7. Kukuřice nepotravinářská:
Příměsi:
a) zlomky zrn: zlomky zrn kukuřice nebo celá zrna kukuřice, která po odstranění zrn jiných obilovin, zrn poškozených škůdci, tepelně poškozených zrn, zrn poškozených mrazem, nezralých zrn ve voskové nebo mléčné zralosti, porostlých zrn a nečistot celkem propadnou sítem s kruhovými otvory o průměru 4,5 mm;
b) zrnové příměsi:
1. zrna jiných obilovin, tj. všechna zrna obilovin včetně jejich zlomků , která nejsou zrnem kukuřice;
2. zrna poškozená škůdci, tj. zrna požraná škůdci; zrna obsahující škůdce v jakémkoliv stádiu vývoje (zrna muškovitá);
3. tepelně poškozená zrna (např. sušením, samozahříváním apod.), tj. zrna se zřejmou změnou barvy obalů (oplodí), ale s neporušeným endospermem;
4. zrna poškozená mrazem;
5. nezralá zrna ve voskové nebo mléčné zralosti;
c) porostlá zrna: zrna, u nichž je pouhým okem viditelný kořínek nebo plumula a zrna s ulomeným kořínkem nebo plumulou s charakteristickými známkami růstu.