2. Organická hnojiva, substráty, statková hnojiva
a) substráty
+------------------------------------------------------------------+
| mg/kg sušiny |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
| kadmium | olovo | rtuť | arsen | chrom | měď | nikl | zinek |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
| 2 3) | 100 | 1,0 | 30 | 100 | 100 | 50 | 300 |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
b) organická a statková hnojiva se sušinou 13 % a více
+------------------------------------------------------------------+
| mg/kg sušiny |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
| kadmium | olovo | rtuť | arsen | chrom | měď | nikl | zinek |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
| 2 | 100 | 1,0 | 30 | 100 | 150 | 50 | 600 |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
c) organická a statková hnojiva se sušinou menší než 13 %
+------------------------------------------------------------------+
| mg/kg sušiny |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
| kadmium | olovo | rtuť | arsen | chrom | měď | nikl | zinek |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
| 2 | 100 | 1,0 | 30 | 100 | 250 | 50 | 1200 |
+---------+-------+-------+-------+--------+-------+-------+-------+
d) organická hnojiva a substráty, při jejichž výrobě byly použity odpady z čistíren odpadních vod
+-----------------------------------------------------------------+
| Přípustné množství mikroorganismů (KTJ 4)) |
+-------------------------+---------------------------------------+
| Salmonella sp. | Escherichia coli nebo enterokoky |
| (v 50 g vzorku - | (v 1 g - 5 zkoušených vzorků) |
| 5 zkoušených vzorků) | |
+-------------------------+-------------------------+-------------+
| 5 vzorků | 4 vzorky | 1 vzorek |
+-------------------------+-------------------------+-------------+
| | 3 | 3 |
| negativní | 10 | 5 x 10 |
+-------------------------+-------------------------+-------------+