CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 42/2002 Sb.m.s. Sdělení o Dohodě o volném obchodu mezi státy Evropského sdružení volného obchodu (Island, Lichtenštejnsko, Norsko a Švýcarsko) a ČR Tabulka IV k Protokolu A - Norsko

Tabulka IV k Protokolu A - Norsko

42/2002 Sb.m.s. Sdělení o Dohodě o volném obchodu mezi státy Evropského sdružení volného obchodu (Island, Lichtenštejnsko, Norsko a Švýcarsko) a ČR

Tabulka IV k Protokolu A 1)

NORSKO

------------------+-------------------------------------+-------------------
Kód čísla | Název zboží | Celní sazba NOK
| | za kg/% valorická
------------------+-------------------------------------+-------------------
04.03 | Podmáslí, kyselé mléko a smetana, |
| jogurt, kefír a jiné fermentované |
| (kysané) nebo acidofilní mléko a |
| smetana, též zahuštěné nebo |
| obsahující přidaný cukr nebo jiná |
| sladidla nebo ochucené nebo |
| obsahující přidané ovoce, ořechy |
| nebo kakao: |
| |
| - Jogurt: |
| |
| - - Obsahující přidané ovoce, |
| ořechy nebo bobulovité plody: |
| |
10.2 | - - - V prášku, granulích nebo | * +0,50
| v jiné pevné formě |
| |
10.3 | - - - Ostatní | * +0,50
| |
ex 10.9 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Ochucené nebo obsahující | *
| kakao |
| |
ex 90.0 | - Ostatní: |
| |
| - - Ochucené nebo obsahující kakao | *
| |
| - - Obsahující přidané ovoce, | * +0,50
| ořechy nebo bobulovité plody |
| |
07.10 | Zelenina (též vařená ve vodě nebo |
| v páře) zmrazená: |
| |
40.9 | - Kukuřice cukrová (Zea mays var. | BEZ
| saccharata) |
| |
07.11 | Zelenina prozatímně konzervovaná |
| (např. oxidem siřičitým nebo ve |
| slané vodě, sířenou vodou nebo |
| přidáním jiných konzervačních |
| látek), ale v tomto stavu nevhodná |
| k okamžitému požívání: |
| |
| - Ostatní zelenina, zeleninové |
| směsi: |
| |
90.2 | - - Kukuřice cukrová (Zea mays | BEZ
| var. saccharata) |
| |
13.02 | Rostlinné šťávy a výtažky; |
| pektinové látky, pektináty a |
| pektany; agar-agar a ostatní slizy |
| a zahušťovadla získané z rostlin, |
| též upravené: |
| |
| - Slizy a zahušťovadla získané |
| z rostlin, též upravené: |
| |
ex 31.0 | - - Agar-agra: |
| |
| - - - Upravený | BEZ
| |
ex 32.0 | - - Slizy a zahušťovadla ze |
| svatojánského chleba nebo |
| z guarových semen, též |
| upravené: |
| |
| - - - Upravené | BEZ
| |
ex 39.0 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Upravené | BEZ
| |
17.02 | Ostatní cukry, včetně chemicky |
| čisté laktózy, maltózy, glukózy |
| a fruktózy, v pevném stavu; cukerné |
| sirupy bez přísad aromatických |
| přípravků nebo barviva; umělý med, |
| též smíšený s přírodním medem; |
| karamel: |
| |
50.9 | - Chemicky čistá fruktóza | BEZ
| |
| - Ostatní, včetně invertního cukru: |
| |
ex 90.9 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Chemicky čistá maltóza | BEZ
| |
17.04 | Cukrovinky (včetně bílé čokolády) | *
| neobsahující kakao |
| |
18.06 | Čokoláda a ostatní potravinové |
| přípravky obsahující kakao: |
| |
10.0 | - Kakaový prášek obsahující přidaný | *
| cukr nebo jiná sladidla |
| |
| - Ostatní přípravky v blocích nebo |
| v tabulkách o hmotnosti větší než |
| 2 kg nebo v tekutém nebo |
| v těstovitém stavu nebo ve formě |
| prášku, granulí a podobně, |
| v nádobách nebo v přímém balení |
| s obsahem o hmotnosti vyšší než |
| 2 kg: |
| |
20.1 | - - Zmrzlinové prášky nebo konzumní | *
| smetanové prášky |
| |
20.9 | - - Ostatní | *
| |
| - Ostatní v blocích, tabulkách nebo |
| tyčinkách: |
| |
31.0 | - - Plněné | *
| |
32.0 | - - Neplněné | *
| |
| - Ostatní: |
| |
90.1 | - - Ostatní čokoláda | *
| |
90.2 | - - Zmrzlinové prášky a konzumní | *
| smetanové prášky |
| |
90.9 | - Ostatní poživatelné přípravky | *
| |
19.01 | Sladový výtažek; potravinové |
| přípravky z mouky, krupice, škrobu |
| nebo sladových výtažků, |
| neobsahující kakao nebo obsahující |
| méně než 40 % hmotnostních kakaa |
| měřeno na zcela odtučněném základě, |
| jinde neuvedené ani nezahrnuté; |
| potravinové přípravky čísel 0401 až |
| 0404, neobsahující kakao nebo |
| obsahující méně než 5 % |
| hmotnostních měřeno na zcela |
| odtučněném základě, jinde neuvedené |
| ani nezahrnuté: |
| |
| - Přípravky pro dětskou výživu |
| v balení pro drobný prodej: |
| |
10.1 | - - Produktů čísel 04.01 až 04.04 | * +0,50
| |
10.9 | - - Ostatní | * +0,50
| |
| - Směsi a těsta pro přípravu |
| pekařského zboží čísla 19.05: |
| |
20.1 | - - V nádobách s čistým obsahem do | *
| 2 kg |
| |
20.9 | - - Ostatní | * +0,50
| |
| - Ostatní: |
| |
90.1 | - - Sladový výtažek | BEZ
| |
90.9 | - - Ostatní | * +0,50
| |
19.02 | Těstoviny, též vařené nebo nadívané |
| (masem nebo jinými nádivkami) nebo |
| jinak upravené, jako špagety, |
| makarony, nudle, široké nudle, |
| noky, ravioli (masové nebo |
| zeleninové taštičky), cannelloni |
| (druh makaronů); kuskus, též |
| připravený: |
| |
| - Těstoviny nevařené, nenadívané |
| ani jinak nepřipravené: |
| |
11.0 | - - Obsahující vejce: | * +0,20
| |
19.0 | - - Ostatní | * +0,20
| |
| - Nadívané těstoviny, též vařené |
| nebo jinak připravené: |
| |
20.9 | - - Ostatní: | *
| |
30.0 | - Ostatní těstoviny | *
| |
40.0 | - Kuskus | * +0,20
| |
19.03 | Tapioka a její náhražky ze škrobu | * +0,20
| ve tvaru vloček, zrn, perel, prachu |
| a v podobných tvarech |
| |
19.04 | Připravené potraviny získané |
| bobtnáním nebo pražením obilovin |
| nebo výrobků z obilí (např. pražené |
| kukuřičné vločky - corn flakes); |
| obiloviny (jiné než kukuřice) |
| v zrnech, ve formě vloček nebo |
| jinak zpracovaná zrna (kromě mouky |
| a krupice) předvařené nebo jinak |
| připravené, jinde neuvedené ani |
| nezahrnuté: |
| |
| - Připravené potraviny získané |
| bobtnáním nebo pražením obilovin |
| nebo výrobků z obilí: |
| |
10.1 | - - "Corn flakes" (kukuřičné | *
| vločky) |
| |
10.9 | - - Ostatní | *
| |
| - Ostatní: |
| |
| - - Předvařená rýže neobsahující |
| přidané přísady |
| |
90.2 | - - - Jiné než stravovací účely | *
| |
90.9 | - - Ostatní | *
| |
19.05 | Pekařské zboží, jemné nebo |
| trvanlivé pečivo, též s přidáním |
| kakaa; hostie, prázdné oplatky |
| používané pro farmaceutické účely, |
| oplatky, sušené těsto z mouky, |
| škrobu v listech a podobné výrobky: |
| |
10.0 | - Křupavý chléb zvaný "knäckebrot" | * +10 %
| |
20.0 | - Perník a podobně | *
| |
30.0 | - Sladké sušenky; oplatky a malé | *
| oplatky |
40.0 | - Suchary, opékaný chléb a podobné | *
| opékané výrobky |
| |
| - Ostatní: |
| |
| - - Pizza (včetně porcované pizzy |
| a podobně) |
| |
90.1 | - - - Obsahující uzeniny, maso nebo | *
| poživatelné masové droby |
| |
90.2 | - - - Ostatní, včetně základu pizzy | *
| |
90.3 | - - Ostatní pekařské zboží, tenký | *
| křupavý oplatkový chléb zvaný |
| "knäckebrot", vídeňský chléb |
| (včetně tyčinek apod.) a |
| sušenky, s výjimkou sušenek |
| spadajících pod položku |
| 1905.3001 |
| |
90.9 | - - Ostatní | *
| |
20.01 | Zelenina, ovoce, ořechy a jiné |
| jedlé části rostlin, připravené |
| nebo konzervované v octě nebo |
| v kyselině octové: |
| |
| - Ostatní: |
| |
| - - Zelenina: |
| |
90.4 | - - - Kukuřice cukrová (Zea mays | BEZ
| var. saccharata) |
| |
20.04 | Ostatní zelenina připravená nebo |
| konzervovaná jinak než v octě nebo |
| v kyselině octové, zmrazená, jiná |
| než výrobky čísla 2006: |
| |
| - Brambory: |
| |
| - - Ve formě mouky, šrotu nebo |
| vloček |
| |
10.1 | - - - S obsahem 75 % brambor a více | * +0,20
| |
10.2 | - - - Ostatní | * +0,20
| |
| - Ostatní zelenina a zeleninové |
| směsi: |
| |
90.2 | - - Kukuřice cukrová (Zea mays var. | *
| saccharata) |
| |
20.05 | Ostatní zelenina připravená nebo |
| konzervovaná jinak než v octě nebo |
| v kyselině octové, nezmrazená, jiná |
| než výrobky čísla 2006: |
| |
| - Brambory: |
| |
| - - Ve formě mouky, šrotu nebo |
| vloček |
| |
20.1 | - - - S obsahem 75 % brambor a více | * +0,20
| |
20.2 | - - - Ostatní | * +0,20
| |
80.9 | - - Kukuřice cukrová (Zea mays var. | *
| saccharata) |
| |
20.8 | Ovoce, ořechy a jiné jedlé části |
| rostlin, jinak upravené nebo |
| konzervované, též s přídavkem cukru |
| nebo jiných sladidel nebo alkoholu, |
| jinde neuvedené ani nezahrnuté: |
| |
| - Ořechy, arašídy a jiná semena, |
| též spolu smíšená: |
| |
| - - Arašídy (burské oříšky): |
| |
11.1 | - - - Arašídové máslo | BEZ
| |
21.01 | Výtažky, esence (tresti) a |
| koncentráty z kávy, čaje nebo maté |
| a přípravky na bázi těchto výrobků |
| nebo na bázi kávy, čaje nebo maté; |
| pražená čekanka a jiné pražené |
| kávové náhražky a výtažky, esence |
| (tresti) a koncentráty z nich: |
| |
| - Výtažky, esence a koncentráty |
| z kávy a přípravky se základem |
| z těchto výtažků, esencí nebo |
| koncentrátů nebo se základem |
| z kávy: |
| |
ex 12.0 | - - Přípravky se základem z kávy | BEZ
| (včetně past z kávy) |
| |
| - Výtažky, esence (tresti) |
| a koncentráty z čaje nebo z maté |
| a přípravky na bázi těchto |
| výtažků, esencí (trestí) nebo |
| koncentrátů nebo na bázi čaje |
| nebo maté: |
| |
ex 20.9 | - - Přípravky se základem z čaje | BEZ
| nebo maté |
| |
30.0 | - Pražená čekanka a jiné pražené | BEZ
| náhražky kávy a výtažky, esence |
| (tresti) a koncentráty z nich |
| |
21.02 | Droždí (aktivní nebo neaktivní); |
| jiné neaktivní jednobuněčné |
| mikroorganismy, vyjma očkovacích |
| látek čísla 3002; hotové prášky do |
| pečiva: |
| |
| - Aktivní droždí: |
| |
10.1 | - - Kultivované násadové kvasinky | *
| (kvasinkové kultury) |
| |
10.9 | - - Ostatní | *
| |
| - Neaktivní droždí; jiné neaktivní |
| jednobuněčné mikroorganismy: |
| |
20.1 | - - Droždí pro účely stravování | BEZ
| |
20.2 | - - Ostatní neaktivní droždí | *
| |
21.03 | Omáčky a přípravky pro omáčky; |
| směsi koření a směsi přísad pro |
| ochucení; hořčičná moučka a |
| připravená hořčice: |
| |
10.0 | - Sojová omáčka | BEZ
| |
| - Kečup a jiné omáčky z rajčat: |
| |
20.1 | - - Kečup | *
| |
20.2 | - - Jiné omáčky z rajčat | *
| |
| - Ostatní: |
| |
90.1 | - - Majonézy a remulády | *
| |
90.0 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Tekutý přípravek "Chutney" | BEZ
| z manga |
| |
| - - - Ostatní | *
| |
21.04 | Polévky a bujóny: přípravky pro |
| polévky a bujóny; homogenizované |
| směsi potravinářských přípravků: |
| |
| - Polévky a bujóny, přípravky pro |
| polévky a bujóny: |
| |
| - - Ve vzduchotěsných nádobách: |
| |
10.1 | - - - Masový bujón | *
| |
10.2 | - - - Zeleninové polévky a bujón, | *
| též koncentrované, |
| neobsahující maso ani masové |
| výtažky |
| |
10.3 | - - - Rybí polévka (obsahující | *
| nejméně 25 % hmotnostních |
| ryby) |
| |
10.4 | - - - Ostatní | *
| |
| - - Ostatní: |
| |
10.5 | - - - Obsahující maso nebo masové | *
| výtažky |
| |
10.6 | - - - Rybí polévka (obsahující | *
| nejméně 25 % hmotnostních |
| ryby) |
| |
10.9 | - - - Ostatní | *
| |
21.05 | Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky, |
| též s obsahem kakaa: |
| |
00.1 | - Obsahující kakao | * +0,90
| |
| - Ostatní: |
| |
00.2 | - - Obsahující mastné substance | * +1,70
| |
00.9 | - - Ostatní | *
| |
21.06 | Potravinové přípravky jinde |
| neuvedené ani nezahrnuté: |
| |
10.0 | - Bílkovinné koncentráty a | *
| bílkovinné texturované látky |
| |
| - Ostatní: |
| |
90.1 | - - Složené nealkoholické | *
| přípravky, založené na |
| výtažcích čísla 13.02, |
| používané k výrobě nápojů |
| |
90.2 | - - Přípravky z jablečné šťávy nebo | * +10 %
| šťávy z černého rybízu, |
| používané k výrobě nápojů |
| |
90.3 | - - Přípravky z ostatních šťáv, | *
| používané k výrobě nápojů |
| |
90.4 | - - Bonbóny a žvýkačky, | *
| neobsahující cukr |
| |
| - - Ostatní: |
| |
90.5 | - - - Náhražky smetany | *
| |
90.6 | - - - Tukové emulze a podobné | * +25 %
| přípravky, obsahující více |
| než 15 % hmotnostních |
| mléčných tuků |
| |
90.9 | - - Ostatní | *
| |
22.02 | Voda, včetně minerálních vod a | *
| sodovek, s přídavkem cukru nebo |
| jiných sladidel nebo aromatizovaná |
| a jiné nealkoholické nápoje, vyjma |
| ovocné nebo zeleninové šťávy čísla |
| 2009 |
| |
22.03 | Pivo ze sladu | *
| |
22.05 | Vermut a ostatní víno z čerstvých | BEZ
| hroznů, připravené pomocí |
| aromatických bylin nebo jiných |
| aromatických látek |
| |
22.08 | Etylalkohol nedenaturovaný |
| s objemovým obsahem alkoholu menším |
| než 80 % vol.; destiláty, likéry |
| a jiné lihové nápoje: |
| |
ex 70.0 | - Ostatní: |
| |
| - - Likéry obsahující vejce nebo | BEZ
| vaječné žloutky a/nebo cukr |
| sacharózu nebo invertní cukr) |
| |
29.05 | Acyklické alkoholy a jejich |
| halogen-, sulfo-, nitro- nebo |
| nitrosoderiváty: |
| |
| - Ostatní vícesytné alkoholy: |
| |
43.0 | - - Mannitol (mannit) | BEZ
| |
44.0 | - - D-Glucitol (sorbitol, sorbit) | BEZ
| |
29.15 | Nasycené acyklické monokarboxylové |
| kyseliny a jejich anhydridy, |
| halogenidy, peroxidy a |
| peroxykyseliny; jejich halogen-, |
| sulfo-, nitro- nebo |
| nitrosoderiváty: |
| |
| - Kyselina mravenčí, její soli |
| a estery: |
| |
ex 13.0 | - - Estery kyseliny mravenčí: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - Estery kyseliny octové: |
| |
ex 39.0 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - Mono-, di- nebo trichloroctové |
| kyseliny, jejich soli a estery: |
| |
ex 40.02| - - Soli a estery: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - Propionová kyselina, její soli |
| a estery: |
| |
ex 50.2 | - Soli a estery propionové |
| kyseliny: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - Kyseliny máselné, kyseliny |
| valerové, jejich soli a estery: |
| |
ex 60.2 | - - Soli a estery kyseliny máselné |
| a valerové: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - Kyselina palmitová, kyselina |
| stearová, jejich soli a estery: |
| |
ex 70.2 | - - Soli a estery kyseliny |
| palmitové a stearové: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - Ostatní: |
| |
ex 90.9 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
29.16 | Nenasycené acyklické |
| monokarboxylové kyseliny, cyklické |
| monokarboxylové kyseliny,jejich |
| anhydridy, halogenidy, peroxidy a |
| peroxykyseliny; jejich halogen-, |
| sulfo-, nitro- nebo |
| nitrosoderiváty: |
| |
| - Nenasycené acyklické |
| monokarboxylové kyseliny, jejich |
| anhydridy, halogenidy, peroxidy, |
| peroxykyseliny a jejich deriváty: |
| |
ex 12.0 | - - Estery kyseliny akrylové: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
ex 14.0 | - - Estery kyseliny methakrylové: |
| |
| - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - - Kyselina olejová, linolová nebo |
| linolenová, jejich soli a |
| estery: |
| |
ex 15.2 | - - - Soli a estery kyseliny |
| olejové, linolové nebo |
| linolenové: |
| |
| - - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
| - - Ostatní: |
| |
ex 19.9 | - - - Ostatní: |
| |
| - - - - Estery mannitolu a estery | BEZ
| sorbitolu |
| |
29.17 | Polykarboxylové kyseliny, jejich |
| anhydridy, halogenidy, peroxidy |
| a peroxykyseliny; jejich halogen-, |
| sulfo-, nitro- nebo |
| nitrosoderiváty: |
| |
| - Acyklické polykarboxylové |
| kyseliny, jejich anhydridy, |
| halogenidy, peroxidy, |
| peroxykyseliny a jejich deriváty: |
| |
| - - Ostatní: |
| |
ex 19.1 | - - - Kyselina itakonová a její | BEZ
| soli |
| |
ex 19.9 | - - - Estery kyseliny itakonové | BEZ
| |
29.18 | Karboxylové kyseliny s přidanou |
| kyslíkatou funkcí a jejich |
| anhydridy, halogenidy, peroxidy a |
| peroxykyseliny; jejich halogen-, |
| sulfo-, nitro- nebo |
| nitrosoderiváty: |
| |
| - Karboxylové kyseliny |
| s alkoholovou funkcí, ale bez |
| jiné kyslíkaté funkce, jejich |
| anhydridy, halogenidy, peroxidy, |
| peroxykyseliny a jejich deriváty: |
| |
| - - Kyselina mléčná, její soli |
| a estery: |
| |
11.1 | - - - Kyselina mléčná a její soli | BEZ
| |
11.2 | - - - Estery kyseliny mléčné | BEZ
| |
14.0 | - - Kyselina citronová BEZ
| |
| - - Soli a estery kyseliny |
| citronové: |
| |
15.1 | - - - Soli | BEZ
| |
11.2 | - - - Estery | BEZ
| |
| - - Ostatní: |
| |
| - - - Kyselina glycerová, kyselina |
| glykolová, kyselina cukrová, |
| kyselina izo-sacharidová, |
| kyselina heptasacharidová, |
| jejich soli a estery: |
| |
ex 19.1 | - - - - Kyseliny a soli | BEZ
| |
ex 19.9 | - - - - Estery | BEZ
| |
29.32 | Heterocyklické sloučeniny pouze |
| s kyslíkatým(i) heteroatomem |
| (heteroatomy): |
| |
| - Sloučeniny obsahující ve |
| struktuře nekondenzovaný furanový |
| kruh (hydrogenovaný nebo |
| nehydrogenovaný): |
| |
ex 19.0 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Bezvodé sloučeniny mannitolu | BEZ
| a sorbitolu, kromě maltolu |
| a izomaltolu |
| |
ex 99.0 | - Ostatní: |
| |
| - - Methylglukosidy | BEZ
| |
| - - Bezvodé sloučeniny mannitolu | BEZ
| a sorbitolu, kromě maltolu |
| a izomaltolu |
| |
29.40 | Cukry, chemicky čisté, jiné než |
| sacharóza, laktóza, maltóza, |
| glukóza a fruktóza; ethery a estery |
| cukrů a jejich soli, jiné než |
| výrobky čísel 2937, 2938 nebo 2939: |
| |
ex 00.0 | - Jiné než rhamnosa, rafinosa a | BEZ
| mannosa |
| |
29.41 | Antibiotika: |
| |
10.0 | - Peniciliny a jejich deriváty se | BEZ
| strukturou penicilánové kyseliny; |
| jejich soli |
| |
30.01 | Žlázy a jiné orgány |
| k organoterapeutickým účelům, |
| sušené, též v prášku; výtažky ze |
| žláz nebo jiných orgánů nebo jejich |
| výměšků k organoterapeutickým |
| účelům; heparin a jeho soli; jiné |
| lidské nebo živočišné látky |
| připravené k terapeutickým nebo |
| profylaktickým účelům, jinde |
| neuvedené ani nezahrnuté: |
| |
ex 90.0 | - Ostatní: |
| |
| - - Heparin a jeho soli | BEZ
| |
35.01 | Kasein, kaseináty a jiné deriváty |
| kaseinu; kaseinové klihy: |
| |
10.0 | - Kasein | *
| |
| - Ostatní: |
| |
90.1 | - - Kaseináty a jiné deriváty | *
| kaseinu |
| |
90.2 | - - Kaseinové klihy | BEZ
| |
35.05 | Dextriny a jiné modifikované škroby |
| (např. předželatinované nebo |
| esterifikované škroby); klihy na |
| bázi škrobů nebo dextrinů nebo |
| jiných modifikovaných škrobů: |
| |
10.0 | - Dextriny a jiné modifikované | *
| škroby |
| |
20.0 | - Klihy | BEZ
| |
35.06 | Připravené klihy a jiná připravená |
| lepidla, jinde neuvedené ani |
| nezahrnuté; výrobky vhodné |
| k použití jako klihy nebo lepidla |
| upraven pro drobný prodej jako |
| klihy nebo lepidla, o čisté |
| hmotnosti nepřesahující 1 kg: |
| |
ex 10.0 | - Výrobky vhodné k použití jako |
| klihy nebo lepidla, upravené pro |
| drobný prodej jako klihy nebo |
| lepidla, o čisté hmotnosti |
| nepřesahující 1 kg |
| |
| - - Na bázi umulze křemičitanu | BEZ
| sodného |
| - Ostatní: |
| |
ex 99.0 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Na bázi emulze křemičitanu | BEZ
| sodného nebo pryskyřičných |
| emulzí |
| |
35.07 | Enzymy; připravené enzymy, jinde |
| neuvedené ani nezahrnuté: |
| |
ex 90.0 | - Ostatní |
| |
| - - Připravené enzymy obsahující | BEZ
| potraviny |
| |
38.09 | Přípravky k úpravě povrchu, |
| k apretování, přípravky ke |
| zrychlení barvení nebo ustálení |
| barviv a jiné výrobky a přípravky |
| (např. apretury a mořidla) |
| používané v textilním, papírenském, |
| kožedělném nebo podobném průmyslu, |
| jinde neuvedené ani nezahrnuté: |
| |
10.0 | - Na bázi škrobových látek | BEZ
| |
| - Ostatní: |
| |
ex 91.0 | - - Druhy používané v textilním |
| nebo podobném průmyslu: |
| |
| - - - Obsahující škrob nebo výrobky | BEZ
| získané ze škrobu |
| |
ex 92.0 | - - Druhy používané v papírenském |
| nebo podobném průmyslu: |
| |
| - - - Obsahující škrob nebo výrobky | BEZ
| získané ze škrobu |
| |
ex 93.0 | - - Druhy používané v kožedělném |
| nebo podobném průmyslu: |
| |
| - - - Obsahující škrob nebo výrobky | BEZ
| získané ze škrobu |
| |
38.23 | Technické monokarboxylové mastné |
| kysleiny; kyselé oleje z rafinace; |
| technické mastné alkoholy: |
| |
| - Technické monokarboxylové mastné |
| kyseliny; kyselé oleje |
| z rafinace: |
| |
| - - Mastné kyseliny z tallového |
| oleje: |
| |
13.1 | - - - Pro krmné účely | BEZ
| |
13.9 | - - - Ostatní | BEZ
| |
38.24 | Připravená pojidla pro licí formy |
| nebo jádra; chemické výrobky |
| a přípravky chemického průmyslu |
| nebo příbuzných průmyslových |
| odvětví (včetně sestávajících ze |
| směsí přírodních výrobků), jinde |
| neuvedené ani nezahrnuté; odpadní |
| produkty chemického průmyslu nebo |
| příbuzných průmyslových odvětví, |
| jinde neuvedené ani nezahrnuté: |
| |
ex 10.0 | - Připravená pojidla pro licí formy |
| nebo jádra: |
| |
| - - Na bázi umělých pryskyřic | BEZ
| |
60.0 | - Sorbitol, jiný než položky | BEZ
| 2905 44 |
| |
ex 90.0 | - Ostatní: |
| |
| - - Produkty štěpení sorbitolu | BEZ
| |
39.11 | Ropné pryskyřice, kumaronindenové |
| pryskyřice, polyterpeny, |
| polysulfidy, polysulfony a ostatní |
| výrobky specifikované v poznámce 3 |
| k této kapitole, jinde neuvedené |
| ani nezahrnuté, v primárních |
| formách: |
| |
ex 10.0 | - Ropné pryskyřice, kumaronové |
| pryskyřice, indenové pryskyřice, |
| kumaron-indenové pryskyřice |
| a polyterpeny: |
| |
| - - Lepidla na bázi pryskyřičných | BEZ
| emulzí: |
| |
| - Ostatní: |
| |
ex 90.9 | - - Ostatní: |
| |
| - - - Lepidla na bázi pryskyřičných | BEZ
| emulzí |
| |
39.13 | Přírodní polymery (např. kyselina |
| alginová) a modifikované přírodní |
| polymery (např. ztužené bílkoviny, |
| chemické deriváty přírodního |
| kaučuku), jinde neuvedené ani |
| nezahrnuté, v primárních formách: |
| |
90.0 | - Ostatní | BEZ
+-----------------+-------------------------------------+-------------------

------------------------------------------------------------------
1) Tabulka IV k Protokolu A byla nahrazena Rozhodnutím Společného výboru č. 11 z roku 1996 (23. prosince 1996).
* = Pevné clo v souladu s článkem 2.1 (a) tohoto Protokolu
BEZ = Neuplatňuje se žádné pevné clo v souladu s článkem 2.1 (a)


Tabulka V k Protokolu A 1)

ŠVÉDSKO

------------------------------------------------------------------

1) Tabulka V k Protokolu A byla vypuštěna, protože Švédsko přestalo být stranou Dohody.