Příloha č. 7
Mikrobiologická kritéria pro upravený kal pro aplikaci na zemědělské půdě v přechodném období
Tabulka č. 1
Kal kategorie I.
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
| Indikátorový | Jednotky | Počet zkoušených | Limitní hodnota |
| mikroorganismus | | vzorků při každé | [nález/KTJ *)] |
| | | kontrole výstupu | |
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
| Salmonella spp. | nález v | 5 | negativní |
| | 1 g sušiny | | |
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
| Termotolerantní | KTJ *) v | 5 | 3 |
| koliformní | 1 gramu sušiny | | < 10 |
| bakterie | | | |
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
| Enterokoky | KTJ *) v | 5 | 3 |
| | 1 gramu sušiny | | < 10 |
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
*) KTJ - kolonie tvořící jednotku
Tabulka č. 2
Kal kategorie II
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
| Indikátorový | Jednotky | Počet zkoušených | Limitní hodnota |
| mikroorganismus | | vzorků při každé | [nález/KTJ *)] |
| | | kontrole výstupu | |
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
| Termotolerantní | KTJ *) v | 5 | 3 6 |
| koliformní | 1 gramu sušiny | | 10 - 10 |
| bakterie | | | |
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
| Enterokoky | KTJ *) v | 5 | 3 6 |
| | 1 gramu sušiny | | 10 - 10 |
+------------------+----------------+------------------+-----------------+
*) KTJ - kolonie tvořící jednotku
******************************************************************