Příloha č. 1
Obecné postupy pro hodnocení nebezpečných vlastností látky a směsi a označování směsi
1. Obecný úvod
1.1 Zdroje požadovaných údajů pro klasifikaci a označení
1.2 Použití kritérií pro hodnocení nebezpečných vlastností
2. Klasifikace na základě fyzikálně - chemických vlastností
2.1 Kritéria pro klasifikaci, volbu výstražných symbolů, označení nebezpečnosti a volbu standardních vět označujících specifickou rizikovost
2.1.1 Výbušný
2.1.2 Oxidující
2.1.3 Extrémně hořlavý
2.1.4 Vysoce hořlavý
2.1.5 Hořlavý
2.1.6 Další fyzikálně-chemické vlastnosti
2.2 Poznámky
3. Klasifikace na základě vlastností nebezpečných pro zdraví
3.1 Obecné postupy
3.2 Kritéria pro klasifikaci, volbu výstražných symbolů, označení nebezpečnosti a volbu standardních vět označujících specifickou rizikovost
3.2.1 Vysoce toxický
3.2.2 Toxický
3.2.3 Zdraví škodlivý
3.2.4 Poznámky k používání věty R 4 8
3.2.5 Žíravý
3.2.6 Dráždivý
3.2.7 Senzibilizující
3.2.8 Další vlastnosti nebezpečné pro zdraví
4. Klasifikace na základě specifických účinků na zdraví
4.1 Kritéria pro klasifikaci, označení nebezpečnosti a volbu standardních vět označujících specifickou rizikovost
4.1.1 Karcinogenní
4.1.2 Mutagenní
4.1.3 Toxický pro reprodukci
4.2 Postup klasifikace z hlediska specifických účinků na zdraví
5. Klasifikace na základě účinků na životní prostředí
5.1 Obecné postupy
5.2 Kritéria pro klasifikaci, označení nebezpečnosti a volbu standardních vět označujících specifickou rizikovost
5.2.1 Vodní prostředí
5.2.2 Ostatní prostředí
5.3 Poznámka
6. Volba standardních pokynů pro bezpečné zacházení (S-vět)
6.1 Úvodní poznámky
6.2 Standardní pokyny pro bezpečné zacházení se směsmi
7. Speciální případy: směsi
7.1 Plynné směsi
7.2 Organické peroxidy