Čl. I
Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, se mění takto:
1. Na konci textu úvodní věty se doplňují slova "(dále jen "zákon")".
2. V § 1 se slova "č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých zákonů" nahrazují slovy "a výši paušální částky nákladů vzniklých v souvislosti s kontrolou podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona".
3. Za § 2 se vkládá nový § 2a, který včetně nadpisu zní:
"§ 2a
Paušální částka nákladů
Výše paušální částky nákladů podle § 1 je 500 Kč na jednoho inspektora za každou započatou hodinu výkonu činnosti podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.".
4. Příloha č. 1 zní:
"Příloha č. 1
Fyzikálně-chemické rozbory
Rozbor Výše náhrady
nákladů v Kč
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC 1 030 |
| v potravinách metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou H 1 990 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 3. Stanovení napadení těstovin škůdci 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 5. Stanovení očkovitosti těstovin 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 6. Stanovení vlhkosti těstovin 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 7. Stanovení popela v těstovinách 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 8. Stanovení písku v těstovinách 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 9. Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 10. Stanovení zvětšení objemu těstovin 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 11. Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 12. Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C 140 |
| v pekařských výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 13. Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C 70 |
| v pekařských výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 14. Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou 220 |
| v pekařských výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 15. Stanovení popela v pekařských výrobcích 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 16. Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 17. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 18. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích 360 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 19. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích 440 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 20. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 21. Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 22. Stanovení příměsi ve strouhance 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 23. Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských výrobcích 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 24. Stanovení popela v cukrářských výrobcích 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 25. Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 26. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích 440 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 27. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích 360 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 28. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 29. Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 30. Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 31. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 32. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou 440 |
| Schoorla ve zmrzlinách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 33. Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením 140 |
| při 105 °C Crette do konstantní hmotnosti |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 34. Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách 70 |
| a trvanlivém pečivu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 35. Stanovení vlhkosti nápoje v prášku 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 36. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách 250 |
| a trvanlivém pečivu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 37. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách 360 |
| a trvanlivém pečivu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 38. Stanovení obsahu popela v cukrovinkách 210 |
| a trvanlivém pečivu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 39. Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 300 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 40. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené 170 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 41. Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách 250 |
| a trvanlivém pečivu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 42. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 430 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 43. Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách 130 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 44. Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách 550 |
| a trvanlivém pečivu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 45. Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách 1 110 |
| a trvanlivém pečivu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 46. Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských 140 |
| výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 47. Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských 100 |
| výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 48. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských 200 |
| výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 49. Stanovení popela v cukrovarských výrobcích 290 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 50. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských 250 |
| výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 51. Stanovení barvy cukrovarských výrobků 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 52. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 53. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 54. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 55. Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru 270 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 56. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích 260 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 57. Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 58. Stanovení popela ve škrobu 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 59. Stanovení pH vodního výluhu škrobu 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 60. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu 120 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 61. Stanovení písku ve škrobu 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 62. Stanovení stipů ve škrobu 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 63. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu 120 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 64. Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 65. Stanovení alkoholu v pivu 300 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 66. Stanovení skutečného extraktu piva 300 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 67. Stanovení pH piva 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 68. Stanovení barvy piva 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 69. Stanovení trvanlivosti piva 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 70. Výpočet využitelné energie piva 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 71. Stanovení pěnivosti piva 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 72. Stanovení cukrů v pivu 480 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 73. Stanovení trvanlivosti droždí 80 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 74. Stanovení sušiny droždí 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 75. Stanovení popela v droždí 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 76. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 77. Stanovení kyselosti droždí 180 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 78. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 79. Stanovení alkoholu v lihovinách 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 80. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 81. Metody zkoušení lihovin. Stanovení veškerých kyselin 100 |
| ve vinném destilátu a brandy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 82. Stanovení kyanovodíku v lihovinách 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 83. Stanovení cukrů v lihovinách 430 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 84. Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 85. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, 50 |
| manometricky |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 86. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích 200 |
| titrační metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 87. Stanovení kyselost i- titrovatelné kyseliny 200 |
| v nealkoholických nápojích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 88. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích 310 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 89. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 90. Stanovení popela v nealkoholických nápojích 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 91. Stanovení kyselosti kvasného octa 170 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 92. Stanovení etanolu v kvasném octě 420 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 93. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa 270 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 94. Stanovení popela v kvasném octě 380 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 95. Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě 470 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 96. Stanovení sacharózy v kvasném octě 530 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 97. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 98. Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů 70 |
| a výrobků z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 99. Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských 70 |
| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 100. Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských 70 |
| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 101. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech 210 |
| a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 102. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech 50 |
| a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 103. Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských 350 |
| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 104. Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských 420 |
| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 105. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů 200 |
| z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 106. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) 530 |
| v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce |
| a zeleniny - metody dle nařízení EK pod kódem E008 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 107. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech 330 |
| a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 108. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech 300 |
| a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 109. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech 440 |
| a výrobcích z ovoce a zeleniny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 110. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech 1 820 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 111. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře 2 260 |
| metodou spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 112. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku 2 260 |
| a tabákových výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 113. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) 200 |
| fermentovaného tabáku a tabákových výrobků |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 114. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 115. Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 116. Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 117. Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných 150 |
| a zeleninových výrobcích - metodou refraktometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 118. Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných 350 |
| a zeleninových výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 119. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 120. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 121. Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 122. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 123. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách 1 280 |
| metodou spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 124. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) 1 700 |
| v ovocných a zeleninových šťávách metodou |
| spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 125. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných 1 700 |
| a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 126. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných 950 |
| a zeleninových šťávách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 127. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách 1 080 |
| metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 128. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných 1 700 |
| a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 129. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových 3 700 |
| cukrovinkách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 130. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě 1 730 |
| a čokoládových cukrovinkách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 131. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě 1 180 |
| a čokoládových cukrovinkách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 132. Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 133. Stanovení obsahu vody v sušených jablkách 310 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 134. Stanovení obsahu vody v sušených hruškách 310 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 135. Stanovení obsahu vody v sušených broskvích 310 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 136. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu 1 110 |
| kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího |
| přístroje |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 137. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 138. Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 139. Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových 130 |
| konzervách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 140. Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 141. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 142. Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 143. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích 360 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 144. Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech 100 |
| v konzervách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 145. Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných 180 |
| pokrmech v konzervách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 146. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných 100 |
| konzervách a hotových jídlech v konzervách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 147. Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv 350 |
| a hotových jídel v konzervách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 148. Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových 230 |
| výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 149. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích 290 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 150. Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných 220 |
| pokrmech v konzervách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 151. Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích 220 |
| metodou Volhardovou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 152. Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 153. Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech 230 |
| jídel |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 154. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou 1 080 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 155. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů 1 530 |
| v chilli paprikách metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 156. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 157. Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 158. Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 159. Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích 210 |
| a ochucovadlech |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 160. Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 161. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel 120 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 162. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 950 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 163. Kávové a cikorkové extrakty - stanovení obsahu sušiny 310 |
| v sušeném, kapalném extraktu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 164. Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy 220 |
| (ztráta hmotnosti při 103 °C) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 165. Stanovení obsahu sušiny hořčice 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 166. Stanovení popela hořčice 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 167. Stanovení písku v hořčici 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 168. Stanovení cukru v hořčici 440 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 169. Stanovení kyselosti hořčice 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 170. Stanovení tuku v hořčici 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 171. Stanovení chloridu sodného v hořčici 120 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 172. Stanovení vlhkosti a těkavých látek 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 173. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků 100 |
| pro průmyslové použití při 20 °C |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 174. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 175. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou 1 080 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 176. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu 310 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 177. Zjišťování alkality lihu 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 178. Stanovení kyselosti lihu 170 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 179. Stanovení odparku lihu 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 180. Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové 3 700 |
| chromatografie - Stanovení cholekalciferolu (D3) |
| a ergokalciferolu (D2). |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 181. Stanovení vitamínu E metodou vysokoúčinné kapalinové 1 700 |
| chromatografie - Stanovení alfa, beta, gama, |
| a delta-tokoferolů |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 182. Stanovení obsahu síranů 260 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 183. Analýza methylesterů mastných kyselin plynovou 1 920 |
| chromatografií |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 184. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) 2 460 |
| a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové |
| chromatografie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 185. Stanovení reziduí bromidů-Část 2: Stanovení anorganických 2 290 |
| bromidů |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 186. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - 1 990 |
| Stanovení beta-karotenu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 187. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě 1 850 |
| a protlaku - metoda HPLC s přečištěním na rozhraní |
| kapalina/kapalina |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 188. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - 7 360 |
| Metoda HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 189. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC 7 360 |
| s přečištěním na imunoafinitní kolonce |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 190. Potraviny - stanovení aflatoxinu B1 a sumy 6 060 |
| aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových oříšcích, burských |
| oříšcích, pistáciích, fících a práškové Paprice - |
| Metoda HPLC s postkolonovou derivací a s přečištěním |
| a imunoafinitní kolonce |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 191. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - 4 750 |
| analýza 2-alkylcyklobutanů plynové chromatografie |
| s hmotnostní detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 192. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých 4 990 |
| mohou být izolovány křemičité minerály |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 193. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi 5 490 |
| kukuřice - HPLC metoda s přečištěním na imunoafinitní kolonce |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 194. Cigarety - stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech - 740 |
| metoda plynové chromatografie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 195. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých 2 060 |
| frakcí karotenoidů |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 196. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky 560 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 197. Zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce 100 |
| a rybí filety obalované ve strouhance nebo těstíčku. |
| Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 198. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách 5 480 |
| plynovou chromatografií |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 199. Potraviny - stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu 1 080 |
| metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 200. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC 1 130 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 201. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC 1 690 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 202. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC 1 690 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 203. Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených 100 |
| obalech. Stanovení pH |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 204. Stanovení objemu ve spotřebitelském balení piva 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 205. Stanovení objemu nápoje ve spotřebitelském balení 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 206. Stanovení objemu spotřebitelského balení hotových 70 |
| jídel a polotovarů |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 207. Stanovení hmotnosti obsahu balíčků tabáku 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 208. Stanovení hmotnosti v drůbežích a zvěřinových konzervách 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 209. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení 70 |
| hotových jídel a polotovarů |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 210. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení kávovin 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 211. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hořčice 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 212. Stanovení čisté hmotnosti zmrazeného ovoce a zeleniny 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 213. Maso a masné výrobky - stanovení polyfosfátů 950 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 214. Stanovení obsahu vody v sušeném ovoci 310 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 215. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném 250 |
| zahuštěném mléce |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 216. Stanovení hustoty 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 217. Cigarety - stanovení obsahu nikotinu v kouřových 2 260 |
| kondenzátech - metoda plynové chromatografie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 218. Jakost vod - Stanovení volného a celkového chloru 460 |
| kolorimetrickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 219. Potraviny s nízkým obsahem tuku - stanovení chlormequatu 3 650 |
| a mepiquatu - Metoda LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 220. Bezvodý mléčný tuk - Stanovení složení sterolů plynovou 2 600 |
| chromatografií (Rutinní metoda) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 221. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 222. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) 2 620 |
| v cukrech ovocných šťáv -metoda izotopové hmotnostní |
| spektrometrie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 223. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) 2 620 |
| v dužině ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní |
| spektrometrie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 224. Potraviny - stanovení vitamínu B6 metodou HPLC 690 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 225. Metody zkoušení piva Část 10: stanovení hořkosti 620 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 226. Stanovení cínu v ovoci a zelenině konzervované 420 |
| v plechovkách pomocí plamenové atomové absorpční |
| spektrometrie (AAS) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 227. Potraviny - Stanovení siřičitanu - část 1: 340 |
| optimalizovaná Monier-Williamsova metoda |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 228. Stanovení pH potravinářských přídatných látek 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 229. Metoda stanovení látek extrahovatelných diethyletherem 330 |
| z potravinářských sulfonovaných organických barviv |
| rozpustných ve vodě |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 230. Metoda stanovení netěkavých látek v kyselině 210 |
| propionové (E 280) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 231. Metody stanovení úbytku hmotnosti sušením dusitanu 140 |
| sodného (E 250) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 232. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství 120 |
| aldehydů v kyselině sorbové (E 200), sorbanu |
| sodném, 236. draselném a vápenatém |
| (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 233. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství 70 |
| redukujících látek v mléčnanu sodném, draselném |
| a vápenatém (E 325, E 326, E 327) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 234. Metoda stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího 120 |
| než mezního množství dusičnanů v kyselině |
| orthofosforečné (E 338) - pouze stanovení vyššího |
| než mezního množství dusičnanů |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 235. Metoda stanovení látek nerozpustných ve vodě 270 |
| přítomných v orthofosforečnanu sodném, |
| disodném a trisodném a v orthofosforečnanu |
| draselném, didraselném a tridraselném |
| [E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), |
| E 340(i), E 340(ii), E 340(i)] |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 236. Stanovení sukralóz y - metoda vysokoúčinné 1 700 |
| kapalinové chromatografie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 237. Identifikace syntetických potravinářských barviv 780 |
| v potravinách metodou TLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 238. Stanovení syntetických potravinářských barviv 2 080 |
| v potravinách metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 239. Stanovení syntetických potravinářských barviv 1 480 |
| v potravinách metodou spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 240. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou 1 200 |
| spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 241. Stanovení β-karotenu v potravinách 1 990 |
| spektrofotometrickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 242. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích 960 |
| esterů v potravinách metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 243. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové 950 |
| v potravinách metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 244. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách 320 |
| metodou destilačně-titrační |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 245. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou 1 080 |
| spektrofotometrickou s pararosanilinem |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 246. Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v potravinách 2 410 |
| metodou GC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 247. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC 1 090 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 248. Stanovení fosforu v potravinách metodou 1 280 |
| spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 249. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu 1 160 |
| v potravinách metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 250. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC 1 110 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 251. Stanovení chininu metodou HPLC 1 000 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 252. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou 940 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 253. Stanovení aromatických látek a alkaloidů 2 000 |
| v potravinách metodou GC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 254. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu 1 080 |
| a příbuzných aromatických látek v potravinách |
| metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 255. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích 1 530 |
| stravy metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 256. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC 1 600 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 257. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC 1 690 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 258. Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA 3 000 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 259. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC 950 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 260. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC 1 400 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 261. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů 3 000 |
| v potravinách metodou ELISA |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 262. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED 2 470 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 263. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD 1 390 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 264. Stanovení anabolických steroidů v potravinách 3 400 |
| hmotnostní spektrometrií |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 265. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS 3 430 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 266. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách 3 000 |
| imunoenzymatickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 267. Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách metodou GC 2 780 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 268. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC 2 570 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 269. Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační 550 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 270. Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC 2 440 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 271. Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 240 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 272. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách 3 650 |
| kapalinovou chromatografií s MS detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 273. Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC 2 780 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 274. Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 280 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 275. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD 2 290 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 276. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu 6 270 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 277. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou 5 500 |
| surovinou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 278. Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová technika 420 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 279. Stanovení jednoho prvku metodou AAS - 630 |
| bezplamenová technika |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 280. Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová technika 750 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 281. Stanovení rtuti v potravinách metodou AAS-AMA 254 360 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 282. Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách 1 000 |
| metodou FIA |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 283. Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC 1 480 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 284. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC 1 680 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 285. Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA 2 950 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 286. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC 1 980 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 287. Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných 2 640 |
| pesticidů v potravinách metodou GC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 288. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu v doplňcích 3 640 |
| stravy metodou LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 289. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách 6 060 |
| metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 290. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening) 2 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 291. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC 5 610 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 292. Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS 5 890 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 293. Stanovení ochratoxinu A metodou TLC (screening) 910 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 294. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC 7 360 |
| s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 295. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC 1 850 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 296. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC 1 760 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 297. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC 950 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 298. Stanovení chloraminu 1 150 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 299. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC 1 390 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 300. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách 2 000 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 301. Identifikace stafylokokových enterotoxinů 3 000 |
| A, B, C, D a E v potravinách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 302. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů 2 800 |
| v potravinách imuno-enzymatickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 303. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně 470 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 304. Stanovení celkového alkoholu ve víně - výpočet 30 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 305. Stanovení těkavých organických látek v potravinách 1 680 |
| metodou GC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 306. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC 5 610 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 307. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií 950 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 308. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 309. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 310. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách 1 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 311. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů 1 340 |
| v lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 312. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu 1 340 |
| a lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 313. Stanovení furalů v lihu a lihovinách 1 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 314. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 14 860 |
| na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí |
| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - |
| stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 315. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |
| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |
| Hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - |
| stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 316. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 4 870 |
| (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |
| - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 317. Stanovení (β-laktoglobulinu v potravinách 2 500 |
| imuno-enzymatickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 318. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 319. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 22 560 |
| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |
| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |
| a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |
| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |
| magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení přídavku |
| cukrů do produktů vinné révy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 320. Stanovení složení u čokoládových cukrovinek 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 321. Stanovení markérů pro odhalení falšování vína přídavkem 5 650 |
| přídavkem syntetického glycerolu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 322. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 11 020 |
| (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení |
| původu vody v ovocných a zeleninových šťávách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 323. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách 950 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 324. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA 2 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 325. Identifikace druhů mas v potravinách 3 500 |
| imuno-enzymatickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 326. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem 1 210 |
| přes 3-methylhistidin |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 327. Stanovení aktivity vody 370 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 328. Stanovení provařenosti masných výrobků 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 329. Stanovení obsahu masa 6 180 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 330. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích 1 430 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 331. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC 1 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 332. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 333. Stanovení volné vody u zabité drůbeže 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 334. Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka 70 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 335. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5 složek 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 336. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více 500 |
| složek |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 337. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách 1 340 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 338. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou 480 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 339. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových 10 |
| částic v tabákových výrobcích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 340. Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 341. Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách 3 000 |
| ELISA metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 342. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem 1 810 |
| přes 4-hydroxyprolin |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 343. Stanovení markerových sacharidů v potravinách 2 700 |
| po předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 344. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů 950 |
| v potravinách metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 345. Stanovení spektra cukrů v medu 1 300 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 346. Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026 360 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 347. Stanovení tuku přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 348. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC 1 920 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 349. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC 2 600 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 350. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC 2 600 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 351. Stanovení dusíku v potravinách 590 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 352. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách 610 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 353. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor 2 540 |
| pomocí polyakrylamidové elektroforézy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 354. Stanovení celkové potravinové vlákniny 3 500 |
| enzymaticko-gravimetrickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 355. Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC 2 670 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 356. Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC 1 110 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 357. Stanovení soli 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 358. Stanovení organických kyselin v potravinách 1 400 |
| metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 359. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové 950 |
| metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 360. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru 2 060 |
| a xanthophylesteru v potravinách metodou |
| spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 361. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí 560 |
| automatického analyzátoru |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 362. Stanovení kyselosti 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 363. Stanovení objemu nebo hmotnosti spotřebitelského 70 |
| balení |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 364. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 365. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 366. Stanovení složení nesourodých potravin - 250 |
| makroskopický rozbor |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 367. Stanovení složení nesourodých potravin - 330 |
| mikroskopický rozbor |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 368. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách 250 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 369. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 1 580 |
| (voda, tuk, popel, bílkoviny) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 370. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC 3 700 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 371. Stanovení obsahu kakaového prášku 2 780 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 372. Stanovení nepovolených barviv v potravinách 1 400 |
| metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 373. Olivový olej - spektrofotometrická stanovení K270 940 |
| po úpravě oxidem hlinitým |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 374. Identifikace původu anthokyanů metodou 2 640 |
| "fingerprinting chromatography" |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 375. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) 1 600 |
| v kakau a výrobcích z kakaa |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 376. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci 310 |
| - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, |
| ostatní alkoholické nápoje |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní 1 800 |
| dysfunkce v doplňcích stravy metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 378. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů 1 600 |
| v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní |
| ampérometrickou detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 379. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou 5 750 |
| chromatografií |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 380. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |
| (vyjádřeného jako δ13C) v ethanolu pomocí hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení |
| botanického původu lihu v lihovinách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 381. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 14 860 |
| na methylové a methylenové skupině ethanolupomocí |
| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR - stanovení |
| botanického původu lihu v lihovinách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 382. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 22 560 |
| (vyjádřeného jako δ13C) v ethanolu pomocí hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení |
| poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |
| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |
| magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení |
| botanického původu lihu v lihovinách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 383. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku pomocí 11 020 |
| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 384. Stanovení 2,4,6-trichloranisolu ve víně plynovou 6 480 |
| chromatografií s MS detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 385. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové 3 000 |
| chromatografie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 386. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové 1 600 |
| chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 387. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu 1 700 |
| v potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 388. Stanovení koenzymu Q10 v potravních doplňcích 1 600 |
| metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 389. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 5 080 |
| (voda, tuk, popel, bílkoviny, vláknina) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 390. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - 350 |
| ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, |
| ostatní alkoholické nápoje |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 391. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 392. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, 140 |
| sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 393. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 3 390 |
| (vyjádřeného jako delta 13C) v medu a v proteinu |
| izolovaného z medu pomocí hmotnostní spektrometrie |
| izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku C4 - |
| cukrů do medu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 394. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS 4 130 |
| s detekcí GC/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 395. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS 4 110 |
| s detekcí LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 396. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS 4 900 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 397. Potraviny - Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho 2 100 |
| glykosilovaných forem) metodou HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 398. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 14 860 |
| na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí |
| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - |
| stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 499. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |
| (vyjádřeného jako d13C) v ethanolu izolovaného |
| z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení |
| botanického původu cukru v ovocných šťávách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 400. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC 1 250 |
| s refraktometrickou detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 250 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 22 560 |
| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu izolovaného |
| z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru |
| stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |
| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |
| magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického |
| původu cukru v ovocných šťávách |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 403. Průkaz rostlin Aloe v nápojích na základě stanovení 3 200 |
| antrachinonů metodou LC/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím 3 800 |
| screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 406. Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC 1 400 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 407. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou 620 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 408. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 2 984 |
| (vyjádřeného jako d13C) v CO2 šumivých vín - detekce |
| exogenního CO2 v šumivých vínech |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 409. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu 2 810 |
| metodou plynové chromatografie s MS detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 410. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 411. Mléčné výrobky a potraviny na bázi mléka - stanovení 360 |
| obsahu tuku vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa |
| (Referenční metoda) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 412. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC 2 400 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 413. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 27 430 |
| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |
| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS), |
| poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |
| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |
| magnetické rezonance (SNIF-NMR) a stanovení poměru |
| stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako |
| delta 18O) ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie |
| izotopových poměrů (IRMS) v produktech vinné révy - |
| geografický původ |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 414. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem 970 |
| (skutečný alkohol, glukóza, fruktóza) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 415. Stanovení glyphosatu, ethephonu, chloristanů 3 990 |
| a chlorečnanů v potravinách rostlinného původu |
| metodou LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 416. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové 140 |
| chromatografie s detektorem diodového pole |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 417. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 19 730 |
| na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí |
| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) |
| a stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O |
| (vyjádřeného jako delta18O) ve vodě pomocí hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - geografický |
| původ |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 418. Průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených 27 430 |
| moštů s deklarovaným původem ČR pomocí stanovení poměru |
| stabilních izotopů kyslíku 18O/16O jejich vody a poměru |
| stabilních izotopů uhlíku 13C/12C jejich ethanolu |
| (vyjádřených jako d18O a d13C) metodou hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení |
| poměru stabilních izotopů vodíku (D/H) na methylové |
| a methylenové poloze jejich ethanolu metodou nukleární |
| magnetické rezonance (SNIF-NMR) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 419. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD 1 400 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 420. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS 3 055 |
| s detekcí GC/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 421. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS 3 030 |
| s detekcí a LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 422. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů 3 650 |
| v dětské výživě metodou LCMS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 423. Stanovení přetlaku sycených nápojů 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 424. Průkaz vaječné bílkoviny ve víně imuno-enzymatickou 3 000 |
| metodou soupravou Ridascreen Fast Ei/Egg Protein |
| (R-Biopharm)/Immunolab Egg White ELISA |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 425. Průkaz lysozymu ve víně imuno-enzymatickou metodou 3 000 |
| soupravou Ridascreen Fast Lysozym (R-Biopharm) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 426. Průkaz kaseinu ve víně imuno-enzymatickou metodou 3 000 |
| soupravou Ridascreen Fast Casein (R-Biopharm)/ |
| Immunolab Casein ELISA |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 427. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů 6 080 |
| glycidolu v rostlinných olejích a ztužených tucích |
| metodou GC/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 428. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS 4 460 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 429. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce 5 270 |
| metodou GC/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 430. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou 2 500 |
| metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 431. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií 1 340 |
| s FID detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 432. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové 3 100 |
| chromatografie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 433. Stanovení stigmastadeinů metodou GC v rostlinných olejích 3 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 434. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové 2 600 |
| chromatografie (GC) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 435. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením 3 700 |
| triacylglycerolů metodou plynové chromatografie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 436. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové 1 920 |
| chromatografie v olivových olejích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 437. Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti 560 |
| (K232, K270, delta K) v olivovém oleji |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 438. Stanovení sušiny refraktometricky v produktech z rajčat 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 439. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 440. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat 330 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 441. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat 440 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 442. Stanovení pH v produktech z rajčat 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 443. Stanovení obsahu chloridů v produktech z rajčat 180 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 444. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 445. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích 420 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 446. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech 1 280 |
| spektrofotometrickou metodou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 447. Stanovení extraktu ve víně 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 448. Stanovení popela ve víně 390 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 449. Stanovení hustoty vína 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 450. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 451. Stanovení celkové kyselosti vína 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 452. Stanovení těkavých kyselin ve víně 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 453. Stanovení oxidu siřičitého ve víně 140 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 454. Stanovení pH vína 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 455. Stanovení alkality popela ve víně 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 456. Stanovení sušiny v produktech z rajčat 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 457. Stanovení obsahu alkoholu 350 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 458. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách 1 340 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 459. Alkohol - pomocí hydrostatických vah 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 460. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 461. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách 500 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 462. Metody pro stanovení jakosti cukru - stanovení barvy v roztoku 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 463. Glycyrrhizová kyselina - stanovení glycyrrhizové kyseliny 1 080 |
| vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 464. Refraktometrické stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, 150 |
| zahuštěných hroznových moštech a rektifikovaných moštových |
| koncentrátech |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 465. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky 210 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 466. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech 520 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 467. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci 440 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 468. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní 440 |
| vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje, |
| lihoviny |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 469. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 470. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky 470 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 471. Stanovení kyseliny citronové ve víně enzymaticky 490 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 472. Stanovení suchého rozpustného zbytku v produktech zpracovaných 150 |
| z ovoce a zeleniny pomocí refraktometrie |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 473. Stanovení mědi ve víně atomovou absorpční spektrometrií 280 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 474. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve 1 650 |
| víně metodou HPLC s UV detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 475. Stanovení poměru voda/bílkoviny 830 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 476. Stanovení síranů ve víně gravimetricky 590 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 477. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s 2 070 |
| detekcí FID |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 478. Stanovení metanolu ve víně plynovou chromatografií s 2 070 |
| detekcí FID |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 479. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda 150 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 480. Stanovení elektrické vodivosti 150 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 481. pH a volná kyselost 220 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 482. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí 1 130 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 483. Stanovení nerozpustných látek 200 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 484. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase 630 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 485. Stanovení maltosy ve víně enzymaticky 940 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 486. Stanovení velikosti písma na obalech 320 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 487. Enzymatické stanovení obsahu škrobu HPLC 1 960 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 488. Stanovení čisté svalové bílkoviny 2 420 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 489. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou 1 720 |
| HPLC |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 490. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS 3 100 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 491. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného 4 360 |
| původu metodou LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 492. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD 1 300 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 493. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové 2 570 |
| elektroforézy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 494. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky 3 805 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 495. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky 2 640 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 496. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v 3 495 |
| potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 497. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 2 390 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 498. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC 1 990 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 499. Stanovení kyseliny citronové ve víně s využitím 360 |
| multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického |
| setu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 500. Stanovení cukru (glukóza a fruktóza) s využitím 360 |
| multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického |
| setu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+".