Příloha č. 29
Skupiny surovin pro uvádění druhů krmných surovin v označování kompletních a doplňkových krmiv pro domácí zvířata
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Skupina | Zahrnuje |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 1 | 2 |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 1. Maso a výrobky živočišného | všechny masité části poražených teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo vhodným |
| původu | způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při zpracování těl nebo části |
| | těl teplokrevných suchozemských zvířat. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 2. Mléko a mléčné výrobky | veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky |
| | získané při zpracování mléka. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 3. Vejce a výrobky z vajec | veškeré vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky ze |
| | zpracování vajec. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 4. Oleje a tuky | veškeré živočišné a rostlinné oleje a tuky. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 5. Kvasnice | veškeré druhy kvasnic, pokud byly devitalizovány a usušeny. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 6. Ryby a vedlejší výrobky z ryb | ryby nebo části ryb v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky ze |
| | zpracování ryb. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 7. Obiloviny | veškeré druhy obilovin bez ohledu na jejich zpracování nebo výrobky obsahující škrobnatý endosperm. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 8. Zeleniny | veškeré druhy zelenin a luštěnin v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 9. Vedlejší výrobky rostlinného | vedlejší výrobky ze zpracování rostlinných produktů, zejména obilovin, zelenin, luštěnin a olejnatých |
| původu | semen. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 10. Bílkovinné extrakty rostlinného | veškeré výrobky rostlinného původu, u nichž byla bílkovinná složka vhodným způsobem koncentrována |
| původu | na nejméně 500 g/kg dusíkatých látek v sušině, které mohou mít změněnou texturu (strukturu). |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 11. Minerální látky | veškeré anorganické látky vhodné pro výživu zvířat. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 12. Cukry | veškeré druhy cukrů. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 13. Ovoce | veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 14. Ořechy | veškeré plody ze skořápek. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 15. Semena | veškeré druhy semen v celém stavu nebo drcené. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 16. Řasy | veškeré řasy v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 17. Měkkýši a korýši | veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur (mušlí) v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované |
| | a vedlejší výrobky vzniklé při jejich zpracování. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 18. Hmyz | veškeré druhy hmyzu ve všech vývojových stádiích. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 19. Pekařské výrobky | veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek a těstovin. |
+--------------------------------------+--------------------------------------------------------------------------------------------------------+
------------------------------------------------------------------