Příloha č. 1
Seznam skupin zemědělských a potravinářských výrobků, u kterých mohou být uplatněny vyrovnávací dávky při dovozu
+-------------+---------------------------------------------------+
| Položka | |
| celního | Název zboží |
| sazebníku | |
| 1 | 2 |
| | |
| 0102 | Živý hovězí dobytek |
| 0102 90 | - Ostatní: |
| 0102 90 104 | --- O hmotnosti nepřesahující 220 kg |
| | --- O hmotnosti přesahující 220 kg: |
| 0102 90 317 | ---- Jalovice (hovězí samice, které se nikdy |
| | neotelily) |
| 0102 90 333 | ---- Krávy |
| 0102 90 350 | ---- Býci |
| 0102 90 376 | ---- Voli |
| 0102 90 902 | -- Ostatní |
| 0103 | Živý vepřový dobytek |
| | - Ostatní: |
| 0103 91 | -- S hmotností menší než 50 kg: |
| 0103 91 105 | --- Domácí druhy |
| 0103 91 903 | --- Ostatní |
| 0103 92 | -- S hmotností 50 kg nebo vyšší: |
| | --- Domácí druhy: |
| 0103 92 110 | ---- Prasnice, které vrhly selata alespoň jednou, |
| | a o hmotnosti nejméně 160 kg |
| 0103 92 195 | ---- Ostatní |
| 0103 92 900 | --- Ostatní |
| 0104 10 | - Ovce: |
| 0104 10 908 | -- Ostatní |
| 0105 91 007 | -- Kohouti a slepice |
| 0201 | Hovězí maso, čerstvé nebo chlazené |
| 0201 10 | - V celku nebo půlené: |
| 0201 10 104 | -- O hmotnosti nepřesahující 136 kg, je-li |
| | v celku, nebo 68 kg, je-li půlené |
| 0201 10 902 | -- O hmotnosti přesahující 136 kg, je-li v celku, |
| | a přesahující 68 kg, je-li půlené |
| 0201 20 | - Ostatní nevykostěné maso: |
| | -- Čtvrti zvané "kompenzované": |
| 0201 20 215 | --- O hmotnosti nepřesahující 68 kg |
| 0201 20 291 | --- O hmotnosti přesahující 68 kg |
| | -- Neoddělené nebo oddělené přední čtvrti: |
| 0201 20 312 | --- O hmotnosti nepřesahující 60 kg |
| | u neoddělených předních čtvrtí nebo 30 kg |
| | u oddělených předních čtvrtí |
| 0201 20 398 | --- O hmotnosti přesahující 60 kg u neoddělených |
| | předních čtvrtí nebo 30 kg u oddělených |
| | předních čtvrtí |
| | -- Neoddělené nebo oddělené zadní čtvrti: |
| 0201 20 517 | --- O hmotnosti nepřesahující 75 kg |
| | u neoddělených zadních čtvrtí nebo 40 kg |
| | u oddělených zadních čtvrtí |
| 0201 20 592 | --- O hmotnosti přesahující 75 kg u neoddělených |
| | zadních čtvrtí nebo 40 kg u oddělených |
| | zadních čtvrtí |
| 0201 20 908 | -- Ostatní |
| 0201 30 008 | - Vykostěné |
| 0202 | Hovězí maso zmrazené |
| 0202 10 001 | - V celku nebo půlené |
| 0202 20 | - Ostatní nevykostěné maso: |
| 0202 20 104 | -- Čtvrti zvané "kompenzované" |
| 0202 20 309 | -- Neoddělené nebo oddělené přední čtvrti |
| 0202 20 503 | -- Neoddělené nebo oddělené zadní čtvrti |
| 0202 20 902 | -- Ostatní |
| 0202 30 | - Vykostěné: |
| 0202 30 100 | -- Přední čtvrti celé nebo dělené maximálně na |
| | pět kusů, každý z nich v samostatném bloku; |
| | "kompenzované" čtvrti ve dvou blocích, z nichž |
| | jeden obsahuje přední čtvrť celou nebo dělenou |
| | nejvýše do pěti kusů a druhý obsahuje zadní |
| | čtvrť, vyjma svíčkové, v jednom kusu |
| 0202 30 509 | -- Předek s pupkem nebo bez něj |
| 0202 30 908 | -- Ostatní |
| 0203 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené |
| | - Čerstvé nebo chlazené: |
| 0203 11 | -- V celku nebo půlené: |
| 0203 11 100 | --- Z domácích vepřů |
| 0203 11 908 | --- Ostatní |
| 0203 12 | -- Kýty, plece a jejich části, nevykostěné: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| 0203 12 114 | ---- Kýty a kusy z nich |
| 0203 12 190 | ---- Plece a kusy z nich |
| 0203 12 904 | --- Ostatní |
| 0203 19 | -- Ostatní: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| 0203 19 119 | ---- Přední části a kusy z nich |
| 0203 19 135 | ---- Hřbety s kostí a kusy z nich |
| 0203 19 151 | ---- Boky bez kostí (prorostlé) a kusy z nich |
| | ---- Ostatní: |
| 0203 19 551 | ----- Vykostěné |
| 0203 19 593 | ----- Ostatní |
| 0203 19 909 | --- Ostatní |
| | - Zmrazené: |
| 0203 21 | -- V celku nebo půlené: |
| 0203 21 105 | --- Z domácích vepřů |
| 0203 21 903 | --- Ostatní |
| 0203 22 | -- Kýty, plece a jejich části, nevykostěné: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| 0203 22 110 | ---- Kýty a kusy z nich |
| 0203 22 195 | ---- Plece a kusy z nich |
| 0203 22 900 | --- Ostatní |
| 0203 29 | -- Ostatní: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| 0203 29 114 | ---- Přední části a kusy z nich |
| 0203 29 131 | ---- Hřbety s kostí a kusy z nich |
| 0203 29 157 | ---- Boky bez kostí (prorostlé) a kusy z nich |
| | ---- Ostatní: |
| 0203 29 556 | ----- Vykostěné |
| 0203 29 599 | ----- Ostatní |
| 0203 29 904 | --- Ostatní |
| 0204 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo |
| | zmrazené |
| 0204 10 001 | - Jehně v celku nebo půlené, čerstvé nebo |
| | chlazené |
| | - Ostatní skopové maso, čerstvé nebo chlazené: |
| 0204 21 002 | -- V celku nebo půlené |
| 0204 22 | -- Ostatní nevykostěné maso: |
| 0204 22 106 | --- Krátké přední čtvrti |
| 0204 22 301 | --- Hřbety nebo pečeně |
| 0204 22 505 | --- Nožičky |
| 0204 22 904 | --- Ostatní |
| 0204 23 005 | -- Vykostěné |
| 0204 30 001 | - Jehně v celku nebo půlené, zmrazené |
| | - Ostatní skopové maso, zmrazené: |
| 0204 41 003 | -- V celku nebo půlené |
| 0204 42 | -- Ostatní nevykostěné maso: |
| 0204 42 107 | --- Krátké přední čtvrti |
| 0204 42 301 | --- Hřbety nebo pečeně |
| 0204 42 506 | --- Nožičky |
| 0204 42 905 | --- Ostatní |
| 0204 43 006 | -- Vykostěné |
| 0207 | Maso a jedlé droby drůbeže čísla 0105, čerstvé, |
| | chlazené nebo zmrazené |
| 0207 10 | - Drůbež nedělená, čerstvá nebo chlazená: |
| | -- Kohouti a slepice: |
| 0207 10 110 | --- Oškubaní, vykuchaní, s hlavou a nožkami, |
| | zvaní "kuřata 83 %" |
| 0207 10 152 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy a bez nožek, |
| | avšak s krkem, srdcem, játry a voletem, zvaní |
| | "kuřata 70 %" |
| 0207 10 195 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy, bez nožek, |
| | bez krku, srdce, jater a volete, zvaní |
| | "kuřata 65 %", nebo jinak předkládaní |
| | -- Krocani a krůty: |
| 0207 10 314 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy a bez nožek, s |
| | krkem, srdcem, játry a voletem, zvaní "krůty |
| | 80 %" |
| 0207 10 390 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy a krku, bez |
| | nožek, srdce, jater a volete, zvaní "krůty |
| | 73 %", nebo jinak předkládaní |
| | -- Kachny: |
| 0207 10 519 | --- Oškubané, podříznuté, kuchané a s droby, s |
| | hlavou a nožkami, zvané "kachny 85 %" |
| 0207 10 551 | --- Oškubané, vykuchané, bez hlav a bez nožek, s |
| | krkem, játry, srdcem a voletem, zvané "kachny |
| | 70 %" |
| 0207 10 594 | --- Oškubané, vykuchané, bez hlavy, bez nožek a |
| | bez krku, srdce, jater a volete, zvané |
| | "kachny 63 %", nebo jinak předkládané |
| | -- Husy: |
| 0207 10 713 | --- Oškubané, nevykuchané, s hlavou a nožkami, |
| | zvané "husy 82 %" |
| 0207 10 799 | --- Oškubané, vykuchané, bez hlavy a nožek, se |
| | srdcem a voletem nebo bez nich, zvané "husy |
| | 75 %", nebo jinak předkládané |
| 0207 10 900 | -- Perličky |
| | - Drůbež nedělená, zmrazená: |
| 0207 21 | -- Kohouti a slepice: |
| 0207 21 103 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy a nožek, avšak |
| | s krkem, srdcem, játry a voletem, zvaní |
| | "kuřata 70 %" |
| 0207 21 901 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy a nožek, bez |
| | krku, srdce, jater a volete, zvaní "kuřata |
| | 65 %", nebo jinak předkládaní |
| 0207 22 | -- Krocani a krůty: |
| 0207 22 100 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy a nožek, s |
| | krkem, srdcem, játry a voletem, zvaní "krůty |
| | 80 %" |
| 0207 22 908 | --- Oškubaní, vykuchaní, bez hlavy a nožek, bez |
| | krku, srdce, jater a volete, zvaní "krůty |
| | 73 %", nebo jinak předkládaní |
| 0207 23 | -- Kachny, husy a perličky: |
| | --- Kachny: |
| 0207 23 114 | ---- Oškubané, vykuchané, bez hlavy a nožek, |
| | avšak s krkem, srdcem, játry a voletem, |
| | zvané "kachny 70 %" |
| 0207 23 190 | ---- Oškubané, vykuchané, bez hlavy a nožek, bez |
| | krku, srdce, jater a volete, zvané "kachny |
| | 63 %", nebo jinak předkládané |
| | --- Husy: |
| 0207 23 513 | ---- Oškubané, podříznuté, nevykuchané, s hlavou |
| | a nožkami, zvané "husy 82 %" |
| 0207 23 599 | ---- Oškubané, vykuchané, bez hlavy a nožek, se |
| | srdcem a voletem nebo bez nich, zvané "husy |
| | 75 %", nebo jinak předkládané |
| 0207 23 904 | --- Perličky |
| | - Drůbež dělená a droby (včetně jater), čerstvé |
| | nebo chlazené: |
| 0207 31 001 | -- Játra z vykrmených hus nebo kachen |
| 0207 39 | -- Ostatní: |
| | --- Z kohoutů a slepic: |
| | ---- Kusy: |
| 0207 39 118 | ----- Vykostěné |
| | ----- Nevykostěné: |
| 0207 39 134 | ------ Půlky nebo čtvrtky |
| 0207 39 151 | ------ Celá křídla, též bez špiček |
| 0207 39 177 | ------ Hřbety, krky, hřbety s krkem, biskupy, |
| | špičky křídel |
| 0207 39 215 | ------ Prsa a kousky prsíček |
| 0207 39 231 | ------ Stehna a kousky stehen |
| 0207 39 258 | ------ Ostatní |
| 0207 39 274 | ---- Droby, jiné než játra |
| | --- Z krocanů a krůt: |
| | ---- Kusy: |
| 0207 39 312 | ----- Vykostěné |
| | ----- Nevykostěné: |
| 0207 39 339 | ------ Půlky nebo čtvrtky |
| 0207 39 355 | ------ Celá křídla, též bez špiček |
| 0207 39 371 | ------ Hřbety, krky, hřbety s krkem, biskupy, |
| | špičky křídel |
| 0207 39 410 | ------ Prsa a kousky prsíček |
| | ------ Stehna a kousky stehen: |
| 0207 39 436 | ------- Dolní část stehna a její kousky |
| 0207 39 452 | ------- Ostatní |
| 0207 39 479 | ------ Ostatní |
| 0207 39 517 | ---- Droby, jiné než játra |
| | --- Z kachen, z hus nebo z perliček: |
| | ---- Kusy: |
| | ----- Vykostěné: |
| 0207 39 533 | ------ Z hus |
| 0207 39 550 | ------ Z kachen a perliček |
| | ----- Nevykostěné: |
| | ------ Půlky nebo čtvrtky: |
| 0207 39 576 | ------- Z kachen |
| 0207 39 614 | ------- Z hus |
| 0207 39 631 | ------- Z perliček |
| 0207 39 657 | ------ Celá křídla, též bez špiček |
| 0207 39 673 | ------ Hřbety, krky, hřbety s krkem, biskupy, |
| | špičky křídel |
| | ------ Prsa a kousky prsíček: |
| 0207 39 711 | ------- Z hus |
| 0207 39 738 | ------- Z kachen nebo perliček |
| | ------ Stehna a kousky stehen: |
| 0207 39 754 | ------- Z hus |
| 0207 39 771 | ------- Z kachen a perliček |
| 0207 39 819 | ------ Části nazývané "husí nebo kachní paleta" |
| 0207 39 835 | ------ Ostatní |
| 0207 39 851 | ---- Droby, jiné než játra |
| 0207 39 908 | --- Drůbeží játra, jiná než z vykrmených hus a |
| | kachen |
| | - Drůbeží kusy a droby, vyjma jater, zmrazené: |
| 0207 41 | -- Z kohoutů a slepic: |
| | --- Kusy: |
| 0207 41 104 | ---- Vykostěné |
| | ---- Nevykostěné: |
| 0207 41 112 | ----- Půlky nebo čtvrtky |
| 0207 41 210 | ----- Celá křídla, též bez špiček |
| 0207 41 317 | ----- Hřbety, krky, hřbety s krkem, biskupy, |
| | špičky křídel |
| 0207 41 414 | ----- Prsa a kousky prsíček |
| 0207 41 511 | ----- Stehna a kousky stehen |
| 0207 41 716 | ----- Ostatní |
| 0207 41 902 | --- Droby, jiné než játra |
| 0207 42 | -- Z krocanů a krůt: |
| | --- Kusy: |
| 0207 42 101 | ---- Vykostěné |
| | ---- Nevykostěné: |
| 0207 42 119 | ----- Půlky nebo čtvrtky |
| 0207 42 216 | ----- Celá křídla, též bez špiček |
| 0207 42 313 | ----- Hřbety, krky, hřbety s krkem, biskupy, |
| | špičky křídel |
| 0207 42 411 | ----- Prsa a kousky prsíček |
| | ----- Stehna a kousky stehen: |
| 0207 42 518 | ------ Dolní část stehna a její kousky |
| 0207 42 593 | ------ Ostatní |
| 0207 42 712 | ----- Ostatní |
| 0207 42 909 | --- Droby, jiné než játra |
| 0207 43 | -- Z kachen, hus nebo perliček: |
| | --- Kusy: |
| | ---- Vykostěné: |
| 0207 43 115 | ----- Z hus |
| 0207 43 158 | ----- Z kachen a perliček |
| | ---- Nevykostěné: |
| | ----- Půlky nebo čtvrtky: |
| 0207 43 212 | ------ Z kachen |
| 0207 43 239 | ------ Z hus |
| 0207 43 255 | ------ Z perliček |
| 0207 43 310 | ----- Celá křídla, též bez špiček |
| 0207 43 417 | ----- Hřbety, krky, hřbety s krkem, biskupy, |
| | špičky křídel |
| | ----- Prsa a kousky prsíček: |
| 0207 43 514 | ------ Z hus |
| 0207 43 531 | ------ Z kachen a perliček |
| | ----- Stehna a kousky stehen: |
| 0207 43 611 | ------ Z hus |
| 0207 43 638 | ------ Z kachen a perliček |
| 0207 43 719 | ----- Části nazývané "husí nebo kachní paleta" |
| 0207 43 816 | ----- Ostatní |
| 0207 43 905 | --- Droby, jiné než játra |
| 0207 50 | - Drůbeží játra, zmrazená: |
| 0207 50 103 | -- Játra z vykrmených hus a kachen |
| 0207 50 901 | -- Ostatní |
| 0209 00 | Vepřová slanina neprorostlá libovým masem, |
| | vepřový a drůbeží tuk neškvařený, vše čerstvé, |
| | chlazené, zmrazené, nasolené a nebo ve slaném |
| | nálevu, sušené nebo uzené |
| | - Slanina: |
| 0209 00 113 | -- Čerstvá, chlazená, zmrazená, nasolená nebo ve |
| | slaném nálevu |
| 0209 00 199 | -- Sušená nebo uzená |
| 0209 00 300 | -- Vepřové sádlo, jiné než spadající do |
| | podpoložek 0209 00 11 nebo 0209 00 19 |
| 0209 00 903 | - Drůbeží sádlo |
| 0210 | Maso a jedlé droby, nasolené nebo ve slaném |
| | nálevu, sušené nebo uzené, moučky a prášky, |
| | jedlé, z masa nebo drobů |
| | - Vepřové maso: |
| 0210 11 | -- Kýty, plece a jejich části, nevykostěné: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| | ---- Nasolené nebo ve slaném nálevu: |
| 0210 11 118 | ----- Kýty a jejich části |
| 0210 11 193 | ----- Plece a jejich části |
| | ---- Sušené nebo uzené: |
| 0210 11 312 | ----- Kýty a jejich části |
| 0210 11 398 | ----- Plece a jejich části |
| 0210 11 908 | --- Ostatní |
| 0210 12 | -- Bůčky (prorostlé) a jejich části: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| 0210 12 114 | ---- Nasolené nebo ve slaném nálevu |
| 0210 12 190 | ---- Sušené nebo uzené |
| 0210 12 904 | --- Ostatní |
| 0210 19 | -- Ostatní: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| | ---- Nasolené nebo ve slaném nálevu: |
| 0210 19 101 | ----- Půlené slaninové boky nebo přední tři |
| | čtvrti |
| 0210 19 208 | ----- Zadní tři čtvrti nebo půlky |
| 0210 19 305 | ----- Přední části a kusy z nich |
| 0210 19 402 | ----- Hřbety s kostí a kusy z nich |
| | ----- Ostatní: |
| 0210 19 518 | ------ Vykostěné |
| 0210 19 593 | ------ Ostatní |
| | ---- Sušené nebo uzené: |
| 0210 19 607 | ----- Přední části a kusy z nich |
| 0210 19 704 | ----- Hřbety s kostí a kusy z nich |
| | ----- Ostatní: |
| 0210 19 810 | ------ Vykostěné |
| 0210 19 895 | ------ Ostatní |
| 0210 19 909 | --- Ostatní |
| 0210 20 | - Hovězí maso: |
| 0210 20 109 | -- Nevykostěné |
| 0210 20 907 | -- Vykostěné |
| 0210 90 | - Ostatní, včetně jedlých mouček a prášků z masa |
| | nebo drobů: |
| | -- Maso: |
| 0210 90 107 | --- Koňské, slané nebo ve slaném nálevu, nebo |
| | sušené |
| | --- Skopové a kozí: |
| 0210 90 115 | ---- Nevykostěné |
| 0210 90 191 | ---- Vykostěné |
| 0210 90 204 | --- Ostatní |
| | -- Droby: |
| | --- Z domácích vepřů: |
| 0210 90 310 | ---- Játra |
| 0210 90 395 | ---- Ostatní |
| | --- Hovězí: |
| 0210 90 417 | ---- Tlustá a tenká bránice |
| 0210 90 492 | ---- Ostatní |
| 0210 90 603 | --- Skopové a kozí |
| | --- Ostatní: |
| | ---- Drůbeží játra: |
| 0210 90 719 | ----- Játra z vykrmených hus nebo kachen, |
| | nasolená nebo ve slaném nálevu |
| 0210 90 794 | ----- Ostatní |
| 0210 90 808 | ---- Ostatní |
| 0210 90 905 | -- Jedlé moučky a prášky z masa nebo drobů |
| 0401 | Mléko a smetana, nezahuštěné ani neobsahující |
| | přidaný cukr nebo jiná sladidla |
| 0401 10 | - S obsahem tuku nepřesahujícím 1 % hmotnosti: |
| 0401 10 101 | -- V balení pro okamžitou spotřebu o netto obsahu |
| | nepřesahujícím 2 litry |
| 0401 10 909 | -- Ostatní |
| 0401 20 | - S obsahem tuku přesahujícím 1 % hmotnosti, ale |
| | nepřesahujícím 6 % hmotnosti: |
| | -- Nepřesahujícím 3 % hmotnosti: |
| 0401 20 114 | --- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2 litry |
| 0401 20 190 | --- Ostatní |
| | -- Přesahujícím 3 %: |
| 0401 20 912 | --- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2 litry |
| 0401 20 998 | --- Ostatní |
| 0401 30 | - S obsahem tuku přesahujícím 6 % hmotnosti: |
| | -- Nepřesahujícím 21 %: |
| 0401 30 110 | --- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2 litry |
| 0401 30 195 | --- Ostatní |
| | -- S obsahem vyšším než 21 %, avšak |
| | nepřesahujícím 45 %: |
| 0401 30 314 | --- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2 litry |
| 0401 30 390 | --- Ostatní |
| | -- S obsahem vyšším než 45 %: |
| 0401 30 918 | --- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2 litry |
| 0401 30 993 | --- Ostatní |
| 0402 | Mléko a smetana, zahuštěné nebo obsahující |
| | přídavek cukru nebo jiných sladidel |
| 0402 10 | - V prášku, zrnech nebo v jiné pevné formě, s |
| | obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnosti: |
| | -- Bez přísady cukru nebo jiných sladidel: |
| 0402 10 113 | --- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 10 199 | --- Ostatní |
| | -- Ostatní: |
| 0402 10 911 | --- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 10 997 | --- Ostatní |
| | - V prášku, zrnech nebo v jiné pevné formě, s |
| | obsahem tuku přesahujícím 1,5 % hmotnosti: |
| 0402 21 | -- Neobsahující přídavek cukru nebo jiných |
| | sladidel: |
| | --- S obsahem tuku nepřesahujícím 27 % hmotnosti: |
| 0402 21 115 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| | ---- Ostatní: |
| 0402 21 174 | ----- S obsahem tuků nepřesahujícím 11 % |
| | hmotnosti |
| 0402 21 191 | ----- S obsahem tuků přesahujícím 11 %, avšak |
| | nepřesahujícím 27 % hmotnosti |
| | --- S obsahem tuků přesahujícím 27 % hmotnosti: |
| 0402 21 913 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 21 999 | ---- Ostatní |
| 0402 29 | -- Ostatní: |
| | --- S obsahem tuku nepřesahujícím 27 % hmotnosti: |
| 0402 29 116 | ---- Speciální mléka "pro kojence", v hermeticky |
| | uzavřených nádobách o netto obsahu |
| | nepřesahujícím 500 g, s obsahem tuku |
| | přesahujícím 10 % |
| | ---- Ostatní: |
| 0402 29 159 | ----- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 29 191 | ----- Ostatní |
| | --- S obsahem tuku přesahujícím 27 % hmotnosti: |
| 0402 29 914 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 29 990 | ---- Ostatní |
| | - Ostatní: |
| 0402 91 | -- Neobsahující přídavek cukru nebo jiných |
| | sladidel: |
| | --- S obsahem tuku nepřesahujícím 8 % hmotnosti: |
| 0402 91 113 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 91 199 | ---- Ostatní |
| | --- S obsahem tuku přesahujícím 8 %, avšak |
| | nepřesahujícím 10 % hmotnosti: |
| 0402 91 318 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 91 393 | ---- Ostatní |
| | --- S obsahem tuku přesahujícím 10 %, avšak |
| | nepřesahujícím 45 % hmotnosti: |
| 0402 91 512 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 91 598 | ---- Ostatní |
| | --- S obsahem tuku přesahujícím 45 % hmotnosti: |
| 0402 91 911 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 91 997 | ---- Ostatní |
| 0402 99 | -- Ostatní: |
| | --- S obsahem tuku nepřesahujícím 9,5 % |
| | hmotnosti: |
| 0402 99 114 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 99 190 | ---- Ostatní |
| | --- S obsahem tuku přesahujícím 9,5 %, avšak |
| | nepřesahujícím 45 % hmotnosti: |
| 0402 99 319 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 99 394 | ---- Ostatní |
| | -- S obsahem tuku přesahujícím 45 % hmotnosti: |
| 0402 99 912 | ---- V balení pro okamžitou spotřebu o netto |
| | obsahu nepřesahujícím 2,5 kg |
| 0402 99 998 | ---- Ostatní |
| 0405 00 | Máslo a jiné tuky z mléka |
| 0405 00 103 | - S obsahem tuků nepřesahujícím 85 % hmotnosti |
| 0405 00 901 | - Ostatní |
| 0701 | Brambory, čerstvé nebo chlazené |
| 0701 90 109 | -- K výrobě škrobu (§) |
| 0701 90 907 | --- Ostatní |
| | -- Vinné hrozny čerstvé ostatní |
| 0806 10 912 | --- Od 1. listopadu do 14. července |
| 0806 10 998 | --- Od 15. července do 31. října |
| 1105 | Mouka, krupice, vločky, granule a pelety z |
| | brambor |
| 1105 10 004 | - Moučka a krupice |
| 1105 20 000 | - Vločky, granule a pelety |
| 1108 | Škroby; inulin |
| | - Škroby: |
| 1108 11 004 | -- Pšeničný škrob |
| 1108 12 001 | -- Kukuřičný škrob |
| 1108 13 007 | -- Bramborový škrob |
| 1108 14 003 | -- Maniokový škrob |
| 1108 19 | -- Ostatní škroby: |
| 1108 19 102 | --- Rýžový škrob |
| 1108 19 901 | --- Ostatní |
| 1108 20 003 | - Inulin |
| 1205 00 | Semena řepky, semena olejky, též drcená |
| 1205 00 104 | - Určená k setí (§) |
| 1205 00 902 | - Ostatní |
| 1206 00 | Slunečnicová semena, též drcená |
| 1206 00 109 | - Určená k setí (§) |
| 1206 00 907 | - Ostatní |
| 1212 91 | -- Cukrová řepa: |
| 1212 91 100 | --- Čerstvá |
| | - Slunečnicový olej nebo světlicový olej a jejich |
| | frakce: |
| 1512 11 | -- Surový olej: |
| 1512 11 101 | --- Pro technické nebo průmyslové účely, jiné než |
| | pro výrobu potravin pro lidskou výživu (§) |
| | --- Ostatní: |
| 1512 11 917 | ---- Slunečnicový olej |
| 1512 11 992 | ---- Světlicový olej |
| 1512 19 | -- Ostatní: |
| 1512 19 101 | --- Pro technické nebo průmyslové účely, jiné než |
| | pro výrobu potravin pro lidskou výživu (§) |
| | --- Ostatní: |
| 1512 19 918 | ---- Slunečnicový olej |
| 1512 19 993 | ---- Světlicový olej |
| 1514 | Řepkový nebo hořčičný olej a jejich frakce, též |
| | rafinované, ale chemicky neupravené |
| 1514 10 | - Surové oleje: |
| 1514 10 103 | -- Pro technické nebo průmyslové účely, jiné než |
| | pro výrobu potravin pro lidskou výživu (§) |
| 1514 10 901 | -- Ostatní |
| 1514 90 | - Ostatní: |
| 1514 90 107 | -- Pro technické nebo průmyslové účely, jiné než |
| | pro výrobu potravin pro lidskou výživu (§) |
| 1514 90 905 | -- Ostatní |
| 1701 | Třtinový nebo řepný cukr a chemicky čistá |
| | sacharóza, v pevném stavu |
| | - Surový cukr bez přísady aromatických přípravků |
| | nebo barviva: |
| 1701 11 | -- Třtinový cukr: |
| 1701 11 109 | --- Určený k rafinaci (§) |
| 1701 11 907 | --- Ostatní |
| 1701 12 | -- Řepný cukr: |
| 1701 12 105 | --- Určený k rafinaci (§) |
| 1701 12 903 | --- Ostatní |
| | - Ostatní: |
| 1701 91 005 | -- S přísadou aromatických přípravků nebo barviva |
| 1701 99 | -- Ostatní: |
| 1701 99 103 | --- Bílý cukr |
| 1701 99 901 | --- Ostatní |
| 1702 30 | - Glukóza a glukózový sirup neobsahující fruktózu |
| | nebo s obsahem fruktózy v sušině méně než 20 % |
| | hmotnosti: |
| 1702 30 108 | -- Isoglukóza |
| | -- Ostatní: |
| | --- Obsahující v sušině 99 % nebo více hmotnosti |
| | glukózy: |
| 1702 30 515 | ---- V bílém krystalickém prášku, též tvarovaný |
| 1702 30 591 | ---- Ostatní |
| | --- Ostatní: |
| 1702 30 914 | ---- V bílém krystalickém prášku, též tvarovaný |
| 1702 30 990 | ---- Ostatní |
| 1702 40 | - Glukóza a glukózový sirup s obsahem fruktózy v |
| | sušině alespoň 20 %, avšak méně než 50 % |
| | hmotnosti: |
| 1702 40 103 | -- Isoglukóza |
| 1702 40 901 | -- Ostatní |
| 2204 | Víno z čerstvých hroznů, včetně vína obohaceného |
| | alkoholem, vinný mošt jiný než čísla 2009 |
| 2204 10 | - Šumivé víno: |
| | -- Mající skutečný alkoholometrický titr 8,5 % |
| | vol nebo více: |
| 2204 10 111 | --- Šampaňské |
| 2204 10 196 | --- Ostatní |
| 2204 10 901 | -- Ostatní |
| | - Jiné víno; vinný mošt, jehož kvašení bylo |
| | předem zabráněno nebo bylo zastaveno přidáním |
| | alkoholu: |
| 2204 21 | -- V nádobách o obsahu nepřesahujícím 2 litry: |
| 2204 21 104 | --- Jiná vína než uváděná v položce 2204 10, v |
| | lahvích uzavřených zátkou ve tvaru hříbku |
| | zachyceného pomocí svorky nebo kovové svěrky; |
| | vína v jiné úpravě mající při teplotě 20 °C |
| | přetlak, vznikající roztokem oxidu |
| | uhličitého, alespoň 1 bar, ale méně než 3 |
| | bary |
| | --- Ostatní: |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | nepřesahující 13 % vol: |
| | ----- Kvalitní vína produkovaná v určitých |
| | oblastech: |
| 2204 21 210 | ------ Bílá vína |
| 2204 21 236 | ------ Ostatní |
| | ----- Ostatní: |
| 2204 21 252 | ------ Bílá vína |
| 2204 21 295 | ------ Ostatní |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | převyšující 13 % vol, ale nepřesahující 15 % |
| | vol: |
| | ----- Kvalitní vína produkovaná v určitých |
| | oblastech: |
| 2204 21 317 | ------ Bílá vína |
| 2204 21 333 | ------ Ostatní |
| | ----- Ostatní: |
| 2204 21 350 | ------ Bílá vína |
| 2204 21 392 | ------ Ostatní |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | převyšující 15 % vol, ale nepřesahující 18 % |
| | vol: |
| 2204 21 414 | ----- Vína portská, z Madeiry, Sherry, Tokajská |
| | (Aszu a Szamorodni) a Setubalský muškát |
| | (§) |
| 2204 21 490 | ----- Ostatní |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | převyšující 18 % vol, ale nepřesahující 22 % |
| | vol: |
| 2204 21 511 | ----- Vína portská, z Madeiry, Sherry, Tokajská |
| | (Aszu a Szamorodni) a Setubalský muškát (§) |
| 2204 21 597 | ----- Ostatní |
| 2204 21 902 | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr vyšší |
| | než 22 % vol |
| 2204 29 | -- Ostatní: |
| 2204 29 105 | --- Jiná vína než uváděná v položce 2204 10, v |
| | lahvích uzavřených zátkou ve tvaru hříbku |
| | zachyceného pomocí svorky nebo kovové svěrky; |
| | vína v jiné úpravě mající při teplotě 20 °C |
| | přetlak, vznikající roztokem oxidu |
| | uhličitého, alespoň 1 bar, ale méně než 3 |
| | bary |
| | --- Ostatní: |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | nepřesahující 13 % vol: |
| | ----- Kvalitní vína produkovaná v určitých |
| | oblastech: |
| 2204 29 211 | ------ Bílá vína |
| 2204 29 237 | ------ Ostatní |
| | ----- Ostatní: |
| 2204 29 253 | ------ Bílá vína |
| 2204 29 296 | ------ Ostatní |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | převyšující 13 % vol, ale nepřesahující 15 % |
| | vol: |
| | ----- Kvalitní vína produkovaná v určitých |
| | oblastech: |
| 2204 29 318 | ------ Bílá vína |
| 2204 29 334 | ------ Ostatní |
| | ----- Ostatní: |
| 2204 29 351 | ------ Bílá vína |
| 2204 29 393 | ------ Ostatní |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | převyšující 15 % vol, ale nepřesahující 18 % |
| | vol: |
| 2204 29 415 | ----- Vína portská, z Madeiry, Sherry a |
| | Setubalský muškát (§) |
| 2204 29 458 | ----- Tokajská vína (Aszu a Szamorodni) (§) |
| 2204 29 491 | ----- Ostatní |
| | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | převyšující 18 % vol, ale nepřesahující 22 % |
| | vol: |
| 2204 29 512 | ----- Vína portská, z Madeiry, Sherry a |
| | Setubalský muškát (§) |
| 2204 29 555 | ----- Tokajská vína (Aszu a Szamorodni) (§) |
| 2204 29 598 | ----- Ostatní |
| 2204 29 903 | ---- Mající skutečný alkoholometrický titr |
| | převyšující 22 % vol |
| 2204 30 | - Ostatní vinný mošt: |
| 2204 30 103 | -- Částečně zkvašený nebo se zastaveným kvašením, |
| | jinak než přidáním alkoholu |
| | -- Ostatní: |
| 2204 30 910 | --- O hustotě 1,33 g.cm-3 nebo nižší při 20 °C |
| | a mající skutečný alkoholometrický titr 1 % |
| | vol nebo méně |
| 2204 30 995 | --- Ostatní |
| 2207 | Ethylalkohol nedenaturovaný s měrným |
| | alkoholometrickým titrem 80 % vol nebo více; |
| | ethylalkohol a destiláty denaturované, s |
| | jakýmkoliv alkoholometrickým titrem |
| 2207 10 009 | - Ethylalkohol nedenaturovaný s měrným |
| | alkoholometrickým titrem 80 % vol nebo více |
| 2207 20 004 | - Ethylalkohol a destiláty, denaturované, s |
| | jakýmkoliv alkoholometrickým titrem |
| 2208 90 | - Ostatní: |
| | -- Arak, v nádobách o obsahu: |
| 2208 90 112 | --- Nepřesahujícím 2 litry |
| 2208 90 198 | --- Převyšujícím 2 litry |
| | -- Vodka s měrným alkoholometrickým titrem 45,4 % |
| | vol nebo menším, slivovice, hruškovice nebo |
| | třešňovice (vyjma likérů) v nádobách o obsahu: |
| | --- Nepřesahujícím 2 litry: |
| 2208 90 317 | ---- Vodka |
| 2208 90 333 | ---- Slivovice, hruškovice, třešňovice (vyjma |
| | likérů) |
| 2208 90 392 | --- Převyšujícím 2 litry |
| | -- Ostatní lihové nápoje v nádobách o obsahu: |
| | --- Nepřesahujícím 2 litry: |
| | ---- Destiláty (vyjma likérů): |
| 2208 90 511 | ----- Z ovoce |
| 2208 90 538 | ----- Ostatní |
| 2208 90 554 | ---- Likéry |
| 2208 90 597 | ---- Ostatní lihové nápoje |
| | --- Převyšujícím 2 litry: |
| | ---- Destiláty (vyjma likérů): |
| 2208 90 716 | ----- Z ovoce |
| 2208 90 732 | ----- Ostatní |
| 2208 90 791 | ---- Likéry a ostatní lihové nápoje |
| | -- Nedenaturovaný ethylalkohol s měrným |
| | alkoholometrickým titrem menším než 80 % vol, |
| | v nádobách o obsahu: |
| 2208 90 911 | --- Nepřesahujícím 2 litry |
| 2208 90 996 | --- Převyšujícím 2 litry |
| 3505 10 | - Dextriny a jiné modifikované škroby: |
| 3505 10 109 | -- Dextriny |
| | -- Ostatní modifikované škroby: |
| 3505 10 508 | --- Esterifikované a etherifikované škroby |
| 3505 10 907 | --- Ostatní |
+-------------+---------------------------------------------------+
******************************************************************