2.5.3 ČÍŠNÍK
2. platová třída
1. Nabídka jednoduchého sortimentu zboží včetně obsluhy.
2. Obsluha strávníků v závodních jídelnách a obdobných stravovacích zařízeních.
3. platová třída
1. Obsluha hostů převážně pod přímým vedením, případné inkaso tržeb a jejich vyúčtování.
2. Obsluha strávníků v závodních jídelnách a obdobných stravovacích zařízeních s inkasem.
4. platová třída
1. Čepování nápojů včetně základní údržby výčepního zařízení a inkasa tržeb.
2. Samostatné přijímání objednávek, stolničení a obsluha hostů, inkaso tržeb.
5. platová třída
1. Příprava tabule, stolničení a obsluha, zejména při zvláštních příležitostech včetně dohotovení jídel u stolu a jejich konečné úpravy.
2. Výroba míšených nápojů včetně obsluhy u barového pultu, inkaso tržeb, případně i ve valutách a jejich vyúčtování.
6. platová třída
1. Organizace prací a obsluhy na svěřeném úseku.
2. Vysoce odborné a specializované práce při obsluze hostů, spojené se složitým servírováním, například francouzským, staroanglickým a mezinárodním.