Část E
Skupiny krmných surovin pro označování krmných směsí pro zvířata neurčená k produkci potravin, s výjimkou kožešinových zvířat
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| Skupina | Zahrnuje |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 1 | 2 |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 1. Maso a výrobky | všechny masité části poražených teplokrevných |
| živočišného původu | suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo |
| | vhodným způsobem konzervované, dále veškeré |
| | výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při |
| | zpracování těl nebo části těl teplokrevných |
| | suchozemských zvířat. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 2. Mléko a mléčné výrobky | veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo |
| | vhodným způsobem konzervované, vedlejší |
| | výrobky získané při zpracování mléka. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 3. Vejce a výrobky z vajec | veškeré vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo |
| | vhodným způsobem konzervované, vedlejší |
| | výrobky z jejich zpracování. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 4. Oleje a tuky | veškeré živočišné a rostlinné oleje a tuky. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 5. Kvasnice | veškeré druhy kvasnic, pokud byly |
| | devitalizovány a usušeny. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 6. Ryby a vedlejší výrobky | ryby nebo části ryb v čerstvém stavu nebo |
| z ryb | vhodným způsobem konzervované, vedlejší |
| | výrobky z jejich zpracování. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 7. Obiloviny | veškeré druhy obilovin bez ohledu na jejich |
| | zpracování nebo výrobky obsahující škrobnatý |
| | endosperm. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 8. Zeleniny | veškeré druhy zelenin a luštěnin v čerstvém |
| | stavu nebo vhodným způsobem konzervované. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 9. Vedlejší výrobky | vedlejší výrobky ze zpracování rostlinných |
| rostlinného původu | produktů, zejména obilovin, zelenin, luštěnin |
| | a olejnatých semen. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 10. Bílkovinné extrakty | veškeré výrobky rostlinného původu, u nichž |
| rostlinného původu | byla bílkovinná složka vhodným způsobem |
| | koncentrována na nejméně 50 % dusíkatých |
| | látek v sušině, které mohou mít změněnou |
| | texturu (strukturu). |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 11. Minerální látky | veškeré anorganické látky vhodné pro výživu |
| | zvířat. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 12. Cukry | veškeré druhy cukrů. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 13. Ovoce | veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu nebo |
| | vhodným způsobem konzervované. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 14. Ořechy | veškeré plody ze skořápek. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 15. Semena | veškeré druhy semen v celém stavu nebo |
| | drcené. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 16. Řasy | veškeré řasy v čerstvém stavu nebo vhodným |
| | způsobem konzervované. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 17. Měkkýši a korýši | veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur (mušlí) |
| | v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem |
| | konzervované a vedlejší výrobky vzniklé při |
| | jejich zpracování. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 18. Hmyz | veškeré druhy hmyzu ve všech vývojových |
| | stádiích. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
| 19. Pekařské výrobky | veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek |
| | a těstovin. |
+-----------------------------+-----------------------------------------------+
------------------------------------------------------------------