CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 396/2016 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly Čl. I

Čl. I

396/2016 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly

Čl. I

Vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, se mění takto:

1. Na konci textu úvodní věty se doplňují slova "(dále jen "zákon")".

2. V § 1 se slova "č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých zákonů" nahrazují slovy "a výši paušální částky nákladů vzniklých v souvislosti s kontrolou podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona".

3. Za § 2 se vkládá nový § 2a, který včetně nadpisu zní:

"§ 2a

Paušální částka nákladů

Výše paušální částky nákladů podle § 1 je 500 Kč na jednoho inspektora za každou započatou hodinu výkonu činnosti podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.".

4. Příloha č. 1 zní:

"Příloha č. 1

Fyzikálně-chemické rozbory

Rozbor Výše náhrady

nákladů v Kč

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC 1 030 |

| v potravinách metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou H 1 990 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 3. Stanovení napadení těstovin škůdci 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 5. Stanovení očkovitosti těstovin 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 6. Stanovení vlhkosti těstovin 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 7. Stanovení popela v těstovinách 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 8. Stanovení písku v těstovinách 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 9. Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 10. Stanovení zvětšení objemu těstovin 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 11. Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 12. Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C 140 |

| v pekařských výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 13. Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C 70 |

| v pekařských výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 14. Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou 220 |

| v pekařských výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 15. Stanovení popela v pekařských výrobcích 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 16. Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 17. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 18. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích 360 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 19. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích 440 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 20. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 21. Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 22. Stanovení příměsi ve strouhance 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 23. Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských výrobcích 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 24. Stanovení popela v cukrářských výrobcích 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 25. Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 26. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích 440 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 27. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích 360 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 28. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 29. Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 30. Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 31. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 32. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou 440 |

| Schoorla ve zmrzlinách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 33. Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením 140 |

| při 105 °C Crette do konstantní hmotnosti |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 34. Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách 70 |

| a trvanlivém pečivu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 35. Stanovení vlhkosti nápoje v prášku 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 36. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách 250 |

| a trvanlivém pečivu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 37. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách 360 |

| a trvanlivém pečivu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 38. Stanovení obsahu popela v cukrovinkách 210 |

| a trvanlivém pečivu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 39. Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 300 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 40. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené 170 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 41. Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách 250 |

| a trvanlivém pečivu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 42. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 430 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 43. Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách 130 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 44. Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách 550 |

| a trvanlivém pečivu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 45. Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách 1 110 |

| a trvanlivém pečivu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 46. Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských 140 |

| výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 47. Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských 100 |

| výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 48. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských 200 |

| výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 49. Stanovení popela v cukrovarských výrobcích 290 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 50. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských 250 |

| výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 51. Stanovení barvy cukrovarských výrobků 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 52. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 53. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 54. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 55. Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru 270 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 56. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích 260 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 57. Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 58. Stanovení popela ve škrobu 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 59. Stanovení pH vodního výluhu škrobu 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 60. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu 120 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 61. Stanovení písku ve škrobu 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 62. Stanovení stipů ve škrobu 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 63. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu 120 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 64. Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 65. Stanovení alkoholu v pivu 300 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 66. Stanovení skutečného extraktu piva 300 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 67. Stanovení pH piva 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 68. Stanovení barvy piva 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 69. Stanovení trvanlivosti piva 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 70. Výpočet využitelné energie piva 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 71. Stanovení pěnivosti piva 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 72. Stanovení cukrů v pivu 480 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 73. Stanovení trvanlivosti droždí 80 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 74. Stanovení sušiny droždí 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 75. Stanovení popela v droždí 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 76. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 77. Stanovení kyselosti droždí 180 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 78. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 79. Stanovení alkoholu v lihovinách 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 80. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 81. Metody zkoušení lihovin. Stanovení veškerých kyselin 100 |

| ve vinném destilátu a brandy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 82. Stanovení kyanovodíku v lihovinách 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 83. Stanovení cukrů v lihovinách 430 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 84. Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 85. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, 50 |

| manometricky |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 86. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích 200 |

| titrační metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 87. Stanovení kyselost i- titrovatelné kyseliny 200 |

| v nealkoholických nápojích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 88. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích 310 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 89. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 90. Stanovení popela v nealkoholických nápojích 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 91. Stanovení kyselosti kvasného octa 170 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 92. Stanovení etanolu v kvasném octě 420 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 93. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa 270 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 94. Stanovení popela v kvasném octě 380 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 95. Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě 470 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 96. Stanovení sacharózy v kvasném octě 530 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 97. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 98. Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů 70 |

| a výrobků z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 99. Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských 70 |

| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 100. Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských 70 |

| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 101. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech 210 |

| a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 102. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech 50 |

| a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 103. Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských 350 |

| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 104. Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských 420 |

| polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 105. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů 200 |

| z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 106. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) 530 |

| v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce |

| a zeleniny - metody dle nařízení EK pod kódem E008 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 107. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech 330 |

| a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 108. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech 300 |

| a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 109. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech 440 |

| a výrobcích z ovoce a zeleniny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 110. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech 1 820 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 111. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře 2 260 |

| metodou spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 112. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku 2 260 |

| a tabákových výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 113. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) 200 |

| fermentovaného tabáku a tabákových výrobků |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 114. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 115. Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 116. Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 117. Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných 150 |

| a zeleninových výrobcích - metodou refraktometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 118. Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných 350 |

| a zeleninových výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 119. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 120. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 121. Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 122. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 123. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách 1 280 |

| metodou spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 124. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) 1 700 |

| v ovocných a zeleninových šťávách metodou |

| spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 125. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných 1 700 |

| a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 126. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných 950 |

| a zeleninových šťávách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 127. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách 1 080 |

| metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 128. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných 1 700 |

| a zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 129. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových 3 700 |

| cukrovinkách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 130. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě 1 730 |

| a čokoládových cukrovinkách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 131. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě 1 180 |

| a čokoládových cukrovinkách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 132. Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 133. Stanovení obsahu vody v sušených jablkách 310 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 134. Stanovení obsahu vody v sušených hruškách 310 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 135. Stanovení obsahu vody v sušených broskvích 310 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 136. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu 1 110 |

| kouře za použití rutinního analytického nakuřovacího |

| přístroje |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 137. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 138. Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 139. Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových 130 |

| konzervách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 140. Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 141. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 142. Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 143. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích 360 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 144. Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech 100 |

| v konzervách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 145. Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných 180 |

| pokrmech v konzervách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 146. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných 100 |

| konzervách a hotových jídlech v konzervách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 147. Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv 350 |

| a hotových jídel v konzervách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 148. Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových 230 |

| výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 149. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích 290 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 150. Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných 220 |

| pokrmech v konzervách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 151. Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích 220 |

| metodou Volhardovou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 152. Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 153. Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech 230 |

| jídel |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 154. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou 1 080 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 155. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů 1 530 |

| v chilli paprikách metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 156. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 157. Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 158. Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 159. Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích 210 |

| a ochucovadlech |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 160. Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 161. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel 120 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 162. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 950 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 163. Kávové a cikorkové extrakty - stanovení obsahu sušiny 310 |

| v sušeném, kapalném extraktu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 164. Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy 220 |

| (ztráta hmotnosti při 103 °C) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 165. Stanovení obsahu sušiny hořčice 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 166. Stanovení popela hořčice 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 167. Stanovení písku v hořčici 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 168. Stanovení cukru v hořčici 440 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 169. Stanovení kyselosti hořčice 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 170. Stanovení tuku v hořčici 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 171. Stanovení chloridu sodného v hořčici 120 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 172. Stanovení vlhkosti a těkavých látek 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 173. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků 100 |

| pro průmyslové použití při 20 °C |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 174. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 175. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou 1 080 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 176. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu 310 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 177. Zjišťování alkality lihu 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 178. Stanovení kyselosti lihu 170 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 179. Stanovení odparku lihu 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 180. Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové 3 700 |

| chromatografie - Stanovení cholekalciferolu (D3) |

| a ergokalciferolu (D2). |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 181. Stanovení vitamínu E metodou vysokoúčinné kapalinové 1 700 |

| chromatografie - Stanovení alfa, beta, gama, |

| a delta-tokoferolů |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 182. Stanovení obsahu síranů 260 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 183. Analýza methylesterů mastných kyselin plynovou 1 920 |

| chromatografií |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 184. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) 2 460 |

| a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové |

| chromatografie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 185. Stanovení reziduí bromidů-Část 2: Stanovení anorganických 2 290 |

| bromidů |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 186. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - 1 990 |

| Stanovení beta-karotenu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 187. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě 1 850 |

| a protlaku - metoda HPLC s přečištěním na rozhraní |

| kapalina/kapalina |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 188. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - 7 360 |

| Metoda HPLC s přečištěním na imunoafinitní kolonce |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 189. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC 7 360 |

| s přečištěním na imunoafinitní kolonce |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 190. Potraviny - stanovení aflatoxinu B1 a sumy 6 060 |

| aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových oříšcích, burských |

| oříšcích, pistáciích, fících a práškové Paprice - |

| Metoda HPLC s postkolonovou derivací a s přečištěním |

| a imunoafinitní kolonce |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 191. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - 4 750 |

| analýza 2-alkylcyklobutanů plynové chromatografie |

| s hmotnostní detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 192. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých 4 990 |

| mohou být izolovány křemičité minerály |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 193. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi 5 490 |

| kukuřice - HPLC metoda s přečištěním na imunoafinitní kolonce |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 194. Cigarety - stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech - 740 |

| metoda plynové chromatografie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 195. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých 2 060 |

| frakcí karotenoidů |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 196. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky 560 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 197. Zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce 100 |

| a rybí filety obalované ve strouhance nebo těstíčku. |

| Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 198. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách 5 480 |

| plynovou chromatografií |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 199. Potraviny - stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu 1 080 |

| metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 200. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC 1 130 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 201. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC 1 690 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 202. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC 1 690 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 203. Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených 100 |

| obalech. Stanovení pH |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 204. Stanovení objemu ve spotřebitelském balení piva 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 205. Stanovení objemu nápoje ve spotřebitelském balení 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 206. Stanovení objemu spotřebitelského balení hotových 70 |

| jídel a polotovarů |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 207. Stanovení hmotnosti obsahu balíčků tabáku 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 208. Stanovení hmotnosti v drůbežích a zvěřinových konzervách 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 209. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení 70 |

| hotových jídel a polotovarů |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 210. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení kávovin 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 211. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hořčice 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 212. Stanovení čisté hmotnosti zmrazeného ovoce a zeleniny 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 213. Maso a masné výrobky - stanovení polyfosfátů 950 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 214. Stanovení obsahu vody v sušeném ovoci 310 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 215. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném 250 |

| zahuštěném mléce |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 216. Stanovení hustoty 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 217. Cigarety - stanovení obsahu nikotinu v kouřových 2 260 |

| kondenzátech - metoda plynové chromatografie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 218. Jakost vod - Stanovení volného a celkového chloru 460 |

| kolorimetrickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 219. Potraviny s nízkým obsahem tuku - stanovení chlormequatu 3 650 |

| a mepiquatu - Metoda LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 220. Bezvodý mléčný tuk - Stanovení složení sterolů plynovou 2 600 |

| chromatografií (Rutinní metoda) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 221. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 222. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) 2 620 |

| v cukrech ovocných šťáv -metoda izotopové hmotnostní |

| spektrometrie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 223. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) 2 620 |

| v dužině ovocných šťáv - metoda izotopové hmotnostní |

| spektrometrie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 224. Potraviny - stanovení vitamínu B6 metodou HPLC 690 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 225. Metody zkoušení piva Část 10: stanovení hořkosti 620 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 226. Stanovení cínu v ovoci a zelenině konzervované 420 |

| v plechovkách pomocí plamenové atomové absorpční |

| spektrometrie (AAS) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 227. Potraviny - Stanovení siřičitanu - část 1: 340 |

| optimalizovaná Monier-Williamsova metoda |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 228. Stanovení pH potravinářských přídatných látek 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 229. Metoda stanovení látek extrahovatelných diethyletherem 330 |

| z potravinářských sulfonovaných organických barviv |

| rozpustných ve vodě |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 230. Metoda stanovení netěkavých látek v kyselině 210 |

| propionové (E 280) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 231. Metody stanovení úbytku hmotnosti sušením dusitanu 140 |

| sodného (E 250) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 232. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství 120 |

| aldehydů v kyselině sorbové (E 200), sorbanu |

| sodném, 236. draselném a vápenatém |

| (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 233. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství 70 |

| redukujících látek v mléčnanu sodném, draselném |

| a vápenatém (E 325, E 326, E 327) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 234. Metoda stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího 120 |

| než mezního množství dusičnanů v kyselině |

| orthofosforečné (E 338) - pouze stanovení vyššího |

| než mezního množství dusičnanů |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 235. Metoda stanovení látek nerozpustných ve vodě 270 |

| přítomných v orthofosforečnanu sodném, |

| disodném a trisodném a v orthofosforečnanu |

| draselném, didraselném a tridraselném |

| [E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), |

| E 340(i), E 340(ii), E 340(i)] |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 236. Stanovení sukralóz y - metoda vysokoúčinné 1 700 |

| kapalinové chromatografie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 237. Identifikace syntetických potravinářských barviv 780 |

| v potravinách metodou TLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 238. Stanovení syntetických potravinářských barviv 2 080 |

| v potravinách metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 239. Stanovení syntetických potravinářských barviv 1 480 |

| v potravinách metodou spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 240. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou 1 200 |

| spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 241. Stanovení β-karotenu v potravinách 1 990 |

| spektrofotometrickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 242. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích 960 |

| esterů v potravinách metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 243. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové 950 |

| v potravinách metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 244. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách 320 |

| metodou destilačně-titrační |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 245. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou 1 080 |

| spektrofotometrickou s pararosanilinem |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 246. Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v potravinách 2 410 |

| metodou GC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 247. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC 1 090 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 248. Stanovení fosforu v potravinách metodou 1 280 |

| spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 249. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu 1 160 |

| v potravinách metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 250. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC 1 110 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 251. Stanovení chininu metodou HPLC 1 000 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 252. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou 940 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 253. Stanovení aromatických látek a alkaloidů 2 000 |

| v potravinách metodou GC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 254. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu 1 080 |

| a příbuzných aromatických látek v potravinách |

| metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 255. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích 1 530 |

| stravy metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 256. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC 1 600 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 257. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC 1 690 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 258. Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA 3 000 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 259. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC 950 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 260. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC 1 400 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 261. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů 3 000 |

| v potravinách metodou ELISA |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 262. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED 2 470 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 263. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD 1 390 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 264. Stanovení anabolických steroidů v potravinách 3 400 |

| hmotnostní spektrometrií |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 265. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS 3 430 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 266. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách 3 000 |

| imunoenzymatickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 267. Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách metodou GC 2 780 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 268. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC 2 570 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 269. Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační 550 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 270. Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC 2 440 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 271. Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 240 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 272. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách 3 650 |

| kapalinovou chromatografií s MS detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 273. Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC 2 780 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 274. Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 280 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 275. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD 2 290 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 276. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu 6 270 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 277. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou 5 500 |

| surovinou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 278. Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová technika 420 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 279. Stanovení jednoho prvku metodou AAS - 630 |

| bezplamenová technika |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 280. Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová technika 750 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 281. Stanovení rtuti v potravinách metodou AAS-AMA 254 360 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 282. Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách 1 000 |

| metodou FIA |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 283. Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC 1 480 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 284. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC 1 680 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 285. Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA 2 950 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 286. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC 1 980 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 287. Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných 2 640 |

| pesticidů v potravinách metodou GC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 288. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu v doplňcích 3 640 |

| stravy metodou LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 289. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách 6 060 |

| metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 290. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening) 2 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 291. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC 5 610 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 292. Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS 5 890 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 293. Stanovení ochratoxinu A metodou TLC (screening) 910 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 294. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC 7 360 |

| s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 295. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC 1 850 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 296. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC 1 760 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 297. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC 950 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 298. Stanovení chloraminu 1 150 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 299. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC 1 390 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 300. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách 2 000 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 301. Identifikace stafylokokových enterotoxinů 3 000 |

| A, B, C, D a E v potravinách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 302. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů 2 800 |

| v potravinách imuno-enzymatickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 303. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně 470 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 304. Stanovení celkového alkoholu ve víně - výpočet 30 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 305. Stanovení těkavých organických látek v potravinách 1 680 |

| metodou GC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 306. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC 5 610 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 307. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií 950 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 308. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 309. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 310. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách 1 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 311. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů 1 340 |

| v lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 312. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu 1 340 |

| a lihovinách s nízkým obsahem těkavých složek |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 313. Stanovení furalů v lihu a lihovinách 1 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 314. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 14 860 |

| na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí |

| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - |

| stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 315. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |

| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |

| Hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - |

| stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 316. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 4 870 |

| (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |

| - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 317. Stanovení (β-laktoglobulinu v potravinách 2 500 |

| imuno-enzymatickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 318. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 319. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 22 560 |

| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |

| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |

| a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |

| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |

| magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení přídavku |

| cukrů do produktů vinné révy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 320. Stanovení složení u čokoládových cukrovinek 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 321. Stanovení markérů pro odhalení falšování vína přídavkem 5 650 |

| přídavkem syntetického glycerolu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 322. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 11 020 |

| (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení |

| původu vody v ovocných a zeleninových šťávách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 323. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách 950 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 324. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA 2 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 325. Identifikace druhů mas v potravinách 3 500 |

| imuno-enzymatickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 326. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem 1 210 |

| přes 3-methylhistidin |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 327. Stanovení aktivity vody 370 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 328. Stanovení provařenosti masných výrobků 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 329. Stanovení obsahu masa 6 180 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 330. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích 1 430 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 331. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC 1 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 332. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 333. Stanovení volné vody u zabité drůbeže 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 334. Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka 70 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 335. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5 složek 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 336. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více 500 |

| složek |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 337. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách 1 340 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 338. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou 480 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 339. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových 10 |

| částic v tabákových výrobcích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 340. Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 341. Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách 3 000 |

| ELISA metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 342. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem 1 810 |

| přes 4-hydroxyprolin |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 343. Stanovení markerových sacharidů v potravinách 2 700 |

| po předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 344. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů 950 |

| v potravinách metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 345. Stanovení spektra cukrů v medu 1 300 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 346. Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026 360 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 347. Stanovení tuku přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 348. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC 1 920 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 349. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC 2 600 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 350. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC 2 600 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 351. Stanovení dusíku v potravinách 590 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 352. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách 610 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 353. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor 2 540 |

| pomocí polyakrylamidové elektroforézy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 354. Stanovení celkové potravinové vlákniny 3 500 |

| enzymaticko-gravimetrickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 355. Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC 2 670 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 356. Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC 1 110 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 357. Stanovení soli 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 358. Stanovení organických kyselin v potravinách 1 400 |

| metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 359. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové 950 |

| metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 360. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru 2 060 |

| a xanthophylesteru v potravinách metodou |

| spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 361. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí 560 |

| automatického analyzátoru |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 362. Stanovení kyselosti 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 363. Stanovení objemu nebo hmotnosti spotřebitelského 70 |

| balení |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 364. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 365. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 366. Stanovení složení nesourodých potravin - 250 |

| makroskopický rozbor |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 367. Stanovení složení nesourodých potravin - 330 |

| mikroskopický rozbor |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 368. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách 250 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 369. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 1 580 |

| (voda, tuk, popel, bílkoviny) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 370. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC 3 700 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 371. Stanovení obsahu kakaového prášku 2 780 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 372. Stanovení nepovolených barviv v potravinách 1 400 |

| metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 373. Olivový olej - spektrofotometrická stanovení K270 940 |

| po úpravě oxidem hlinitým |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 374. Identifikace původu anthokyanů metodou 2 640 |

| "fingerprinting chromatography" |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 375. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) 1 600 |

| v kakau a výrobcích z kakaa |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 376. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci 310 |

| - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, |

| ostatní alkoholické nápoje |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní 1 800 |

| dysfunkce v doplňcích stravy metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 378. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů 1 600 |

| v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní |

| ampérometrickou detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 379. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou 5 750 |

| chromatografií |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 380. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |

| (vyjádřeného jako δ13C) v ethanolu pomocí hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení |

| botanického původu lihu v lihovinách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 381. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 14 860 |

| na methylové a methylenové skupině ethanolupomocí |

| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR - stanovení |

| botanického původu lihu v lihovinách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 382. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 22 560 |

| (vyjádřeného jako δ13C) v ethanolu pomocí hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení |

| poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |

| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |

| magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení |

| botanického původu lihu v lihovinách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 383. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku pomocí 11 020 |

| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 384. Stanovení 2,4,6-trichloranisolu ve víně plynovou 6 480 |

| chromatografií s MS detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 385. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové 3 000 |

| chromatografie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 386. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové 1 600 |

| chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 387. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu 1 700 |

| v potravinách enzymaticko-spektrofotometrickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 388. Stanovení koenzymu Q10 v potravních doplňcích 1 600 |

| metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 389. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 5 080 |

| (voda, tuk, popel, bílkoviny, vláknina) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 390. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - 350 |

| ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, medovina, |

| ostatní alkoholické nápoje |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 391. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 392. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, 140 |

| sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 393. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 3 390 |

| (vyjádřeného jako delta 13C) v medu a v proteinu |

| izolovaného z medu pomocí hmotnostní spektrometrie |

| izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku C4 - |

| cukrů do medu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 394. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS 4 130 |

| s detekcí GC/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 395. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS 4 110 |

| s detekcí LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 396. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS 4 900 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 397. Potraviny - Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho 2 100 |

| glykosilovaných forem) metodou HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 398. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 14 860 |

| na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí |

| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - |

| stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 499. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |

| (vyjádřeného jako d13C) v ethanolu izolovaného |

| z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení |

| botanického původu cukru v ovocných šťávách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 400. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC 1 250 |

| s refraktometrickou detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 250 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 22 560 |

| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu izolovaného |

| z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru |

| stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |

| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |

| magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického |

| původu cukru v ovocných šťávách |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 403. Průkaz rostlin Aloe v nápojích na základě stanovení 3 200 |

| antrachinonů metodou LC/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím 3 800 |

| screeningové (HPLC-DAD) a konfirmační (LC-MS) metody |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 406. Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC 1 400 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 407. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou 620 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 408. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 2 984 |

| (vyjádřeného jako d13C) v CO2 šumivých vín - detekce |

| exogenního CO2 v šumivých vínech |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 409. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu 2 810 |

| metodou plynové chromatografie s MS detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 410. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 411. Mléčné výrobky a potraviny na bázi mléka - stanovení 360 |

| obsahu tuku vážkovou metodou dle Weibull-Berntropa |

| (Referenční metoda) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 412. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC 2 400 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 413. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 27 430 |

| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |

| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS), |

| poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové |

| a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární |

| magnetické rezonance (SNIF-NMR) a stanovení poměru |

| stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako |

| delta 18O) ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie |

| izotopových poměrů (IRMS) v produktech vinné révy - |

| geografický původ |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 414. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem 970 |

| (skutečný alkohol, glukóza, fruktóza) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 415. Stanovení glyphosatu, ethephonu, chloristanů 3 990 |

| a chlorečnanů v potravinách rostlinného původu |

| metodou LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 416. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové 140 |

| chromatografie s detektorem diodového pole |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 417. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H 19 730 |

| na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí |

| nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) |

| a stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O |

| (vyjádřeného jako delta18O) ve vodě pomocí hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - geografický |

| původ |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 418. Průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených 27 430 |

| moštů s deklarovaným původem ČR pomocí stanovení poměru |

| stabilních izotopů kyslíku 18O/16O jejich vody a poměru |

| stabilních izotopů uhlíku 13C/12C jejich ethanolu |

| (vyjádřených jako d18O a d13C) metodou hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení |

| poměru stabilních izotopů vodíku (D/H) na methylové |

| a methylenové poloze jejich ethanolu metodou nukleární |

| magnetické rezonance (SNIF-NMR) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 419. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD 1 400 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 420. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS 3 055 |

| s detekcí GC/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 421. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS 3 030 |

| s detekcí a LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 422. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů 3 650 |

| v dětské výživě metodou LCMS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 423. Stanovení přetlaku sycených nápojů 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 424. Průkaz vaječné bílkoviny ve víně imuno-enzymatickou 3 000 |

| metodou soupravou Ridascreen Fast Ei/Egg Protein |

| (R-Biopharm)/Immunolab Egg White ELISA |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 425. Průkaz lysozymu ve víně imuno-enzymatickou metodou 3 000 |

| soupravou Ridascreen Fast Lysozym (R-Biopharm) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 426. Průkaz kaseinu ve víně imuno-enzymatickou metodou 3 000 |

| soupravou Ridascreen Fast Casein (R-Biopharm)/ |

| Immunolab Casein ELISA |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 427. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů 6 080 |

| glycidolu v rostlinných olejích a ztužených tucích |

| metodou GC/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 428. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS 4 460 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 429. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce 5 270 |

| metodou GC/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 430. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou 2 500 |

| metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 431. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií 1 340 |

| s FID detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 432. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové 3 100 |

| chromatografie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 433. Stanovení stigmastadeinů metodou GC v rostlinných olejích 3 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 434. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové 2 600 |

| chromatografie (GC) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 435. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením 3 700 |

| triacylglycerolů metodou plynové chromatografie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 436. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové 1 920 |

| chromatografie v olivových olejích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 437. Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti 560 |

| (K232, K270, delta K) v olivovém oleji |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 438. Stanovení sušiny refraktometricky v produktech z rajčat 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 439. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 440. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat 330 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 441. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat 440 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 442. Stanovení pH v produktech z rajčat 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 443. Stanovení obsahu chloridů v produktech z rajčat 180 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 444. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 445. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích 420 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 446. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech 1 280 |

| spektrofotometrickou metodou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 447. Stanovení extraktu ve víně 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 448. Stanovení popela ve víně 390 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 449. Stanovení hustoty vína 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 450. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 451. Stanovení celkové kyselosti vína 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 452. Stanovení těkavých kyselin ve víně 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 453. Stanovení oxidu siřičitého ve víně 140 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 454. Stanovení pH vína 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 455. Stanovení alkality popela ve víně 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 456. Stanovení sušiny v produktech z rajčat 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 457. Stanovení obsahu alkoholu 350 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 458. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách 1 340 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 459. Alkohol - pomocí hydrostatických vah 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 460. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 461. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách 500 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 462. Metody pro stanovení jakosti cukru - stanovení barvy v roztoku 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 463. Glycyrrhizová kyselina - stanovení glycyrrhizové kyseliny 1 080 |

| vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 464. Refraktometrické stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, 150 |

| zahuštěných hroznových moštech a rektifikovaných moštových |

| koncentrátech |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 465. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky 210 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 466. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech 520 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 467. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci 440 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 468. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní 440 |

| vína, sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje, |

| lihoviny |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 469. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 470. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky 470 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 471. Stanovení kyseliny citronové ve víně enzymaticky 490 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 472. Stanovení suchého rozpustného zbytku v produktech zpracovaných 150 |

| z ovoce a zeleniny pomocí refraktometrie |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 473. Stanovení mědi ve víně atomovou absorpční spektrometrií 280 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 474. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve 1 650 |

| víně metodou HPLC s UV detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 475. Stanovení poměru voda/bílkoviny 830 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 476. Stanovení síranů ve víně gravimetricky 590 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 477. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s 2 070 |

| detekcí FID |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 478. Stanovení metanolu ve víně plynovou chromatografií s 2 070 |

| detekcí FID |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 479. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda 150 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 480. Stanovení elektrické vodivosti 150 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 481. pH a volná kyselost 220 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 482. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí 1 130 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 483. Stanovení nerozpustných látek 200 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 484. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase 630 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 485. Stanovení maltosy ve víně enzymaticky 940 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 486. Stanovení velikosti písma na obalech 320 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 487. Enzymatické stanovení obsahu škrobu HPLC 1 960 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 488. Stanovení čisté svalové bílkoviny 2 420 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 489. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou 1 720 |

| HPLC |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 490. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS 3 100 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 491. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného 4 360 |

| původu metodou LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 492. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD 1 300 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 493. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové 2 570 |

| elektroforézy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 494. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky 3 805 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 495. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky 2 640 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 496. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v 3 495 |

| potravinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 497. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 2 390 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 498. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC 1 990 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 499. Stanovení kyseliny citronové ve víně s využitím 360 |

| multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického |

| setu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 500. Stanovení cukru (glukóza a fruktóza) s využitím 360 |

| multiparametrického automatického analyzátoru a enzymatického |

| setu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+".