2. Rozpouštědla a nosiče aromatických látek
propan-1,2-diol (E 1520) (propylenglykol),
butan-1,3-diol,
propan-2-ol (isopropylalkohol),
acetát škrobu (E 1420),
acetylovaný adipát škrobu (E 1422),
acetylovaný fosfát škrobu (E 1414),
benzylalkohol,
ethanol,
ethyl-acetát,
ethyl-citráty (E 1505),
ethyl-laktát,
glycerol (E 442),
glycerol-acetáty (diacetin, triacetin) (E 1518),
lecithiny (E 322),
mono- a diglyceridy mastných kyselin (E 471) včetně jejich esterů s kyselinou octovou (E 472a), mléčnou (E 472b), citronovou (E 472c) a vinnou (E 472d),
octany, mléčnany a citráty sodný, draselný, a vápenatý (E 261 - 263, E 325 - 327, E 331 - 333),
rozpouštědla a nosiče aromatických látek povolené k použití pro výrobu potravin podle zvláštního právního předpisu, 8)
sorbitol (E 420),
stearáty vápenatý a hořečnatý (E 470),
uhličitany sodný (E 500), draselný (E 501), vápenatý (E 170) a hořečnatý (E 504),
složky označené *) v části 4a.
------------------------------------------------------------------
8) Vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných, pomocných a potravních doplňků, ve znění vyhlášky č. 233/2002 Sb.