CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 437/2016 Sb. Vyhláška o podmínkách použití upravených kalů na zemědělské půdě a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady a změně vyhlášky č. 341/2008 Sb., o podrobnostech nakládání s biologicky rozložitelnými odpady a o změně vyhlášky č. 294/2005 Sb., o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady (vyhláška o podrobnostech nakládání s biologicky rozložitelnými odpady) Příloha č. 7 - Mikrobiologická kritéria pro upravený kal pro aplikaci na zemědělské půdě v přechodném období

Příloha č. 7 - Mikrobiologická kritéria pro upravený kal pro aplikaci na zemědělské půdě v přechodném období

437/2016 Sb. Vyhláška o podmínkách použití upravených kalů na zemědělské půdě a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady a změně vyhlášky č. 341/2008 Sb., o podrobnostech nakládání s biologicky rozložitelnými odpady a o změně vyhlášky č. 294/2005 Sb., o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady (vyhláška o podrobnostech nakládání s biologicky rozložitelnými odpady)

Příloha č. 7

Mikrobiologická kritéria pro upravený kal pro aplikaci na zemědělské půdě v přechodném období

Tabulka č. 1

Kal kategorie I.

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

| Indikátorový | Jednotky | Počet zkoušených | Limitní hodnota |

| mikroorganismus | | vzorků při každé | [nález/KTJ *)] |

| | | kontrole výstupu | |

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

| Salmonella spp. | nález v | 5 | negativní |

| | 1 g sušiny | | |

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

| Termotolerantní | KTJ *) v | 5 | 3 |

| koliformní | 1 gramu sušiny | | < 10 |

| bakterie | | | |

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

| Enterokoky | KTJ *) v | 5 | 3 |

| | 1 gramu sušiny | | < 10 |

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

*) KTJ - kolonie tvořící jednotku

Tabulka č. 2

Kal kategorie II

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

| Indikátorový | Jednotky | Počet zkoušených | Limitní hodnota |

| mikroorganismus | | vzorků při každé | [nález/KTJ *)] |

| | | kontrole výstupu | |

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

| Termotolerantní | KTJ *) v | 5 | 3 6 |

| koliformní | 1 gramu sušiny | | 10 - 10 |

| bakterie | | | |

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

| Enterokoky | KTJ *) v | 5 | 3 6 |

| | 1 gramu sušiny | | 10 - 10 |

+------------------+----------------+------------------+-----------------+

*) KTJ - kolonie tvořící jednotku

******************************************************************