny | 290 |
84. | Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel | 160 |
85.
|
Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a
ochucovadlech |
1 240
|
86. | Stanovení cukru v hořčici | 570 |
87. | Stanovení kyselosti hořčice | 130 |
88. | Stanovení tuku v hořčici | 650 |
89. | Stanovení vlhkosti a těkavých látek | 270 |
90.
|
Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové
použití při 20°C |
130
|
91. | Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky | 180 |
92. | Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou | 1 400 |
93. | Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu | 400 |
94. | Zjišťování alkality lihu | 70 |
95. | Stanovení kyselosti lihu | 220 |
96. | Stanovení odparku lihu | 260 |
97.
|
Stanovení vitamínu D metodou HPLC-Stanovení cholekalciferolu
(D3) a ergokalciferolu (D2). |
4 810
|
98.
|
Stanovení vitamínu E metodou HPLC-Stanovení alfa, beta, gama,
a delta-tokoferolů |
2 210
|
99. | Stanovení obsahu síranů | 340 |
100.
|
Stanovení methylesterů mastných kyselin plynovou
chromatografií |
2 500
|
101.
|
Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu
(BHT) – metoda plynové chromatografie |
3 200
|
102. | Stanovení reziduí bromidů – Stanovení anorganických bromidů | 2 980 |
103.
|
Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC – stanovení
beta-karotenu |
2 590
|
104.
|
Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a
protlaku – metoda HPLC s přečištěním na rozhraní kapalina/kapalina |
2 410
|
105.
|
Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě – metoda
HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce |
9 570
|
106.
|
Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu – metoda HPLC s
přečištěním na imunoafinitní kolonce |
9 570
|
107.
|
Stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v
lískových oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a práškové paprice – metoda HPLC s postkolonovou derivatizací a s předčištěním a imunoafinitní kolonce |
7 880
|
108.
|
Detekce ozářených potravin obsahujících tuk – analýza
2-alkylcyklobutanonů – metoda plynové chromatografie s detekcí hmotnostní |
6 180
|
109.
|
Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých
mohou být izolovány křemičité minerály |
6 490
|
110.
|
Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice
- HPLC metoda s přečištěním na imunoafinitní kolonce |
7 140
|
111.
|
Stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech cigaret–
metoda plynové chromatografie |
960
|
112.
|
Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých
frakcí karotenoidů |
2 680
|
113. | Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky | 730 |
114.
|
Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků (zmrazené rybí
tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve strouhance nebo těstíčku) |
130
|
115.
|
Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách
plynovou chromatografií |
7 120
|
116.
|
Stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu v potravinách metodou
HPLC |
1 400
|
117. | Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC | 1 470 |
118. | Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC | 2 200 |
119. | Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC | 2 200 |
120. | Stanovení polyfosfátů v mase a masných výrobcích | 1 240 |
121.
|
Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném
zahuštěném mléce |
330
|
122. | Stanovení hustoty | 210 |
123.
|
Stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech cigaret
metodou plynové chromatografie |
2 940
|
124.
|
Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou
ve vodách |
600
|
125.
|
Stanovení chlormequatu a mepiquatu metodou LC-MS/MS v
potravinách s nízkým obsahem tuku |
4 750
|
126.
|
Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií v bezvodém
mléčném tuku (Rutinní metoda) |
3 380
|
127. | Stanovení veškerých kyselin v lihovinách | 220 |
128.
|
Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku
13 12 ( C/ C) v cukrech ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní spektrometrie |
3 410
|
129.
|
Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku
13 12 ( C/ C) v dužině ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní spektrometrie |
3 410
|
130. | Stanovení vitamínu B6 metodou HPLC v potravinách | 2 200 |
131. | Stanovení hořkosti v pivu | 810 |
132.
|
Stanovení siřičitanu v potravinách optimalizovanou metodou
dle Monier-Williamse |
440
|
133. | Stanovení pH potenciometricky | 130 |
134.
|
Stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z
potravinářských sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě |
430
|
135. | Stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280) | 270 |
136.
|
Důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině
sorbové (E 200), sorbanu sodném, draselném a vápenatém (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280) |
160
|
137.
|
Důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v
mléčnanu sodném, draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327) |
90
|
138.
|
Stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního
množství dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) – pouze stanovení vyššího než mezního množství dusičnanů |
160
|
139.
|
Stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v
orthofosforečnanu sodném, disodném a trisodném a v orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(i)) |
350
|
140. | Stanovení sukralózy – metoda HPLC | 2 210 |
141.
|
Identifikace syntetických potravinářských barviv v
potravinách metodou TLC |
1 010
|
142.
|
Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách
metodou HPLC |
2 700
|
143.
|
Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách
metodou spektrofotometrickou |
1 920
|
144.
|
Stanovení karotenoidů v potravinách metodou
spektrofotometrickou |
1 560
|
145.
|
Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou
metodou |
2 590
|
146.
|
Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v
potravinách metodou HPLC |
1 250
|
147.
|
Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách
metodou HPLC |
1 240
|
148.
|
Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou
destilačně-titrační |
420
|
149.
|
Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou
spektrofotometrickou s pararosanilinem |
1 400
|
150. | Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC | 1 420 |
151. | Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou | 1 660 |
152.
|
Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách
metodou HPLC |
1 510
|
153. | Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC | 1 440 |
154. | Stanovení chininu metodou HPLC | 1 300 |
155. | Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou | 1220 |
156.
|
Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách
metodou GC |
2 600
|
157.
|
Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných
aromatických látek v potravinách metodou HPLC |
1 400
|
158.
|
Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy
metodou HPLC |
1 990
|
159. | Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC | 2 080 |
160. | Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC | 2 200 |
161.
|
Stanovení vitaminu B12 v potravinách imuno-enzymatickou
metodou |
3 900
|
162. | Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC | 1 240 |
163. | Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC | 1 820 |
164.
|
Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v
potravinách imunoenzymatickou metodou |
3 900
|
165. | Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD | 1 810 |
166.
|
Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní
spektrometrií |
4 420
|
167. | Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS | 4 460 |
168.
|
Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách
imunoenzymatickou metodou |
3 900
|
169. | Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC | 3 340 |
170.
|
Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách
kapalinovou chromatografií s MS detekcí |
4 750
|
171. | Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD | 2 980 |
172. | Stanovení ovocného (zeleninového) podílu | 8 150 |
173.
|
Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou
surovinou |
7 150
|
174. | Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC | 2 180 |
175. | Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC | 2 570 |
176.
|
Stanovení 1,3-dimethylamylaminu a přírodních látek v
doplňcích stravy metodou LC-MS/MS |
4 730
|
177.
|
Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou
HPLC |
7 880
|
178. | Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC | 7 290 |
179.
|
Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC
s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek |
9 570
|
180. | Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC | 2 410 |
181. | Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC | 2 290 |
182. | Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC | 1 240 |
183. | Stanovení chloraminu | 1 500 |
184. | Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC | 1 810 |
185. | Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách | 2 600 |
186.
|
Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E
v potravinách |
3 900
|
187.
|
Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách
imunoenzymatickou metodou |
3 640
|
188. | Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně | 610 |
189. | Stanovení celkového alkoholu ve víně výpočet | 40 |
190.
|
Stanovení těkavých organických látek v potravinách
metodou GC |
2 180
|
191. | Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC | 7 290 |
192. | Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií | 1 240 |
193. | Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách | 180 |
194. | Stanovení veškerých kyselin v lihovinách | 220 |
195. | Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách | 1 950 |
196.
|
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách
s vyšším obsahem těkavých složek |
1 740
|
197.
|
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a
lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek |
1 740
|
198. | Stanovení furalů v lihu a lihovinách | 1 950 |
199.
|
Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové
a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR), stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot |
17 510
|
200.
|
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku
13 12 13 C/ C (vyjádřeného jako δ C) v ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS), stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot |
11 350
|
201.
|
18 16
Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku O/ O 18 (vyjádřeného jako δ O) ve vodě metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení přídavku vody ekvilibrační metodou ze stanovených hodnot |
4 880
|
202.
|
Stanovení beta-laktoglobulinu v potravinách
imuno-enzymatickou metodou |
3 250
|
203. | Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou | 3 250 |
204.
|
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku
13 12 13 C/ C vyjádřeného jako delta C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení zvýšení přirozeného obsahu alkoholu a průkaz slazení ze stanovených hodnot |
22 620
|
205.
|
Stanovení markerů pro odhalení falšování přídavkem
syntetického glycerolu plynovou chromatografií s MS detekcí |
7 350
|
206.
|
Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku
18 16 18 O/ O (vyjádřeného jako delta O) ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení původu vody v ovocných a zeleninových šťávách |
4 880
|
207. | Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách | 1 240 |
208.
|
Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách imuno-enzymatickou
metodou |
3 250
|
209.
|
Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes
3-methylhistidin |
1 570
|
210. | Stanovení provařenosti masných výrobků | 210 |
211. | Stanovení obsahu masa | 8 030 |
212. | Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích | 1 860 |
213. | Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC | 1 560 |
214. | Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků | 130 |
215. | Stanovení volné vody u zabité drůbeže | 70 |
216. | Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách | 1 740 |
217. | Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou | 620 |
218.
|
Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic
v tabákových výrobcích |
530
|
219.
|
Stanovení obsahu sójové bílkoviny v potravinách
imuno-enzymatickou metodou |
3 900
|
220.
|
Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes
4-hydroxyprolin |
2 350
|
221.
|
Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v
potravinách metodou HPLC |
1 240
|
222. | Stanovení spektra cukrů v medu | 1 690 |
223. | Stanovení tuku po hydrolýze metodou podle Soxhleta | 470 |
224. | Stanovení tuku přímou extrakcí metodou podle Soxhleta | 290 |
225. | Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC | 2 500 |
226. | Stanovení sterolů v potravinách metodou GC | 3 380 |
227. | Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC | 3 380 |
228. | Stanovení dusíku v potravinách | 770 |
229. | Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách | 790 |
230.
|
Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí
polyakrylamidové elektroforézy |
3 300
|
231.
|
Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko –
gravimetrickou metodou |
4 550
|
232. | Stanovení spektra aminokyselin metodou HPLC | 3 470 |
233. | Stanovení chloridů/chloridu sodného/soli titračně | 290 |
234. | Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC | 1 820 |
235. | Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC | 1 240 |
236.
|
Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a
xanthophylesteru v potravinách metodou spektrofotometrickou |
2 680
|
237.
|
Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického
analyzátoru |
730
|
238. | Stanovení kyselosti | 210 |
239. | Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech | 260 |
240. | Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem | 70 |
241.
|
Stanovení složení nesourodých potravin
– makroskopický rozbor |
330
|
242.
|
Stanovení složení nesourodých potravin
– mikroskopický rozbor |
430
|
243. | Stanovení cizorodé příměsi v potravinách | 330 |
244.
|
Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda,
tuk, popel, bílkoviny) |
2 050
|
245. | Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC | 4 810 |
246. | Stanovení obsahu kakaového prášku | 3 610 |
247. | Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC | 1 820 |
248.
|
Identifikace původu anthokyanů metodou "fingerprinting
chromatography" |
3 430
|
249.
|
Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau
a výrobcích z kakaa |
2 080
|
250.
|
Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci – ovocná
vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje |
400
|
251.
|
Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce
v doplňcích stravy metodou HPLC |
2 340
|
252.
|
Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů
v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí |
2 080
|
253.
|
Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou
chromatografií |
7 480
|
254.
|
13 12
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C 13 (vyjádřeného jako δ C) v ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz botanického původu lihu ze stanovených hodnot |
11 040
|
255.
|
Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové
a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) a průkaz deklarovaného botanického původu lihu ze stanovených hodnot |
17 200
|
256.
|
13 12
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C 13 (vyjádřeného jako delta C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) – průkaz deklarovaného botanického původu lihu ze stanovených hodnot |
22 310
|
257.
|
Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové
chromatografie |
3 900
|
258.
|
Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové
chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí |
2 080
|
259.
|
Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v
potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou |
2 210
|
260. | Stanovení koenzymu Q10 v doplňcích stravy metodou HPLC | 2 080 |
261.
|
Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda,
tuk, popel, bílkoviny, vláknina) |
6 600
|
262.
|
Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci
– ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje |
460
|
263. | Stanovení těkavých kyselin v lihovinách | 270 |
264.
|
Stanovení oxidu siřičitého titračně – ovocná vína, ostatní
vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje |
180
|
265.
|
13 12
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C 13 (vyjádřeného jako δ C) v medu a v proteinu izolovaného z medu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení obsahu C4-cukrů ze stanovených hodnot |
7 080
|
266.
|
Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí
GC/MS |
5 370
|
267.
|
Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí
LC-MS/MS |
5 340
|
268. | Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS | 6 370 |
269.
|
Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem)
metodou HPLC |
2 730
|
270.
|
Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové
a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) a průkaz botanického původu cukrů ze stanovených hodnot |
17 510
|
271.
|
13 12
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C 13 (vyjádřeného jako δ C) v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz botanického původu cukrů ze stanovených hodnot |
11 350
|
272.
|
Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s
refraktometrickou detekcí |
1 630
|
273. | Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí | 1 630 |
274.
|
13 12
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C 13 (vyjádřeného jako delta C) v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - průkaz botanického původu cukrů ze stanovených hodnot |
22 620
|
275.
|
Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení
antrachinonů metodou LC/MS |
4 160
|
276. | Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně | 270 |
277.
|
Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím
screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody |
4 940
|
278. | Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC | 1 820 |
279. | Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou | 810 |
280.
|
13 12
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C 13 (vyjádřeného jako δ C) v oxidu uhličitém metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz exogenního CO2 ze stanovených hodnot |
3 360
|
281.
|
Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou
plynové chromatografie s MS detekcí |
3 650
|
282. | Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách | 180 |
283.
|
Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích a potravinách
na bázi mléka vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa (Referenční metoda) |
470
|
284. | Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC | 3 120 |
285.
|
Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný
alkohol, glukóza, fruktóza) |
1 260
|
286.
|
Stanovení polárních pesticidů a kontaminantů v potravinách
rostlinného původu metodou IC-MS/MS |
5 190
|
287.
|
Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové
chromatografie s detektorem diodového pole |
180
|
288.
|
18 16
Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku O/ O a poměru 13 12 18 stabilních izotopů uhlíku C/ C (vyjádřených jako δ O a 13 δ C) ve vodě a ethanolu metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu metodou nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) a průkaz geografického původu s deklarovaným původem statistickou analýzou stanovených hodnot |
27 500
|
289. | Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD | 1 820 |
290.
|
Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS
s detekcí GC/MS |
3 970
|
291.
|
Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS
s detekcí a LCMS/MS |
3 940
|
292.
|
Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů
v dětské výživě metodou LCMS/MS |
4 750
|
293. | Stanovení přetlaku sycených nápojů | 130 |
294.
|
Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu
v rostlinných olejích a ztužených tucích metodou GC/MS |
7 900
|
295. | Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS | 5 800 |
296.
|
Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou
GC/MS |
6 850
|
297.
|
Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou
metodou |
3 250
|
298.
|
Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií
s FID detekcí |
1 740
|
299.
|
Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové
chromatografie |
4 030
|
300. | Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích | 4 030 |
301.
|
Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové
chromatografie (GC) |
3 380
|
302.
|
Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením
triacylglycerolů metodou plynové chromatografie |
4 810
|
303.
|
Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové
chromatografie v olivových olejích |
2 500
|
304.
|
Stanovení hodnot K232, K270 a delta K v olivovém oleji
spektrofotometricky v UV oblasti |
730
|
305. | Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat | 260 |
306. | Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat | 430 |
307. | Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat | 570 |
308. | Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích | 270 |
309. | Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích | 550 |
310.
|
Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech
spektrofotometrickou metodou |
1 660
|
311. | Stanovení extraktu ve víně | 130 |
312. | Stanovení popela ve víně | 510 |
313. | Stanovení hustoty vína | 210 |
314. | Stanovení alkoholu ve víně – pyknometricky | 460 |
315. | Stanovení celkové kyselosti vína | 130 |
316. | Stanovení těkavých kyselin ve víně | 270 |
317. | Stanovení oxidu siřičitého ve víně | 180 |
318. | Stanovení pH vína | 130 |
319. | Stanovení alkality popela ve víně | 130 |
320. | Stanovení obsahu alkoholu | 460 |
321. | Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách | 1 740 |
322. | Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah | 650 |
323.
|
Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah
po destilaci |
650
|
324. | Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách | 650 |
325. | Stanovení barvy cukru v roztoku | 290 |
326. | Stanovení kyseliny glycyrrhizové metodou HPLC | 1 400 |
327.
|
Stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných
hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech refraktometricky |
200
|
328. | Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky | 270 |
329. | Stanovení redukujících látek ve víně a moštech | 680 |
330. | Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci | 570 |
331.
|
Stanovení oxidu siřičitého po destilaci – ovocná vína,
ostatní vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje, lihoviny |
570
|
332. | Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín | 130 |
333. | Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky | 610 |
334. | Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky | 640 |
335.
|
Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové
ve víně metodou HPLC s UV detekcí |
2 150
|
336. | Stanovení poměru voda/bílkoviny | 1 080 |
337. | Stanovení síranů ve víně gravimetricky | 770 |
338.
|
Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií
s detekcí FID |
2 690
|
339. | Stanovení metanolu plynovou chromatografií s detekcí FID | 2 690 |
340. | Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda | 200 |
341. | Stanovení elektrické vodivosti | 200 |
342. | Stanovení pH a volné kyselosti | 290 |
343. | Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí | 1 470 |
344. | Stanovení nerozpustných látek gravimetricky | 260 |
345. | Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase | 820 |
346.
|
Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky
se spektrofotometrickou detekcí |
1 220
|
347. | Stanovení velikosti písma údaje na obalu a plochy obalu | 230 |
348.
|
Stanovení obsahu škrobu po enzymatickém rozkladu
metodou HPLC |
2 550
|
349. | Stanovení čisté svalové bílkoviny | 3 150 |
350.
|
Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou
HPLC |
2 240
|
351. | Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS | 4 030 |
352.
|
Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného
původu metodou LC-MS/MS |
5 670
|
353. | Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD | 1 690 |
354.
|
Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové
gelové elektroforézy |
3 340
|
355. | Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky | 4 950 |
356.
|
Stanovení aktivity trypsinu v potravinách
spektrofotometricky |
3 430
|
357.
|
Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v
potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
4 540
|
358. | Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS | 3 110 |
359. | Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC | 2 590 |
360.
|
Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím
multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického setu |
470
|
361.
|
Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím
multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického setu |
470
|
362. | Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku | 550 |
363. | Stanovení plochy spotřebitelského balení | 400 |
364. | Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích | 210 |
365.
|
Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou
GC/FID |
6 720
|
366.
|
Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu
metodou LC-MS/MS |
5 140
|
367.
|
Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu
metodou LC-MS/MS |
5 140
|
368.
|
Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce
a mléčných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
4 540
|
369.
|
Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných
proteinů v masných výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
4 540
|
370.
|
Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování přídavkem
syntetického aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí |
12 490
|
371.
|
Stanovení obsahu hořčice v potravinách imuno-enzymatickou
metodou |
3 760
|
372. | Stanovení celkového obsahu cukrů v lihovinách | 1 530 |
373.
|
Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé
pšenice v mouce a těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
4 430
|
374. | Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení | 70 |
375. | Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot | 9 200 |
376. | Stanovení těkavých kyselin v lihovinách | 380 |
377.
|
Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách
imunoenzymatickou metodou (včetně dialýzy) |
4 300
|
378.
|
Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC
s UV detekcí |
1 470
|
379.
|
13 12
Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku C/ C 13 (vyjádřeného jako δ C) sacharidů metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) a průkaz původu sacharidů výpočtem ze stanovených hodnot |
7 480
|
380.
|
Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně
vázaným plazmatem ve víně |
2 560
|
381.
|
Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně
vázaným plazmatem v potravinách a nápojích |
2 560
|
382.
|
Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v
paprice metodou spektrofotometrickou |
1 400
|
383. | Stanovení hustoty lihovin | 210 |
384. | Stanovení hmotnosti potraviny/pokrmu | 90 |
385. | Stanovení objemu potraviny/pokrmu | 90 |
386.
|
Stanovení obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního
podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku nebo počtu tablet |
130
|
387. | Stanovení popela gravimetricky | 460 |
388.
|
Stanovení písku/popela nerozpustného v kyselině
gravimetricky |
550
|
389. | Stanovení sušiny refraktometricky | 200 |
390. | Stanovení methylsulfonylmethanu (MSM) metodou GC/FID | 2 540 |
391. | Stanovení glukosaminu a jeho forem metodou HPLC/DAD | 2 140 |
392. | Stanovení chondroitin sulfátu metodou HPLC/DAD | 6 860 |
393.
|
Stanovení lískových ořechů v potravinách imuno-enzymatickou
metodou |
3 540
|
394. | Stanovení kyseliny kyanovodíkové titračně | 2 190 |
395.
|
Stanovení specifických aktivních látek v potravinách metodou
HPLC/DAD |
1 870
|
396.
|
Stanovení pyrolizidinových alkaloidů v potravinách
rostlinného původu metodou LC-MS/MS |
8 710
|
397.
|
Stanovení furanu a příbuzných sloučenin v potravinách
metodou GC/MS |
6 870
|
398.
|
Stanovení přítomnosti degradačních produktů benzoátu
denatonia (bitrexu) v etanolu a lihovinách metodou GC/MS |
6 920
|
399.
|
Stanovení degradačních produktů karamelových barviv v
potravinách metodou LC-MS/MS |
5 700
|
400.
|
Stanovení léčiv v potravinách a doplňcích stravy metodou
LC/MS/MS |
5 350
|
401.
|
Stanovení a identifikace charakteristických proteinů pšenice
seté a pšenice špaldy proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
4 610
|
402.
|
Identifikace a stanovení toxinů Bacillus cereus v potravinách
proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
2 410
|
403.
|
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení
LC/DAD/FID/RID |
2 260
|
404. | Stanovení cyklamátu v potravinách metodou HPLC | 1 580 |
405. | Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103°C | 220 |
406. | Stanovení náhradních sladidel metodou UHPLC/MS | 5 670 |
407.
|
1
H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek 1 vín, H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek ovocných šťáv |
8 660
|
408.
|
1
H NMR profiling a kvantitativní screening hlavních složek medu |
9 280
|
409. | Posouzení funkčnosti obalu | 140 |
410.
|
18 16
Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku O/ O a poměru 13 12 18 stabilních izotopů uhlíku C/ C (vyjádřených jako delta O 13 a delta C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz geografického původu dopočtem z naměřených hodnot |
3 700
|
Příloha č. 2
Senzorické rozbory
Číslo
|
Rozbor
|
Výše náhrady
nákladů v Kč |
1.
|
Senzorické hodnocení jednoho znaku
u jednoho vzorku |
90
|
2.
|
Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho
vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě |
180
|
3.
|
Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku
bez mechanické nebo tepelné úpravy |
460
|
4.
|
Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku
s mechanickou nebo tepelnou úpravou |
550
|
5. | Posouzení označování potravin a popis obalu | 90 |
".
3. Na konci přílohy č. 3 se na samostatný řádek doplňuje věta "Náklady v Kč se matematicky zaokrouhlí na desítky Kč.".