ČÁST I.
Chov skotu
+----------------------------------------------------------------------------------+
| A. Chovatel zjišťuje a eviduje tyto údaje: |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| 1. identifikační číslo a datum narození zvířete |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| 2. datum otelení |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| 3. kód charakterizující průběh porodu, případně údaje o mrtvě narozených nebo |
| uhynulých telatech |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| 4. identifikační číslo matky a pohlaví živě narozených telat |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| 5. datum zaprahnutí plemenice (u plemen kombinovaných a mléčných typů), |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| 6. v přirozené plemenitbě zahájení a ukončení připouštěcího období a plemeníka, |
| který ve stádě v tomto období působil |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| 7. datum a důvod vyřazení zvířete |
+----------------------------------------------------------------------------------+
| B. Oprávněná osoba zjišťuje a eviduje tyto údaje: |
+---------------------------------+------------------------------------------------+
| 1. pro účely provádění kontroly | 1.1. identifikační číslo plemenice |
| mléčné užitkovosti | 1.2. datum provedené kontroly a dobu od |
| | předchozího dojení |
| | 1.3. pořadí laktace |
| | 1.4. množství nadojeného mléka při kontrole |
| | v kg |
| | 1.5. číslo odebraného vzorku |
+---------------------------------+------------------------------------------------+
| 2. pro účely provádění | 2.1. identifikační číslo plemenice |
| rozborů mléka | 2.2. obsah bílkovin, tuku a laktózy |
| | 2.3. další ukazatele kvality mléka |
+---------------------------------+------------------------------------------------+
| 3. pro účely provádění | 3.1. identifikační číslo plemenice |
| zkoušky dojitelnosti | 3.2. datum zkoušky a otelení |
| | 3.3. pořadí laktace |
| | 3.4. množství nadojeného mléka při kontrole |
| | 3.5. dobu od počátku do ukončení dojení |
+---------------------------------+------------------------------------------------+
| 4. pro účely zjišťování | 4.1. identifikační údaje býka |
| vlastní užitkovosti | 4.2. údaje o původu býka a osvědčení jeho |
| býků v odchovnách | původu nejpozději do zahájení testu |
| | 4.3. datum přísunu do odchovny, zahájení a |
| | ukončení zkoušky vlastní užitkovosti, |
| | výběru do plemenitby, popřípadě vyřazení |
| | ze zkoušky, včetně důvodu vyřazení |
| | 4.4. hmotnost a tělesné rozměry |
| | 4.5. množství a spotřebu krmiv a živin v |
| | průběhu zkoušky |
| | 4.6. výsledek testu vlastní užitkovosti a |
| | výběru pro plemenitbu |
| | 4.7. údaje o zdravotním stavu býka od přísunu |
| | do výběru pro plemenitbu |
+---------------------------------+------------------------------------------------+
| 5. pro účely testování masné | 5.1. identifikační údaje zahrnující číslo |
| užitkovosti ve stanicích | býka, číslo skupiny a otce býka |
| kontroly výkrmnosti skotu | 5.2. datum nákupu, začátku a ukončení testu, |
| | popřípadě úhynu nebo nutné porážky v |
| | průběhu testu |
| | 5.3. hmotnost ve stanovených obdobích |
| | 5.4. hmotnost jatečně opracovaného těla a |
| | jeho částí po porážce |
| | 5.5. třídy jakosti jatečně opracovaného těla |
+---------------------------------+------------------------------------------------+
| 6. pro účely kontroly | 6.1. datum kontroly |
| užitkovosti masného typu | 6.2. hmotnost |
| skotu bez tržní produkce | 6.3. osvalení, pokud se u jednotlivých plemen |
| mléka | zjišťuje |
| | 6.4. výskyt rohů, pokud se u jednotlivých |
| | plemen zjišťuje |
+---------------------------------+------------------------------------------------+
| 7. pro účely popisu a | 7.1. identifikační číslo plemenice |
| hodnocení zevnějšku | 7.2. datum provedení popisu a hodnocení |
| | 7.3. pořadí laktace |
| | 7.4. tělesné rozměry |
| | 7.5. bodové ohodnocení jednotlivých znaků |
| | a souhrnná hodnota |
+---------------------------------+------------------------------------------------+