CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 356/2008 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech, ve znění pozdějších předpisů Aminokyseliny, jejich soli a analogy

Aminokyseliny, jejich soli a analogy

356/2008 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech, ve znění pozdějších předpisů

| Aminokyseliny, jejich soli a analogy 1) |

+---------+--------------------------------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| | Aminokyseliny vyrobené hydrolýzou | - | - | - | - |

| | proteinů na něž se nevztahuje Směrnice | | | | |

| | 82/471/EHS a článek 10 nařízení | | | | |

| | 1831/2003/ES, pokud jde o jejich | | | | |

| | notifikaci | | | | |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.1. | DL-Methionin, | CH S(CH ) - | - | DL-methionin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | technicky čistý | 3 2 2 | | min. 98 % | zvířat | výrobku: |

| | | CH(NH )COOH | | | | - označení: "DL-methionin" |

| | | 2 | | | | - obsah DL-methioninu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - druh a kategorie zvířat |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.2. | N-Hydroxymethyl- | [CH S(CH ) | - | DL-methionin: | přežvýkavci od | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | DL-methionin, | 3 2 2 | | min. 67 % | počátku | výrobku: |

| | vápenatý, dihydrát, | CH(NH-CH OH)- | | formaldehyd: | přežvykování | - označení: "N-hydroxymethyl-DL- |

| | technicky čistý | 2 | | max. 14 % | | methionin, vápenatý, dihydrát" |

| | | COO] Ca . 2H O | | vápník: | | - obsah DL-methioninu |

| | | 2 2 | | min. 9 % | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - druh a kategorie zvířat |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.3. | Zink-methionin, | [CH S(CH ) - | - | DL-methionin: | přežvýkavci od | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | technicky čistý | 3 2 2 | | min. 80 % | počátku | výrobku: |

| | | CH(NH )COO] Zn | | zinek: | přežvykování | - označení: "Zink-methionin" |

| | | 2 2 | | max. 18,5 % | | - obsah DL-methioninu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - druh a kategorie zvířat |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.4. | DL-methionin, | [CH S(CH )- | - | DL-methionin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | sodná sůl, | 3 2 | | min. 40,0 % | zvířat | výrobku: |

| | koncentrovaný | CH(NH )COO]Na | | sodík: | | - označení: "DL-methionin |

| | roztok technicky | 2 | | min. 6,2 % | | sodná sůl, koncentrovaný |

| | čistý | | | | | roztok" |

| | | | | | | - obsah DL-methioninu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.5. | DL-methionin, | [CH S(CH ) - | - | DL-methionin: | dojnice | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | technicky čistý, | 3 2 2 | | min. 65 % | | výrobku: |

| | chráněný | CH(NH )COOH | | kopolymer | | - označení: "DL-methionin |

| | kopolymerem | 2 | | vinylpyridin/ | | technicky čistý, chráněný |

| | vinylpyridin/ | | | styrén: | | kopolymerem, vinylpyridin/ |

| | styrén | | | max. 3 % | | styrén" |

| | | | | | | - obsah DL-methioninu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - kategorie zvířat |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.6. | Hydroxyanalog | CH S(CH ) - | - | celkové | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | methioninu | 3 2 2 | | kyseliny: | zvířat | výrobku: |

| | | CH(OH)COOH | | min. 85 % | s výjimkou | - označení: "Hydroxyanalog |

| | | | | monomer | přežvýkavců | methioninu" |

| | | | | kyseliny: | | - obsah monomeru kyseliny |

| | | | | min. 65 % | | a celkových kyselin |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - druh zvířat |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

| | | | | | | |

| | | | | | | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | | | | | | krmných směsí: |

| | | | | | | - označení: "Hydroxyanalog |

| | | | | | | methioninu" |

| | | | | | | - obsah monomeru kyseliny |

| | | | | | | i celkových kyselin |

| | | | | | | - obsah výrobku v krmné směsi |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.7. | Vápenatá sůl | [CH -S-(CH ) - | - | monomer | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | hydroxyanalogu | 3 2 2 | | kyseliny: | zvířat | výrobku: |

| | methioninu | CH(OH)-COO] Ca | | min. 83 % | s výjimkou | - označení: "Vápenatá sůl |

| | | 2 | | vápník: | přežvýkavců | hydroxyanalogů methioninu" |

| | | | | min. 12 % | | - obsah monomeru kyseliny |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - druh zvířat |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

| | | | | | | |

| | | | | | | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | | | | | | krmných směsí: |

| | | | | | | - označení: "Vápenatá sůl |

| | | | | | | hydroxyanalogu methioninu" |

| | | | | | | - obsah monomeru |

| | | | | | | - obsah výrobku v krmné směsi |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.1.8. | Isopropylester | CH -S-(CH ) - | - | Monomerní | dojnice | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | hydroxyanalogu | 3 2 2 | | estery: | | výrobku: |

| | methioninu | CH(OH)-COO-CH(CH ) | | min. 90 % | | - označení: "Isopropylester |

| | | 3 2 | | vlhkost: | | 2-hydroxy-4-methylthiobutanové |

| | | | | max. 1 % | | kyseliny" |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

| | | | | | | |

| | | | | | | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | | | | | | krmných směsí: |

| | | | | | | - analog methioninu: |

| | | | | | | Isopropylester 2-hydroxy-4- |

| | | | | | | methylthiobutanové kyseliny |

| | | | | | | - procentický podíl analogu |

| | | | | | | methioninu v krmné směsi |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.2.1. | L-lysin, | NH (CH ) | - | L-lysin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | technicky čistý | 2 2 4 | | min. 98 % | zvířat | výrobku: |

| | | CH(NH )COOH | | | | - označení: "L-lysin" |

| | | 2 | | | | - obsah L-lysinu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.2.2. | L-lysin, | NH (CH ) | sacharóza, | L-lysin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | koncentrovaný | 2 2 4 | melasa, | min. 60 % | zvířat | výrobku: |

| | roztok (báze) | CH(NH )COOH | škrobové | | | - označení: "L-lysin, |

| | | 2 | produkty | | | koncentrovaný roztok(báze)" |

| | | | a jejich | | | - obsah L-lysinu |

| | | | hydrolyzáty | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.2.3. | L-lysin, | NH (CH ) CH(NH )- | - | L-lysin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | monohydrochlorid, | 2 2 4 2 | | min. 78 % | zvířat | výrobku: |

| | technicky čistý | COOH . HCL | | | | - označení: "L-lysin, |

| | | | | | | monohydrochlorid" |

| | | | | | | - obsah L-lysinu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.2.4. | L-lysin, | NH (CH ) CH(NH )- | sacharóza, | L-lysin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | monochydrochlorid, | 2 2 4 2 | melasa, | min. 22,4 % | zvířat | výrobku: |

| | koncentrovaný | COOH . HCL | škrobové | | | - označení: "L-lysin, |

| | roztok | | produkty | | | monohydrochlorid, |

| | | | a jejich | | | koncentrovaný roztok" |

| | | | hydrolyzáty | | | - obsah L-lysinu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.2.5. | L-lysin, sulfát, | [NH (CH ) | cukerný | L-lysin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | získaný fermentací | 2 2 4 | sirup, | min. 40 % | zvířat | výrobku: |

| | pomocí | CH(NH )COOH] . H SO | melasa, | | | - označení: "L-lysin, |

| | Corynebacterium | 2 2 2 4 | obilí, | | | sulfát a jeho vedlejší |

| | glutamicum | | škrobové | | | produkty z fermentace" |

| | | | produkty | | | - obsah L-lysinu |

| | | | a jejich | | | - obsah vlhkosti |

| | | | hydrolyzáty | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.2.6. | L-lysin fosfát | [NH (CH ) | sacharóza, | L-lysin: | drůbež | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | a jeho vedlejší | 2 2 4 | amoniak | min. 35 % | prasata | výrobku: |

| | produkty | CH(NH )COOH] . H PO | a extrakt | fosfor: | | - označení: "L-lysin fosfát |

| | z fermentace pomocí | 2 3 4 | z ryb | min. 4,3 % | | a jeho vedlejší produkty |

| | Brevibacterium | | | | | z fermentace" |

| | lactofermentum | | | | | - obsah L-lysinu |

| | NRRL B-11470 | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.2.7. | 3.2.7. Směs: | NH (CH ) | - | L-lysin: | dojnice | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | a) technicky | 2 2 4 | | DL-methionin: | | výrobku: |

| | čistého L-lysin- | CH(NH )COOH . HCl | | min. 50 % | | - označení: "Směs L-lysinu |

| | monohydrochloridu | 2 | | (z toho DL- | | monohydrochloridu |

| | a | | | methionin: | | a DL-methioninu chráněná |

| | b) technicky | CH S(CH ) | | min. 15 %) | | kopolymerem |

| | čistého DL- | 3 2 2 | | kopolymer | | vinylpyridin/styrén" |

| | methioninu chráněná | CH(NH )COOH | | vinylpyridin/ | | - obsah L-lysinu |

| | kopolymerem | 2 | | styrén: | | - obsah DL-methioninu |

| | vinylpyridi/styrén | | | max. 3 % | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - kategorie zvířat |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.3.1. | L-threonin, | CH CH(OH) | - | L-threonin: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | technicky čistý | 3 | | min. 98 % | zvířat | výrobku: |

| | | CH(NH )-COOH | | | | - označení: "L-threonin" |

| | | 2 | | | | - obsah L-threoninu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.4.1. | L-tryptofan, | (C H NH)-CH - | - | L-tryptofan: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | technicky čistý | 8 5 2 | | min. 98 % | zvířat | výrobku: |

| | | CH(NH )COOH | | | | - označení: "L-tryptofan: |

| | | 2 | | | | - obsah L-tryptofanu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 3.4.2. | DL-tryptofan, | (C H NH)-CH - | - | DL-tryptofan: | všechny druhy | Údaje na etiketě nebo obalu |

| | technicky čistý | 8 5 2 | | min. 98 % | zvířat | výrobku: |

| | | CH(NH )COOH | | | | - označení: "DL-tryptofan" |

| | | 2 | | | | - obsah DL-tryptofanu |

| | | | | | | - obsah vlhkosti |

| | | | | | | - reg. nebo schvalovací |

| | | | | | | identifikační č. |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

1) Další doplňkové látky ze skupiny aminokyselin, jejich solí a analogů jsou povoleny přímo použitelnými předpisy ES.

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| Číslo | Doplňková látka | Popis fyziologicky | Živinový | Složení | Druh a | Jiná ustanovení |

| ES | | účinné látky nebo | substrát | | kategorie | |

| | | identifikace | (případná | | hospodářských | |

| | | mikroorganismu | specifikace) | | zvířat | |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

+---------+---------------------+----------------------+--------------+------------------+-----------------+----------------------------------+